Search
Close this search box.

Mångfald? Verkligen?

Bilden är gjord i samarbete med satirtecknarna "I fablernas land" Texten uppdaterades 20151015, se nedan I veckan lämnade Rättviseförmedlingen över den lista med namn de fick i uppdrag av Kulturdepartementet att sammanställa. Det blev känt i februari att kulturminister Bah Kuhnke anlitat dem för uppdraget. I en intervju med SVT motiverade Bah Kuhnke uppdraget med att hon "inte vill missa viktiga erfarenheter och kunskaper".  Hon vill "bredda urvalet" för styrelser och insynsråd.   Skattebetalarna har fått betala 72 000 kronor för listan. Då ingår även en utbildning för Kulturdepartemtets tjänstemän.    Och så här glada var Seher Yilmaz och Alice Bah Kuhnke när listan på 334 namn lämnades över förra veckan. Bilden är hämtad från Rättviseförmedlingens hemsida och den artikel de skrivit...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon