Sök
Stäng denna sökruta.

Sjuk-hålet

Om man får plötsliga utgiftsökningar vet alla företagare att man då måste prioritera om. Man får skjuta upp investeringar och kostnader som går att skjuta upp för att hantera det som är på väg. Det lättaste är att gå ner eller avså sin egen lön.  Att vara en humanitär stormakt kostar.  Migrationsverket skrev redan för ett år sedan upp sin budgetprognos 2014-2019 med 48 miljarder. Nyligen var det dags igen, då var uppskrivningen 18 miljarder extra men nu räcker inte ens detta. Senaste budget är 29 miljarder extra för 2015-2019. Migrationsverket beräknar nu att deras totala kostnader 2014-2018 kommer landa på 155 miljarder för samtliga år.  Det är mycket pengar.  Regeringen fick som bekant inte regerera på egen budget 2015, förutom den ändringsbudget som...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon