Framtiden?


Detta är inte inlägg om vad jag tycker om det jag förutspår utan bara ett försök att sia lite om den framtida utvecklingen.
 

Bilden är gjord i samarbete med satirtecknarna “I fablernas land

Jag brukar ju förhålla mig till verkligheten genom väl researchad fakta normalt sett. Men nu tänkte jag ge mig på att försöka sia lite i framtiden. Dels för att ett framtidsperspektiv ibland är nödvändigt, dels för att situationen inom migrationsområdet snabbt gått från dåligt till kaos. 

Situationen har blivit exeptionell och exponentiell. Det blir värre varje dag. 

Regeringen består av Socialdemokrater, som historiskt sett haft en restriktiv inställning till invandring, och Miljöpartiet, som trots sin ringa storlek faktiskt dominerat svensk politiks inställning i migrationsfrågan i snart ett decennium. Hur märkligt det än kan låta. För det blev resultatet av Allians-regeringens uppgörelse med MP under sitt 8 år långa regeringsinnehav. 

I helgen hade Migrationsverket en gemensam presskonferens med integrationsminister Morgan Johansson. Då sa generaldirektören: 

“Vi har nått vägs ände”

Det är stora ord han yttrade. Vi har nått vägs ände. Myndigheter brukar inte normalt sett svänga sig med stora definitiva ordalag så detta ska man ta mycket allvarligt. 

Det kommer 1000 nya personer varje dag just nu. Med den här takten kommer 350 000 att ha sökt asyl de närmaste 12 månaderna. 

Vi har inga bostäder. Det är det mest aktuta problemet. Om detta kommer att kunna lösas är just nu oklart men det återstår ju att se. Alldeles oavsett är det alltså mycket hårt tryck på Migrationsverket etc. 

På samma presskonferens betonade socialdemokraten Johansson vikten av att polisen verkställer de utvisningar som måste göras av de som fått avslag på sina ansökningar. Bara på Migrationsverkets boenden handlar det om 6 000 personer i dagsläget. 
 

Men så sent som 2013 lät det helt annorlunda. Då tyckte Socialdemokraterna och dåvarande migrationspolitiske talespersonen Fredrik Lundh Sammeli att polisen skulle syssla med annat än att “jaga papperslösa“. 
 

Redan 1966 ifrågasatte LO om fortsatt invandring “verkligen var nödvändig”. Man ville värna den inhemska sysselsättningen. 

2013 var det aktuellt igen, då LO krävde att arbetsmarknadsprövningen återinförs. Det vill säga, att ingen person utanför Sverige kan få jobb om behovet inte först “godkänns” av LO. De ville ha veto. För att skydda svenska jobb. Först kolla att ingen arbetslös svensk person med medborgarskap eller PUT kan anställas, först därefter kan tillstånd ges att folk utanför Sverige kan få komma hit och jobba.

Med den höga invandring som nu råder kommer minst 70 % att ha maximalt gymnasieutbildning, ganska många inte ens det. Detta kräver en stor tillväxt av enkla jobb, det vet alla. Personer utan utbildning får nämligen inga andra jobb initialt. 

Men Sverige ha få enkla jobb, det har varit en strategi just från LO – den solidariska lönepolitiken. 

Även bakom luciabeslutet den 13 december 1989 stod LO. Man var orolig för den höga invandringens påfrestningar på välfärden och stängde helt sonika gränserna i princip. Bara de flyktingar “med särskilt starka skyddsbehov” skulle få stanna och man avvisade till och med alla utan barn som varit i landet upp till ett år. 

LO har alltså en stark tradition av protektionism. 

Så här kommer min spaning om framtiden: 

LO kommer till slut tvingas att ta den position de alltid historiskt tagit – restriktioner för invandring. För att “skydda” sina medlemmars intressen. När LO bestämt sig för att gränserna måste stängas temporärt, eller motsvarande skärpa till alla möjliga migrationsvillkor som leder till samma sak, kommer detta tvinga Löfven att göra så. 

Om Socialdemokraterna ändrar position i migrationsfrågan kommer det antingen leda till att regeringen spricker. Eller att Miljöpartiet tvingas kompromissa i en av sina absolut största profilfrågor. 
 

Det här kommer inträffa någon gång innan mandatperioden är slut, förmodligen mycket tidigare än man kan ana. 

Kom ihåg var ni läste det först. 

Och när det händer, vad sjutton ska Politism, Aftonbladet Ledare och alla vänstertwittrare då göra?

Jag kommer poppa popcorn. 
 

20 kommentarer till Framtiden?

 1. Det här måste vara den sämsta regering Sverige har haft någonsin! På bara ett år har svetsaren lyckats skapa fullständigt kaos både inom landet och i relationer med utlandet. Sverige kommer inte att klara en hel mandatperiod med denna inkompetenta cirkus, den måste avgå!
  M, ta ert förnuft till fånga, skrota DÖ och se till att nyval utlöses! Svetsaren måste bort!

 2. Har man 400 000 i månaden lever man inte i Sverige utan i en egen bubbla. Det är ju då tveksamt om man då övehuvud taget har någon relevans i samhällsdebatten.

 3. LO kan väl byta parti till SD, det är ju det nya sossepartiet. Såg att många av er var här och läste, ni kanske kan ta det vidare?

 4. Det här kommer naturligtvis att inträffa. Men vad ska vi göra sedan med alla människor som befinner sig landet? Jag skulle gärna vilja höra om du har någon fundering kring det. Om vi ska avvisa en stor del av dem så måste vi sätta in hela Sveriges polisstyrka till det.

 5. Skrämmande tyst i media att det väller in asylanter motsvarande små städer i veckan. Och att alla dessa, mesta dels unga män, måste ha bostäder och att dessa bostäder tas från någon annan grupp som hade behövt dem. Ingen massinvandring här inte, hör man från pk-eliten och noll i analys.

  Det går inte att bygga ifatt, 4-5 Norrköping per år, utöver det som ska byggas i vanliga fall. Kollapsen måste vara nära.

  Och så svenskarna i minoritet om drygt tio år och miljoner i valboskap till rödgröna vilket kommer leda till ännu värre och snabbare förlopp.

  Vi måste göra någonting.. Vad? Kan man få svensken att demonstrera eller är medias rasistbeskyllningar så starka att vi är dömda att gå under.

 6. Det som kommer växa lavinartat är den svarta ekonomin där de lågutbildade flyktingarna kan få jobb, Särskilt när RUT och ROT trappas ner.
  Då kan LO och S fortsätta hävda att den svenska modellen gäller. Officiellt.

 7. Håller med dig i din analys och tror du får rätt. Din fundering om vad som händer med vänsterns megafoner svarar jag; det händer ingenting, dom fortsätter sitt kommunist/socialistsvammel likt papegojor, dom kan inget annat det finns helt enkelt inte den begåvningen.

 8. Drog samma slutsats för några dagar sedan till en vän på TCO. Det kommer att bli smärtsamt, smärtsamt för facken att välja mellan “rasist” och avreglerad arbetsmarknad. Den andra lösningen är ju att Regeringen kopierar Tysk arbetsmarknadspolitik där långt fler arbetar för minimilön. Men då är facket tillbaka på ruta ett, klasskampen.

 9. Tack Rebecca, Sveriges överlägset bästa grävare i mitt tycke.

  “Med den här takten kommer 350 000 att ha sökt asyl de närmaste 12 månaderna”

  För att förstå hur mycket detta är, motsvarande på USA skulle bli ca 12 miljoner asylsökare. Och vi pratar nu 12 miljoner per år. Alltså 25% mer än hela sveriges befolkning.

  Utöver logistiken och kostnaderna för att hantera 12 miljoner asylsökare så tillkommer sedan anhöriginvandringen som om jag inte minns fel är i paritet med de som får asyl (i antal).

  Och så har vi de som avviker när de fått avslag och inte tar flygbiljetten hem. I USA hade man sett det som ett säkerhetsproblem om viss procent av 12 miljoner avvikit i landet årligen, tänk vilka parallella samhällen som växer fram.

 10. Jag tror inte för ett ögonblick att 7-klöverns politiker och övriga medborgare i den humanitära stormakten kommer att erkänna att de haft fel, troligen kommer de inte ens att anse det. Man kommer att skylla på “den plötsligt uppkomna “flyktingkrisen”. Att den uppkomna situationen funnits i korten under lång tid lär man bortse från. Det är däremot knappast troligt att väljarna glömmer det svek mot svenska folket som nu rullas upp framför ögonen på oss. Det hjälper inte att delegera problemen till EU och FN. Men vem vet. Kanske har regeringens ledande rådgivare Henrik Schyffert och Malena Ernman lösningen på alla problem?

 11. Hej.

  Tillåt mig att erbjuda ett tredje alternativ: oavsett Löfvenregimens agerande i frågan är Loke lös så att säga. Vilka order kommer svensk polis, tull och militär att få för att kunna hindra människor från att passera gränsen? Hur skall man hantera Öresundsbron, och hamnarna?

  Det finns inte på kartan att man skulle ge order om att upprätta avspärrningar för att tvinga in alla som kommer i bevakade läger för identifikation och prövning. Tiotusentals är redan här illegalt, och dem är flera tusen helt oregistrerade. Ingen svensk politiker utanför SD skulle komma på tanken att dels anställa så många poliser som behövs (mellan en dubbling till en sexdubbling) för att återupprätta lag och ordning. Det är försent. De åtgärder som behöver genomföras vill ingen ta beslut om. Förhoppningsvis har jag fel.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 12. Detta har Johan Westerholm skrivit om på ledarsidorna.se i ett halvår nu. Ändå var han inte först. Detta resonemang har pågått på Avpixlat och Fria Tider sedan denna töntregering bildades. Men så länge “alliansen” inte vill regera kommer inget att hända innan 2022. De nuvarande ministrarna älskar sina förmåner och möjligheten till att utse sina kompisar till lika fina förmåner i alla statliga förvaltningar.
  Det enda som kan ändra detta scenario är en samhällskollaps. Men som Solsjenitzyn sa: Det är mycket svårt att förutse när en revolution inträffar.
  Civilingenjör Bo Adolfsson

 13. Ja, drt var mitt tips efter senaste valet, att något eller flera partier skulle ta över SD:s politik (eller snarare återgå till sin traditionella) i god tid före nästa val. Men man verkar ha valt att hoppas att det ska dyka upp en bra extern ursäkt/hjälp.

 14. Du har tidigare skrivit om hur sjukt mycket pengar och mantimmar som LO ger till S varje mandatperiod i utbyte mot rätt beslut. Den öppna korruptionen…. Nu när SD är största parti inom LO enligt opinionsundersökningar borde denna pengaström ta slut. Jag antar att LO har säkerställt att alla toppar är rättroende men på längre sikt kommer det innebära en enorm förändring. Vad tror du?

 15. Intressant teori, men det finns också en oerhörd kraft i det socialdemokratiska suget efter mer makt. LO vet mycket väl att en sådan svängning inte skulle vara populär bland det som återstår av partiets väljarkår. Sossarna riskerar då att tappa fler ur den redan minskande skaran väljare till V och MP i nästa val. Det skulle ge LO minskat inflytande. Kan LO tolerera det priset för att “skydda” medlemmarnas intressen? hur mycket makt är LO villiga att försaka?

 16. Jag tror att du redan nu kan köpa hem en laddning popcorn, för din profetia kommer med största sannolikhet att slå in inom en mycket snar framtid. Att kalla till en presskonferens i krisens tecken, där uttryck som “vägs ände” används, ser jag som ett preludium till en svit av händelser av den typ som du skisserar. Fördelen för Löfven & Co är ju rätt uppenbara: Man stänger gränserna samtidigt som man behåller sin helgongloria. Man ville ju så gärna hjälpa till, men tyvärr kom den elaka verkligheten (som enligt Palme var socialdemokratins värsta fiende) i vägen, så därför så, fast det bär oss emot, så måste vi osv osv. Det här kommer att bli mycket intressant, och förmodligen rätt underhållande.

 17. Vi är vid ett läge där svenskar hamnar i minoritet om 10-15 år enl Tino Sanandaji. Tycka vad man vill om invandring men kan inte volymerna vara på gränsen till farliga för landet? Sossen Johan Westerholm varnar mer eller mindre för att detta kan gå åt skogen.
  Jag hoppas alla tänker efter nu, LO, Timbro.. M och S, alla.. Dags att information redovisas öppet i media har fortfarande inte sett någon tidning ta i Tinos uppgifter, mörkar man för folken kan det komma efteräkningar som blir obehagliga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap