Search
Close this search box.

Bidragsentreprenörer med kondomer

Jag har tidigare skrivit om Fairtrade, som ju ägs av LO och Svenska Kyrkan. De har en mycket smart affärsmodell som går ut på att Fairtrade AB tar alla intäkter så att Fairtrade föreningen kan vigga oss skattebetalare på pengar för att göra opinionsbildning för Faitrade AB så att fler köper deras produkter. Och så går det runt, runt så.  RFSU är en förening som också fattat detta smarta upplägg. De består därför av en ideell förening, med massa lokala föreningar. Sedan har de dessutom ett aktiebolag - RFSU AB. Där lägger de samtliga intäkter, så kan föreningen och dess lokalföreningar leva på skattebetalarnas pengar.  På detta sätt kan RFSU få dubbelt så mycket medel att röra sig med som...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon