Search
Close this search box.

Politisk arkeolog

Flyktingströmmar, Tyskland, möten mellan Tyskland och Sverige, dålig integration etc.  Trodde ni detta var något unikt för 2000-talet? Tänk om. För om man roar sig med att leta lite på riksdagens hemsida kan man hitta samma, fast i en helt annan tid. Ibland undrar man om världen ens förändras alls. Är det bara kläder, frisyer, teknik etc som ändras men politiken består? Ja, skulle jag nog vilja svara på den frågan. Delvis är det i alla fall så.  Den 21 maj 1986 debatterades också en flyktingvåg, som kom över Medelhavet. Och sedan via Tyskland och Danmark. Känns det igen? Bakgrunden var att flyktingströmmarna ökade radikalt, från ca 1 500 till 5 800 personer. Jag vet att nivåerna ser futtiga ut...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon