Troll från LO-borgen

Bilden är gjord i samarbete med satirtecknarna ”I fablernas land

Ni som följer bloggen vet att i maj utspelade sig ett mindre krig här mellan mig, som tog ställning för syskonen Mehdis på Ingeborgs Bageri och som satts i blockad av Livsmedelsanställdas förbund, och nämnda fackförbund. 

Flera från förbundsstyrelsen skickade mail och kommentarer och allra mest aktiv var själva förbundsordförande Hans-Olof Nilsson

I fredags kväll sitter jag och min man på landet. Barnen sover, vi har haft kräftskiva och nu ligger vi och kollar på slutet på en film. Brasan har nästan slocknad i den öppna spisen. Då får jag en mailnotis om en ny kommentar på min blogg. 

En anonym kommentar. 

Ett passivt hotfullt avsändarnamn: Du vet vem jag är. 
 
 

Personen påstår alltså att jag på något sätt mutat mig till mitt vikariat på Dagens Industri och att min man också ägnar sig åt mutor och korruption. Allvarliga anklagelser. Och allvarliga anklagelser mot Di, att en stor affärstidning skulle anlita de skribenter som i princip mutar dem. 

På kvällen mailar en bekant och tipsar om att söka på numret i mailadressen, som ser misstänkt likt ett fast telefonnummer med riktnummer 035, vilket är Halmstad. Jag mailade adressen för att få bekräftelse att det inte är en fejkadress. 

Jag fick inget felmeddelande, alltså finns adressen. Den är inte påhittad. 

 

IP-numret läggs in automatiskt i kommentarsfunktionen och när man söker på det hittar man också Halmstad, vilket antyder att mailadressen stämmer. 
 

Den som har telefonumret i mailadressen är………..

Hans-Olof Nilsson, förbundsordförande för Livsmedelsarbetarförbundet. 

 

För att ytterligare bekräfta avsändaren kommenterade Nilsson på ett inlägg där jag marknadsförde Sommarpodden, en helt apart kommentar. Om SD. En fråga Nilsson verkar besatt av. 

Denna kommentar kom helt spontant, utan någon kontakt med honom. En månad efter det bråk vi hade. Och kommentaren har dessutom inget som helst med inlägget att göra, som alltså handlade om min podcast med entreprenörer. 

 

Språket är lika, och han gör heller inga mellanrum när han skriver. Inga blankrader. Innehållet är också samma. 

 

Hans-Olof Nilsson har alltså anonymt postat en hatisk troll-kommentar på min blogg, med ett passivt hotfullt ”du vet vem jag är”.

Kommentaren kom en fredagskväll 23.32. Förbundsordföranden sitter alltså hemma på helgkvällar och anonymt mailar folk han ogillar.

I syfte att skrämma skribenter. 

En av LO:s fjorton förbundsordförande, en man med mycket makt, gömmer sig bakom anonymiteten som vilket troll på Avpixlat och Flashback som helst. 

Detta är mycket anmärkningsvärt. 

Han hävdar att jag i princip mutat mig till vikariatet på Dagens Industri, en mycket allvarlig anklagelse. Och att min man också håller på med mutor och korruption.

Detta är förtal. 

Som enskild debattör utan en stor tidning i ryggen är man extra utsatt. Jag har inga juridiska muskler eller skydd av ansvarig utgivare. Och som person vet ni alla som följer mig att jag får utstå otroligt mycket sådant. 

Att en mäktig LO-förbundsordförande väljer att skriva sådant här vidrigt till en enskild debattör anonymt säger något otroligt ledsamt om det debattklimat vi har idag, där hot mot journalister och debattörer är ett växande problem. Där hatet och hoten gör att allt fler ägnar sig åt självcensur. 

Syftet med hans anonyma kommentar är tydlig. Han vill tysta mig. Han vill få mig ur balans, osäker och att jag låter bli att granska. 

Till Hans-Olof Nilsson har jag bara en sak att säga: 

Du borde skämmas. 

Men du skrämmer inte mig. Jag är bara ännu mer motiverad att dra ner byxorna på den verkliga korruptionen och stå upp för företagares rätt mot mäktiga, maktfullkomliga fackförbund. 

Uppdatering 27 sept kl. 13.36:

Hans-Olof Nilsson erkände att han postat kommentaren för Nyheter Idag när de ringde honom.

Läs erkännandet här 
 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!