Jobb? Nä, genus först

Bilden är gjord i samarbete med satirtecknarna ”I fablernas land

Det finns så mycket mycket dumt i samhället. Och ännu mer man inte vet om. 

Därför blir man ändå ibland överraskad när man dyker på nya grejer. En bekant till mig har ett företag och de söker nu 4 ställningsbygggare. Som man brukar när man söker folk skrev de därför en annons. De valde sedan att skicka den till Arbetsförmedlingens jobbsajt Platsbanken. 

Det måste man inte. Företag kan idag välja vilken förmedlingstjänst de vill att annonsera på, exempelvis Monster eller Jobbsafari.

Men fram till 2007 tvingades företagen att annonsera på Platsbanken.

Visste ni det? Det hade i alla fall inte jag någon aning om.  Den hette kort och gott ”Lagen om skyldighet för arbetsgivare att anmäla ledig plats till den offentliga arbetsförmedlingen”. Mer ”är vad det heter” blir det liksom inte. 

Så om ett företag ville tillsätta tjänsten med någon de kände, via kontakter, och inte utlyste tjänsten ändå på Platsbanken begick man alltså en lagöverträdelse. Vilket givetvis fick till följd att en massa annonser på Platsbanken aldrig ens var några lediga tjänster i verkligheten, bara ett sätt för företag att inte bryta mot lagen samtidigt som de anställde den person de ville. 

Tack och lov tog den borgerliga regeringen helt enkelt bort den här lagen den 2 juli 2007, knappt ett år efter valsegern 2006. Tack Sven-Otto Littorin för detta (dåvarande arbetsmarknadsminister).
 

Trots lagen hade Platsbanken inte ens 50 % av marknaden. Företag struntade helt enkelt i att annonsera där trots lagkrav. Vissa lät blir att anställa. 
 

Efter 2007 fortsatte allt färre företag att anmäla jobb till Platsbanken, även om det började sjunka långt innan 2007. Enligt en undersökning från Svenskt Näringsliv använde 63 % av företagen 2002 informella kontakter för att söka folk, 2012 var siffran 76 %.

 

Men företaget som min bekant har valde ändå att annonsera på Platsbanken alltså, av fri vilja.

Vi har i dagsläget nästan 350 000 arbetslösa, och med 190 000 flyktingar kommer den siffran byggas på rejält i år och nästa år. 
 

Nedan kan ni se annonsen företaget la in själva på Platsbanken. 

Inga konstigheter. Gymnasiekompetens, ställningsutbildning, körkort och att man klarar ett fysiskt tungt jobb som ju bygga ställningar är. 

 

Ställningsbyggare/Ställningsmontör; 

4 platser.

OBS! Rekryteringen sker löpande! 
Vi söker just nu 4 st ställningsbyggare – ställningsmontörer med dokumenterad yrkeserfarenhet. Erfarenhet av andra montage såsom väderskydd, fallskydd (Combisafe, SafetyRespect m.fl), bygghissar, brostämp, tält, hallar etc. är meriterande. 

Vi ställer följande krav på dig: 

– Du har något av följande: Yrkesbevis, Kompetensbevis eller Särskild Utbildning om Ställningar (över 9m). 
– Du har gått ut gymnasiet och gärna arbetat några år. 
– Du innehar B körkort (egen bil är ett plus). 
– Du skall klara av ett mycket fysiskt ansträngande arbete (aktiv inom idrott är ett plus). 
– Du kan samarbeta med andra (genomförd värnplikt är ett plus). 
– Du sköter dina arbetsuppgifter väl. 
– Du sköter tider och närvaro. 
– Du har referenser som styrker tidigare närvaro på arbetsplatser samt hur du har skött dig. 

Om du anser att du uppfyller ALLA ovanstående krav skall du i din ansökan lämna följande upplysningar: 

1. Vilken utbildning du har inom ställningar. 
2. Din ålder. 
3. Körkort. 
4. Egen bil. 
5. Eventuell genomförd värnplikt. 
6. 3 st referenser från tidigare arbetsgivare som styrker din närvaro på arbetsplatser samt hur du har skött dig. 

Vi arbetar mycket med s.k. fastpriser vilket ställer stora krav på montören. Då prisjobb är helt beroende på montörernas samarbetsförmåga, planering, engagemang och arbetsvillighet är det mycket viktigt för oss att du är en person som vill arbeta hårt och under tempo. 

Egenskaper och beteende som vi värdesätter hos dig är: 

Hög arbetsmoral 
Ansvarstagande 
Driven 
Noggrann 
Händig 
Kamratskap 

Vi lägger stor vikt vid att du passar in i vårt gäng då vi på XX anstränger oss mycket hårt för att skapa en bra stämning på firman. Vi är övertygade om att trivsel ökar förutsättningarna för att göra ett bra jobb vilket i sin tur skapar nöjda kunder. 

Som anställd på XX kommer du ingå i en grupp av MYCKET hårt arbetande montörer. Alla som jobbar på XX jobbar mot ett gemensamt mål – att firman skall gå bra och att vi skall ha en trivsam arbetsplats. 

XX är en montagespecialist och utför alla sorters montage av metallkonstruktioner så som byggnadsställningar, väderskydd, fallskydd, bygghissar, brostämp, PVC-hallar, tält m.m. Vi arbetar även med ett stort antal olika materialmärken såsom HAKI, PERI, Layher, Combisafe, Cuplok, Geda, Jonsereds m.m. Dina arbetsuppgifter är mycket varierande och arbetet ställer krav på ansvarstagande och förmåga att kunna bemöta kunder på rätt sätt. 

Vi ser fram emot din ansökan! 

Körkort 
B körkort fordras.

Fast vi förbiser en sak. 

Vi är i Sverige. Och här finns inget område som inte en genusvetare pillat på med sina rosa fingrar.

Så företaget fick svar från Arbetsförmedlingen. Eller svar, de fick kritik. 

4 lediga jobb, 347 000 arbetslösa och detta är vad Arbetsförmedlingen tycker:
 

Enligt Arbetsförmedlingen får alltså inte företaget kräva att personen klarar ett fysiskt tungt jobb för att det………utesluter kvinnor.

För det vet ju alla att inte en enda kvinna klarar ett fysiskt tungt jobb eftersom alla kvinnor är födda med en balettkropp på 1.60 m, älskar smink och fluffiga djur. Tihi. 

Man undrar om de hade haft samma åsikt om det var Brandförsvaret som sökte nya brandmän? Förlåt, brand-hen.  Att fysiska krav alltså inte får finnas? 

En stilla följdfråga blir ju då givetvis om byråkraterna själva skulle tycka det vore okej att den brand-hen som kommer när deras eget hus brinner inte kan släcka branden för att den inte orkar släpa de tunga slangarna från brandbilen?

Vidare hävdar tjänstemannen på Arbetsförmedlingen att skriva att värnplikt är ett plus också exkluderar kvinnor för att ”värnplikten tillämpades enbart på män”.

Mmmm. Men det har alltså alltid varit frivilligt för kvinnor. Hur tror han att vi kan ha kvinnliga officerer? Eller vänta, han vet förstås inte att vi har det. Han är även missat att vår förra försvarsminister hette Karin. (Enström, yrkesofficer i marinen). Det finns kvinnor som dessutom bara gör lumpen för att det är en kul erfarenhet och inte tänkt att bli officer.

Jag rekommenderar fortbildning för att täcka dessa kunskapsluckor som finns och en bra start är den här rapporten från Försvarsmakten
 

Så Arbetsförmedlingen har inte bara önskemål på annonsen, små tips i all välmening.

Utan de KRÄVER att företaget ändrar den annons de formulerat utefter de faktiska krav de ställer på de sökanden.

Staten vet nämligen bättre hur företagets annons ska se ut. 

Men egentligen är det inte den stackars anställde på Arbetsförmedlingens fel. Han hänvisar nämligen i sitt mail helt korrekt till skälet – myndighetens regler. 

Och här öppnar sig en dörr till en helt ny nivå av dumheter i dagens samhälle, större än jag ens trodde var möjligt faktiskt. Jag borde väl har varit förberedd vid det här laget givet att Feministiskt Initiativ ändå fick 3,1 % i valet men ändå blev jag faktiskt chockad av det jag läste där. 

För vad säger ni om följande:

”Villkor som rör kunskaper i svenska bör formuleras med försiktighet”
 

Försiktighet? Är det grovt förolämpande att tycka att den man anställer kan göra sig förstådd? Jag är tämligen säker på att många företag idag kräver inte bara kunskaper utan goda kunskaper i till exempel engelska. Men detta verkar i och för sig inte myndigheten har något emot. Bara svenska språket. 

Detta är alltså kraven på annonser. Men kan man även fördjupa sig i dessa krav och läsa ännu mer om diskriminering, vilket alltså att kräva fysiskt starka personer till ett jobb som ställningsbyggare tydligen är. 

Här dyker man ner i en pool av krav, specialbyggd av en grupp genusvetare förmodligen. 

Det är alltså inte bara förbjudet att skriva ”vi söker en man”. Utan även ”indirekt diskriminering”, som då öppnar för den tolkning ni sett i mailet ovan. 

”Det kan till exempel handla om utbildningar eller erfarenheter som i praktiken bara män eller kvinnor kan skaffa sig”

Eh, va? Vilka är detta undrar man ju direkt. Eftersom det alltså är förbjudet att direkt diskriminera folk baserat på exempelvis kön får ju inte utbildningar bara vara för ett av könen. Och vilka erfarenheter är det då som bara män eller kvinnor kan ha?

Tänker Arbetsförmedlingen på till exempel erfarenheten att föda barn, som ju män av naturliga orsaker inte kan? Eller mens? Och erfarenheten av skägg, som är svårt att ha för de flesta kvinnor (även om vissa kvinnor faktiskt har skägg). 

Ja, det är i och för sig svårt för män att föreläsa om barnafödande ur eget perspektiv. För kvinnor är det förstås jättesvårt att själv ställa upp i skägg-VM. Men det är å andra sidan inget jobb. 

Där stannar lite grann min kreativitet på vilka erfarenheter bara män eller bara kvinnor kan ha. Trimma skägg eller sälja rakhyvlar kan liksom kvinnor ändå bevisligen göra. 
 

Om man ska lägga in saklighetskravet i det mail som Arbetsförmedlingen skickade så kan man alltså inte skriva att någon ska vara fysiskt stark, även om det har betydelse för jobbet, för att det är indirekt diskriminerar alla icke-starka (och det vet ju alla att alla män är starka och alla kvinnor svaga).

Men ett företag kan ”inte hellre ursäkta sig med” sakliga skäl som behov eller affärsmässiga grunder, som sälj (vilket kunder innebär). Nej, nej. Affärsmässiga skäl på klädsel, fysisk styrka eller körkort finns inte. Inte relevant. 
 

Ska jag tolka Arbetsförmedlingen har man alltså inte rätt att kräva att anställda har uniform om denna är i konflikt med folks religiösa klädsel, såvida inte ”synnerligen starka skäl” talar emot det som exempelvis hygien. 

Innebär detta att jag kan kräva att få köra buss i bikini om jag säger att det är min religion?

Eller med ett durkslag?  Church of the flying spaghettimonster är nämligen en religion, Pastafarianism, och enligt den har man ett durkslag på huvudet. Jag har hört att man därför har rätt att ha ett durkslag på huvudet på sitt passfoto om man vill men jag låter detta stå obekräftat. 
 

Arbetsförmedlingen kräver också att företag som annonserar försöker vara så könsneutrala som möjligt. Antar att sjuksköterska till exempel går bort här. Man får kanske skriva ”hen med sjuksköterskaexamen” eller något liknande?

Över lag uppmuntras säkert att man använder ordet hen så mycket man kan klämma in i annonsen, för att riktigt manifestera könsneutraliteten. 

Att söka specifikt en man eller kvinna som exempelvis butikschef går alltså inte, även om gruppen idag enbart består av ena könet och man verkligen vill fixa en bättre gruppdynamik. Men nix. 
 

Man ska också undvika krav som de statligt anställda byråkraterna anser är ”onödiga”. Här kommer krav på språk upp men också körkort ”som ibland krävs i onödan”.

Man undrar lite exakt hur byråkraterna bedömer när ett företag kräver körkort i onödan? De chansar?

”Nä, men här kan ni inte kräva körkort trots att bygget ligger mitt ute på landet. Det går ju bussar. Hen kan ta med sig alla sina verktyg på den.” 

Ni ordnar ju bara fester. Det behövs ingen bil för det. Hen kan ju ta möblerna på tunnelbanan. Eller åka taxi. Avslag.”

Prata svenska? Varför behöver hen kunna det? Gamlingarna på hemmet kan väl engelska? Vi lever faktiskt på 2000-talet.”
 

Gör man inte som byråkraterna bestämt kan de stämma dig och kräva skadestånd. Trevligt. 

För det handlar som ni nu vet inte bara om att säga att man inte vill anställa person X för att denne är man/kvinna/har turban etc. Helt logiska saker som alla fattar. 

Utan det handlar alltså om allt som Arbetsförmedlingen själva TOLKAR som diskriminering enligt de regler någon genusvetare från Södertörn knåpat ihop. Dörren till oändlig enfald är alltså härmed öppen. 
 

Nyligen skrev jämställdhetsminister i den feministiska regeringen, Åsa Regnér, en debattartikel i Dagens Samhälle om regeringens fokus. Där betonade hon ”män och pojkar i kvinnodominerande utbildningar och yrken”. 

Har hon rådgjort med Arbetsförmedlingen om det här? Troligtvis inte, annars hade väl en byråkrat där krävt att hon ändrar texten i artikeln. 
 

Dessa satsningar på män i budgeten kommer att kosta tio miljoner

En annan från regeringen som tyckt till i offentligheten är Stefan Löfven som helt sonika kallar näringslivet rasister. Det är bara för att företagen diskriminerar invandrare som de har svårt att få jobb. 

Han är verkligen en skicklig förhandlare, förstår företagen och deras incitament. En riktig samförståndsman. Den feministiska statsministern. 
 

Vad hände med annonsen om ställningsbyggare efter byråkratens krav undrar ni säkert. 

De ändrade annonsen. Den ligger just nu ute. Snällt av dem kan jag tycka, själv hade jag nyttjat den nu lagstadgade rättigheten att rösta med fötterna, sagt nej tack till myndigheten med genusglasögonen och lagt annonsen på en privat sajt istället. 

Gissningsvis kommer de alldeles oavsett vad Arbetsförmedlingen tycker att låta bli att anställa folk som inte rent fysiskt klarar av att bygga ställningar. Och välja någon med körkort. Gissar jag. 

Och så undrar folk varför företag inte vill anställa?

 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!