Search
Close this search box.

Viskelek i Budgetpraxis

DÖ (decemberöverenskommelsen) uppstod när SD valde att rösta på Alliansens budget i december 2014 och därmed fällde regeringen Löfvens första budget. I mellandagarna gjorde sedan Alliansens dåvarande partiledare upp med Löfven och MP i det som blev DÖ.  Nu har DÖ fallit och förpassats till historien. Den behövdes i december för att undvika extra val, nu behövs den inte längre. M har ny partiledare, liksom KD. Lättnaden hos såväl Kinberg Batra som övriga gick ändå inte att ta miste på mellan raderna.  Men, precis som i vintras, figurerar nu en rad hemmasnickrade varianter på vad SD egentligen sa där i december på presskonferensen. Det har påståtts att de ska fälla alla budgetar som inte gör som de vil,l i princip. ...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon