Kacka i eget bo


Texten uppdaterad med borttagen skärmdump 20151008

Idag, igen, är Karin Pettersson på Aftonbladet Ledare arg på näringslivet. Och borgarna. Och den förbenade högern. 

Den här gången ger hon sig på Carola Lemne och bland annat hennes lön på 400 000 kronor. Hon är enligt Karin Pettersson chef över “den rikaste och mäktigaste lobbygruppen”. 

Nu råkar jag veta att LO, som alltså är delägare i Aftonbladet som betalar Petterssons lön har fruktansvärt många miljarder som tillgångar och intäkter så det där stämmer inte.

För till skillnad från LO så ger alltså inte Svenskt Näringsliv en enda krona till ett parti. Det är nämligen så att företagare inte är en homogen grupp utan de röstar på olika partier. LO däremot sitter alltså i socialdemokraternas partistyrelse. 
 

Men om nu Karin Pettersson vill prata lön, aboslut. Det gör jag så gärna. 

För hon tjänar själv en rejäl hacka varje år nämligen. Jag har ringt Skatteverket.

Karin Petterssons taxerade inkomst för 2014 var 1 425 403 kronor. Dessutom utnyttjade hon ROT/RUT-avdraget med drygt 10 000 kronor. 

Det motsvarar en månadslön på 118 783 kronor. 

Med den summan tillhör om den PROCENT bäst betalda i hela landet. 

Pettersson är gift med journalisten Björn Hedensjö och de bor……på Söder. Var annars? I en bostadsrätt på Söder. 

Lägenheter där kostar 92 500 kronor per kvadrat. Just nu. 
 

I snitt tjänar en journalist i Sverige 27 000 kronor i månaden med 8 års erfarenhet. Inte så jättebra betalt alltså. Om man inte är socialdemokrat och jobbar på Aftonbladet Ledare. 
 

Pettersson är alltså ingalunda någon del av proletariatet eller arbetarklassen. Eoner ifrån. 

När jag ändå var igång passade jag på att kolla lite andra inkomstuppgifter på profiler på “arbetar”-tidningen Aftonbladet. 

Martin Aagård på AB Kultur, ni vet han som blivid dömd i Tingsrätten för att ha kallat Richard Herrey rasist på Twitter, tjänade 507 019 kronor 2014.

Vilket motsvarar en månadslön på 42 251 kronor. 

Fredrik Virtanen tjänade 646 424 kronor eller 53 869 kronor per månad-. 

Åsa Linderborg, som gjort kampen mot rikedom till sin största profilfråga, drog in 804 513 kronor eller 67 042 kronor per månad.

Hon som kämpar för kommunism och att “ingen ska tjäna pengar på någon annans arbete“. 
 

Men ska vi prata någon som verkligen är rik så är det Aftonbladets VD Jan Helin. 

Förra året tjänade han nästan 7,5 miljoner kronor. 
 

Landets statsminister har en lön på 160 000 kronor per månad, vilket motvarar en årslön på 1 920 000 kronor. 

Jan Helin tjänar alltså 4 gånger mer än statsministern.

Han tjänar också 1,5 gånger mer än nämnda Carola Lemne. Om man ska vara noga. 
 

Helin bor i en villa i Bromma precis utanför tullarna i Stockholm. Han bor dessutom på den mycket fina och eftertraktade delen Äppelviken/Ålsten. Med den lönen gör han helt rätt i det, det är jättefint där. 
 

Enligt Booli såldes en villa i samma del av Bromma  för 11,1 miljoner. Förra året. Och nu har priserna gått upp. 
 

Samtidigt som Karin Pettersson drar in sin lön på 118 000 kronor per månad, och hennes lika högljudda kollegor när det kommer till att bekämpa rikedom, Virtanen och Linderborg som tjänar 53 000 och 67 000 kronor per månad (och tillhör de 3 % bäst betalda i hela Sverige), tjänar många på Aftonbladet betydligt mindre.

Faktum är att Schibsted har 80 anställda i ett eget bemanningsföretag men som jobbar på Aftonbladet, för att slippa den LAS Pettersson och Virtanen älskar så.  Och dessa personer tjänar upp till 7000 kronor mindre än de fast anställda. 
 

Hon som rapporterade om det här omplacerades sedan……

Karin Pettersson tjänar alltså mer än 99 % av landets befolkning och hennes lön motsvarar 4,3 snittlöner för journalister. 

Räknar man med att hennes egna kollegor tjänar 7 000 mindre om de är anställda av Schibsted media men jobbar på Aftonbladet blir snittlönen 21 000 kronor. Då tjänar hon 5,6 gånger mer pengar varje månad än dessa. 

Jag kan bara sammanfatta Karin Pettersson fullständiga haveri på ledarsidan idag på ett sätt:

Det blir skitigt i längden om man ska kacka i eget bo.

Uppdatering 20151008

Hanne Kjöller på DN Ledare och Erik Helmerson påstod på Twitter att jag lagt ut Karin Pettersson adress i detta inlägg. Som alla som läst blogginlägget vet har den ALDRIG legat ute, bara ett gatunamn på en gata vid Hornstull. En lång gata. Och en skärmdump med en bostadsannons från denna gata för att visa kvadratmeterpris. 

Men detta är en medveten mediastrategi – missförstå och dreva bort sakfrågan med något som inte finns.

Hanne Kjöller gick alltså här socialdemokraten Pettersson och Aftonbladet Ledares ärenden för att skydda dem från den granskning jag gjort. 

Skälet vet jag inte, förmodligen för DN Ledare är socialliberala och Hanne Kjöller dessutom har en mycket märklig självbild. 

Efter en hel dags twittrande där jag stod på mig mot samtliga som påstod dessa felaktiga saker bad till slut Helmersson om ursäkt.

Och jag fick Resumè att ändra i sin artikel från att “adressen stått men att efter påtryckningar från DN Ledare ändrats”, till det korrekta: adressen stod aldrig och ändringen gjordes för att debatten skulle handla om sakfrågan “löner” och inte pseudo-drevet påstådda adresser som aldrig funnits. 

Om man har en hotbild mot sig får man se till att adressen försvinner från Ratsit och andra offentliga källor. Att hävda att lägga ut ett gatunamn är ett övertramp här är inte annat än trams. 

Men är man tillräckligt envis vinner man. Vilket jag gjorde. Hanne Kjöller vägrar dock att be om ursäkt eller radera tweeten så hon är numera blockad. 

Slutsatsen av detta är följande: du granskar inte ostraffat makt-sossar på Aftonbladet och deras vänner skyr inte heller några medel för att fula ut. Men står man på sig och vägrar acceptera lögner kommer till slut ändringar och ursäkter. Det finns ändå hopp, rätt blir till slut rätt.

Men det finns ju undantag. 

Aftonbladet Ledares mycket mogna reaktion på mitt blogginlägg har ingen ännu bett om ursäkt för. 

Och så har den tidningen mage att peka finger åt andra som ägnar sig åt näthat och trollande. När den egna tidningens medarbetare skriver så här. Vidrigt. 

71 kommentarer till Kacka i eget bo

 1. Det är en fröjd att läsa din blogg
  Du står för de värderingar en riktig Journalist skall stå för

 2. Rebecca, det är ett enormt arbete du gör. Känslan att någon kompetent orkar med att gång på gång dra ner byxorna på dubbelmoralisterna inom socialismen är så befriande.
  Bravo!

 3. Om jag som arbetsgivare hade en anställd journalist som förstörde mitt varumärke på det sättet som Daniel Swedin gör gentemot AB så hade jag kallat facket till förhandling om uppsägning av personliga skäl, dvs illojalt beteende. Fast AB’s varumärke kan väl inte bli sämre…

 4. Hej Daniel
  Tack för en mycket träffande och belysande artikel om hyckleriet bland AB:s ledarskribenter.

 5. Daniel Swedin: “Det bloggande rövhålet…” I sanning en riktig kulturjournalist! Ni är så lätta att känna igen.

 6. Thor! Om inte AB m fl “kulturbärare” hölls om ryggen – vad skulle den röda Statsmakten då ha för försvarare?

 7. Rebecca, tack för du kämpar. Hoppas du inte har något emot att jag citerar valda delar av dina inlägg och delar hela blogginlägg. Jag ser inget alternativ till att stoppa det pågående vansinnet än att stötta modiga och sakliga inlägg från personer som t.ex. du

 8. Hur kan man kämpa för kommunism samtidigt som man inte tycker att någon skall tjäna på någon annans arbete?

  Logikfel?

 9. Bra artikel och mycket bra att du stod på dig! Härligt! Inte undra på att det är kris på AB med dessa löner… Och ödsla ingen energi på Swedin, detta överlägsna vänstertroll. Brorsan hans mordhotade Balif om jag inte minns fel? Det verkar med andra ord ligga lite i släktens natur att vara lite skitvidrig. Han kommer förhoppningsvis att ryka när Schibstedt redovisat sitt nästa sparpaket. Inte ens ett sånt vedervärdigt propagandaorgan som Aftonbladet vill nog behålla en ledarskribent med svårartad Tourettes, utan kommer nog att lämna tillbaka honom till trollskogen när första bästa möjlighet ges.
  Tack för dina artiklar! Fortsätt i samma stil!

 10. Mycket underhållande läsning. Kanon. Fortsätt kämpa.
  Jag har en allmän fråga. Finns det något land som har eller har haft ett kommunistisk styre och som på något sätt inte inskränkt på exempelvis yttrandefrihet eller några andra av våra mänskliga och demokratiska rättigheter. Jag har inte hittat det.

 11. Gud vad du är bra Rebecca. 🙂

  Karin Pettersson verkar vilja ha kakan och äta den.

  Hon skrev att hon ville lyfta klassbegreppet och var hon bor är i högsta grad relevant att ta upp. Hon har inte bara en skithög lön, hon har dessutom gjort bostadskarriär. 🙂

  Fortsätt Rebecca på den inslagna vägen. Kunde jag skulle jag gärna hjälpa.

 12. Tack för ett intressant inlägg och en gedigen granskning! Det som emellertid sticker i ögonen är att det verkar som om du redovisar Lemnes lön som månadslön utan att tydligt ange detta, och jämför detta med andras årslöner. Det är inte ärligt. Begå inte samma typ av lögnpropaganda som den skrikiga tokvänstern; du förlorar bara i trovärdighet. Sanningen är ändå så häpnadsväckande att det räcker med att redovisa sanningen som den är.
  Fortsätt med ditt ovärderliga arbete och se till att dina granskningar marknadsförs!

 13. Skickligt och snyggt paketerat! Har länge fascinerats av den ledande vänsterns dubbelliv.
  “För alla människor bör A gälla, men just för mig gäller B”.

 14. Fast det är väl skillnad på att kritisera löneskillnader och att försvara dem? Även om Karin tjänar väldigt mycket pengar för egen del så betyder väl inte det att hon tycker att det är ett bra system som det är nu?

  Det finns ett bra citat i slutet av filmen Moneyball, där Brad Pitts rollfigur fått ett kalaserbjudande. Ska han lämna Oakland Athletics för Boston Red Sox, för en rekordsumma på ett sjusiffrigt belopp, i dollar? (Eller om det nu var åttasiffrigt till och med)

  “Du gör det inte för pengarna. Du gör det för vad pengarna representerar.” Säger Jonah Hills karaktär.

  Han har rätt.

  På arbetsmarknaden kan man få alla möjliga fina vitsord och massor av beröm. Men få saker säger så mycket om ens värde som ens lön. Karin kanske inte anser att hon är värd fem gånger mer än de som får minst betalt, men som arbetsmarknaden fungerar kan hon inte tacka nej till stålarna. Det vore att förminska hennes eget värde på arbetsmarknaden. Att skriva ner hennes egen kompetens. Det gör ingen rationell person som agerar på arbetsmarknaden. Men det betyder inte att hon gillar hur spelet ser ut.

 15. Bra rechercherat i detta läge, bra upplysningar.
  Inget konstigt egentligen när alla uppgifter är offentliga. Bara konstigt att ingen “etablerad” journalist har gett sig på detta förut?
  Fast nej, journalister i Sverige skriver inte “sanningar” om sina egna systrar o bröder.
  Förresten, sätt gärna en “.” – punkt mellan tusentalen. När Jan Helin tjänar 7497600, ser det bättre ut så här: 7.497.600, tycker jag…..(på papperet alltså, inte annars).

 16. Inte förtjust i när man söker ogiltigförklara människors åsikter för att undvika sakfrågan vilket jag tycker att du gör här. Karins åsikt kan vara relevant oavsett vad hon tjänar. I vanliga fall ingen fan av Göran Greider som jag tycker använder liknande avledningsmanövrar allt som oftas – MEN…

  Greider sa i en SR-intervju något som man behöver ta ställning till:

  “Det är inte hycklande att handla sprit på lördagar trots att man vill ha lördagsstängt på systemet. Det är inte hycklande att bo i bostadsrätt även om man är emot utförsäljningarna av allmännyttan (för många i stor- och studentstäderna är det enda alternativet) och det är inte hycklande att sen sälja bostadsrätten med vinst, även om man tycker att systemet som pressar upp priserna är helt fucked-up.

  Man måste tillåtas leva i samhället så som det är, trots att man har åsikter om hur det borde förändras.”

  Av denna anledning tycker jag att ditt inlägg i bästa fall är felriktat och i sämsta fall avsiktligt missledande.

 17. Jojomen, min 81 åriga hustru får ut 6000 kr efter skatt ,1500 kr i veckan ,behöver jag säja mer ?

 18. Hej, Är det Daniel Swedins helt sjukt otrevliga tweet som är borttagen? Såg den på en annan sida och blev nyfiken när jag såg att du tagit bort något din “granskning”

  I övrigt är det bara att gratulera till ännu en superbra bloggning du anar inte hur mycket sånt här betyder för att förändra medierna på längre sikt.

  Jag prenumerade på magasinet neo nu innan dom gick tidningsdöden till möte och något som jag tänkt på sedan dess är vilket dreamteam det skulle bli om du samt deras bästa högerpennor bla Arpi och några till därute gick ihop för en nätpublikation det skulle bli en sådan extremt bra produkt.

  Vi måste läsare är svältfödda på en motvikt till vad som liknar en attack från diverse vänstermedia den ena radikalare än den andra (se politism) och sidor som i princip bara skriver om invandringens baksida (fria tider) blir det många söker sig till.

  Vi behöver få till ett brett mediespektrum i sverige för utan det kommer aldrig den stora massan ens upptäcka eller fundera på om det finns andra sanningar eller lösningar än vad Karin Pettersons gelikar basunerar ut från sina sponsrade plattformar.

 19. Groteskt dessutom att branschen inte vill göra rätt för sig. 6 % moms på smörjan istället för 25% som det borde vara.

 20. Trist för det mediala folket i de gamla etablerade propaganda organen, att de inte längre kan föra ut sitt vilseledande budskap oemotsagda.
  Inget är förändrat gällande hur mänskligheten låter sig ledas av människor som förbehåller sig rätten att stå över andra.
  Och det på ett omoraliskt och i många avseenden oetiskt vis.
  Men historien kommer även den här gången leda oss in i ett sönderfall, där sedan några nya skojare tar över rodret.
  Och jag tycker att Peter Sellers uttryckte det väldigt bra i en av Rosa Pantern filmerna, citat: “There are leaders, and there are followers!”

 21. Min enkla undran består i hur i allsin dar Aftonbladet kan betala Karin Pettersson en sådan hög lön? Hon har inte producerat något med kvalité över vänstermedelmåttans vad jag sett. Och gårdagens uppträdande i Aktuellt var novismässigt.

  Nä, KPs dagar som högavlönad borde rimligen vara räknade.

  På tal om det, undra vad KPs fabel-överman Anders Lindberg drar in på sitt fantastiska värv..?

 22. Superbra! Du är grym! Kulturvänstern och journalistkåren blir totalt ägda som vanligt! Vilket inte är så konstigt i och för sig eftersom de kommit undan granskning under alla år tills nu.

 23. hejsan! en undring: vad i karin petterssons resonemang slår du hål på med ovanstående?
  noterar även att du tycker att “den rikaste och mäktigaste lobbygruppen” är fel som benämning på SN eftersom de “en enda krona till ett parti.” men blir inte lobbying ett väldigt smalt begrepp om det enda som räknas är ifall man ger partibidrag eller inte?

 24. Tack för artikeln, jag ska tänka på den nästa gång jag ser Karin i morgonsoffan med darr på stämman ondgör sig över att vi “gräsrötter” är kritiska till invandringspolitiken. De flesta av oss är för invandring men då måste vi få integrationen att fungera. Såg “Kalla fakta” igår kväll. Mycket arbete återstår.

 25. Bäste Katrin. Absolut vem som helst få fram bostadsadress telefonnummer., fordonsinnehav, bolagsengagemang, inkomst och andra personuppgifter till kändisar och journalister på under en minut med valfri personupplysningssida på internet idag. Jag är ledsen om jag upplyser om detta redan allmänt kända faktum men du verkar tydligen vara ovetande om det?
  Att kalla så här diffusa uppgifter för att outa känns därför väldigt överdrivet

 26. Katrin Wennman
  På vilket sätt har hon ” outat deras adresser”?
  Hon nämner stadsdelar, inte samma sak. Så du behöver inte känna obehag.

 27. Du nämner att Helin har ca 4ggr mer lön än statsministern, kan detta bero på att också har 4ggr mer makt i dagens Sverige?
  Är i själva verket lönens storlek numera ett mått på en persons makt och inte kompetens och prestation?
  Är i så fall inte detta en legitim anledning till det förakt för överheten som sprider sig?
  I mitt arbete har jag sett hur kompetens alltmer ersatts av arrogans, ledarskap av översitteri och klokhet med ryggradslöshet.

 28. @ Katrin Wennman

  “Tycker det är obehagligt att du outar journalisters adresser.”

  Men det er O.K. når Expressen og (var det) Aftonbladet outar Julia Cæsars rigtige navn?

  Det var lige det med moral og dobbelmoral…

 29. Viktig granskning, men jag måste bara fråga. Du säger att denna summa är hennes taxerade INKOMST och drar av detta att det är så här mkt hon tjänar i LÖN varje år. Eftersom inkomst ingalunda är synonymt med lön (om det inte avser preciserat inklmstlaget tjänst) blir det lätt missvisande att dra denna slutsats. Mig veterligen avser informationen “taxerad inkomst 2014” även eventuella kapitalvinster. Hon kan ju sålt en fastighet 2014 tex. Observera att jag inte vet om så är fallet, men hade man kollat inkomst de senaste tre åren kanske det hade vart mer klart hur det stod till. Bara en tanke. Ps. Du kanske har gjort allt detta, bara jag som tolkar det du skriver annorlunda.

  Fortsätt med bra granskning!

  Mvh

 30. Alla som jobbar på AB & Expressen tillhör B-laget i svensk journalistik. Förstår inte att dessa idioter kan ha så hög lön. De tillför inget bra till journalistiken. De är lika falska som alla andra!

 31. Hej.
  Kamrat Pettersson behöver tydligen fortbildning i värdegrunden, detta som en tillfällig åtgärd innan en central innehålls- och kvalitetsgranskning inrättas genom en av branschrepresentativa och av regeringen handplockade sakkunniga sammansatt grupp, detta i akt och mening för att garantera medborgaren lämplig och uppbygglig information. Inte kan goda kamrater som Pettersson förväntas utstå klassfiendens näthat.

  Håll igång, Uvell. Dina texter är som en vak för den som simmar under isen.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 32. Så typiskt att man schabloniserar över ” de rika” när man själv tillhör dem och så typiskt att slå ner bopålarna på sunksöder med de priser som gäller där. Varför tar inte AB saken i egna händer och flyttar ut till målgruppen i södra förorterna istället för att sitta i city. Då får ju rödvinsvänstern möjlighet att flytta med med gott samvete.

 33. “Kacka i eget bo” Njuter av att Aftonbladets ledare sätts på plats. Borde ske ofta – och läsas av många!

 34. Bra att några avslöjar hycklarna. Det finns väl hur många vänsterprofitörer som helst att dra fram i ljuset. Men det är ju inte många i medierna som vill avslöja sig själva. Heder åt de som orkar och inte ger upp.

 35. Bra jobbat Uvell! Vi är många som vetat om detta, även om det var värre n man kunnat ana. Nu får de rika uta och bygga lite nybyggarbostäder och öppna soppkök om de har någon tid att avvara. Med dessa inkomster räcker väl inte 8 timmars arbetsdag? Till detta kommer deltagande i alla debattprogram med åtföljande gratismat. Jag är inte avundsjuk för det blir ju sådan förmånsbeskattning av att äta gratis under “arbetstid”, väl?

 36. förstår att du vill göra en poäng, och vet att du klippt ut citatet, men tycker ändå det är mer hederligt om du väljer att skriva ut 400 000kr i månaden.

 37. Sååååå Jääääävla braaaa!!!!!
  Detta är en stor anledning till att jag aldrig mer kommer rösta på S.
  Är uppvuxen i ett arbetar hem och är själv arbetare med ca 25000 i månadslön.
  Fruktansvärd trött på allt prat om alla människors lika värde, sosse svin som står och skriker på barrikaderna och sen anser sig självs värda 3,4,5,6 gånger mer i lön jämfört med en vanlig knegare!
  Järna mer avslöjande, jag myser

 38. Jag sitter och funderar på den här Pettersson.
  När jag var barn, för 70 år sedan, lärde min mamma mig en ramsa som var såhär.
  Fula häxan avundsjuka, springer kring som häxor bruka!

 39. Snyggt grävt.
  Du borde få vara med i SR:s “Medierna”. Det skulle lyfta det programmet åtskilligt.

 40. Facket verkar vara emot SN:s opinionsbildning.

  “- Regeringen och de statliga bolagen själva behöver se över sitt medlemskap i Svenskt Näringsliv. De ska istället ansluta sig till en annan arbetsgivarorganisation som inte bedriver politisk opinionsbildning, säger Britta Lejon, ordförande i Fackförbundet ST.”

  “Svenskt Näringsliv ser som en av sina viktigaste uppgifter att bedriva politisk opinionsbildning. Många gånger i frågor med tydliga partipolitiska konfliktytor som försäljningar av statliga bolag, nedläggning av arbetsförmedlingen och vinster i välfärden.”

  Ja, det vore väl en konstig näringslivsorganisation som vore för en stor stat och statliga tjänstemonopol men mot vinster.

  //st.org/press/pressmeddelande…#newsItem49023

 41. Utmärkt skrivet. Du måste ta i beräkningen att Karin Pettersson skriver i första hand för “de redan troende”, som inte bryr sig så mycket om att leta upp besvärande sanningar om sina banérförare. Sålunda behöver man inte ha någon som helst urskillning – man blir bara populärare ju mer skit man sprider omkring sig. Kan inte undgå att minnas det gamla uttrycket från min barndom när många som hade utedass inte slösade sina pengar på toapapper, utan använde gamla tidningar istället: “Aftonbladet kan man ju inte använda på dass ens, för den är full med skit redan när den kommer från tryckeriet”.

 42. …och så är vi tv-avgiftsbetalare inte så lyckliga över lönen för hon som brukar ‘dabba’ sig. 190.000 kr/mån till SR:s vd. Vem har bestämt denna lön? Inte vi som betalar den!

 43. Kul med alla dessa hycklande högljudda socialister som pekar finger men som har tre finger som pekar tillbaka, tack för det skrattet.

 44. Mycket bra artikel och så typiskt svensk av Karin Pettersson att göra på det viset. Jag blir bara så trött på denna svenska dubbelmoral.

 45. Det är en fröjd varje gång att läsa din blogg, ditt grävande behövs verkligen då vänstern i sin helhet består av lögner och mörkläggning.

 46. Bostadsminister Kaplan säger att vi bor för stort. Särskilt vi som börjar bli äldre. Han lovar därför att bygga massor med enkla klimatsmarta hyreslägenheter. Våra för stora bostäder ska någon annan ta över. Jag gissar att de nya blir långt från city för att hålla markpriset nere.

  Ett tips till höjdarna i Aftonbladet för att visa er godhet. Ställ er först i Kaplans bostadskö. För med era inkomster så bör ni ha många kvadratmeter i onödan.

 47. Ytterligare en avklädd Sosse som i vanlig ordning tycker att man själv inte behöver leva som man lär. Tack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap