Troll från LO-borgen

Bilden är gjord i samarbete med satirtecknarna “I fablernas land

Ni som följer bloggen vet att i maj utspelade sig ett mindre krig här mellan mig, som tog ställning för syskonen Mehdis på Ingeborgs Bageri och som satts i blockad av Livsmedelsanställdas förbund, och nämnda fackförbund. 

Flera från förbundsstyrelsen skickade mail och kommentarer och allra mest aktiv var själva förbundsordförande Hans-Olof Nilsson

I fredags kväll sitter jag och min man på landet. Barnen sover, vi har haft kräftskiva och nu ligger vi och kollar på slutet på en film. Brasan har nästan slocknad i den öppna spisen. Då får jag en mailnotis om en ny kommentar på min blogg. 

En anonym kommentar. 

Ett passivt hotfullt avsändarnamn: Du vet vem jag är. 
 
 

Personen påstår alltså att jag på något sätt mutat mig till mitt vikariat på Dagens Industri och att min man också ägnar sig åt mutor och korruption. Allvarliga anklagelser. Och allvarliga anklagelser mot Di, att en stor affärstidning skulle anlita de skribenter som i princip mutar dem. 

På kvällen mailar en bekant och tipsar om att söka på numret i mailadressen, som ser misstänkt likt ett fast telefonnummer med riktnummer 035, vilket är Halmstad. Jag mailade adressen för att få bekräftelse att det inte är en fejkadress. 

Jag fick inget felmeddelande, alltså finns adressen. Den är inte påhittad. 

 

IP-numret läggs in automatiskt i kommentarsfunktionen och när man söker på det hittar man också Halmstad, vilket antyder att mailadressen stämmer. 
 

Den som har telefonumret i mailadressen är………..

Hans-Olof Nilsson, förbundsordförande för Livsmedelsarbetarförbundet. 

 

För att ytterligare bekräfta avsändaren kommenterade Nilsson på ett inlägg där jag marknadsförde Sommarpodden, en helt apart kommentar. Om SD. En fråga Nilsson verkar besatt av. 

Denna kommentar kom helt spontant, utan någon kontakt med honom. En månad efter det bråk vi hade. Och kommentaren har dessutom inget som helst med inlägget att göra, som alltså handlade om min podcast med entreprenörer. 

 

Språket är lika, och han gör heller inga mellanrum när han skriver. Inga blankrader. Innehållet är också samma. 

 

Hans-Olof Nilsson har alltså anonymt postat en hatisk troll-kommentar på min blogg, med ett passivt hotfullt “du vet vem jag är”.

Kommentaren kom en fredagskväll 23.32. Förbundsordföranden sitter alltså hemma på helgkvällar och anonymt mailar folk han ogillar.

I syfte att skrämma skribenter. 

En av LO:s fjorton förbundsordförande, en man med mycket makt, gömmer sig bakom anonymiteten som vilket troll på Avpixlat och Flashback som helst. 

Detta är mycket anmärkningsvärt. 

Han hävdar att jag i princip mutat mig till vikariatet på Dagens Industri, en mycket allvarlig anklagelse. Och att min man också håller på med mutor och korruption.

Detta är förtal. 

Som enskild debattör utan en stor tidning i ryggen är man extra utsatt. Jag har inga juridiska muskler eller skydd av ansvarig utgivare. Och som person vet ni alla som följer mig att jag får utstå otroligt mycket sådant. 

Att en mäktig LO-förbundsordförande väljer att skriva sådant här vidrigt till en enskild debattör anonymt säger något otroligt ledsamt om det debattklimat vi har idag, där hot mot journalister och debattörer är ett växande problem. Där hatet och hoten gör att allt fler ägnar sig åt självcensur. 

Syftet med hans anonyma kommentar är tydlig. Han vill tysta mig. Han vill få mig ur balans, osäker och att jag låter bli att granska. 

Till Hans-Olof Nilsson har jag bara en sak att säga: 

Du borde skämmas. 

Men du skrämmer inte mig. Jag är bara ännu mer motiverad att dra ner byxorna på den verkliga korruptionen och stå upp för företagares rätt mot mäktiga, maktfullkomliga fackförbund. 

Uppdatering 27 sept kl. 13.36:

Hans-Olof Nilsson erkände att han postat kommentaren för Nyheter Idag när de ringde honom.

Läs erkännandet här 
 

54 kommentarer
 1. Många livsmedelsarbetare skulle lämna sitt fack om de läste din blogg. Jag kan ligga vaken på nätterna och förundra mig över de illdåd som du granskar. Hur kan LO låta bli att bry sig?

 2. Det var det roligaste jag läst på länge, tack för din fina blogg, keep up with the good work! Önskar bara att fler rotade i den rödgröna soppan.

 3. Vanlig taktik från fackföreningar! Är inte SverigeDemokrat men tycker att deras taktik att rensa bort oliktyckande har en “rysk” anda över sej! Undrar hur detta skall sluta? Är dessutom egenföretagare och rädd för var vi är på väg! Varför terrorisera småföretagare på detta sätt? Fortsätt att granska dessa översittare! Med vänlig hälsning, Micke

 4. Fortsätt. Hans-Olof Nilsson verkar vara bestatt av dig och har antagligen inte mött på sådant politiskt motstånd tidigare. Han tycks ha tappat fattningen totalt och verkar inte inse hur han förlorar precis all trovärdighet.

 5. Ser till min förskräckelse att Livs vill ha 497 kronor från en livmedelsarbetare som tjänar mellan 10-15 000 per månad. Det måste ju vara en fråga om vinna eller försvinna om man har en sådan lön. Sen vill ju en sosse att man ska vara med i hyresrättsföreningen. Ligger säkert på 300;- i månaden. Det är ju overkligt. Lite Orwellskt faktiskt. Jesus vad sossarna har lurat sina medlemmar i sin historia. Ja just det sen ska du vara med i SAP. Kan bara gissa vad de vill ha i medlemsavgift. Men det verkar vara en himla massa pengar för en livsarbetare. Hur i all sin dar tänker sossarna?

 6. Typisk demokratisyn för vänsterfolk. Vi gör som vi vill för vi är de goda och behöver inte bry oss om några spelregler.

 7. Så detta är alltså vad taskigt betala livsmedelsarbetare får för sin svindyra fack-avgift;
  Inkomst 9786-15245kr – 497:-/mån 16246-22200kr – 572:-/mån och 642:-/mån för högre inkomster.

  Jag tyckte Sveriges Ingenjörer med 230:-/mån gav dålig valuta för pengarna och då har jag betydligt högre inkomst än 22′ per månad. Men det är klart att avlöna nättroll på OB-tid kan inte vara billigt!

 8. Stå på bara! Maktfullkomliga “ledarpersoner” tillhör det förflutna. Anmäl förtalet så han får tillbaka lite skit. Håller tummarna! Hoppas det går bra för syskonen Medhis!

 9. Hade en sverigedemokratisk politiker gjort samma sak som Hans-Olof Nilsson skulle han eller hon (jag vägrar tammefan att använda ordet hen) vara ifrågasatt idag. Och sparkad imorgon.
  Men för den fackliga adeln gäller naturligtvis helt andra regler.

 10. Hej Rebecca! Jag är för opolitiska, starka och kompetenta fackförbund som tål att granskas. Själv har jag gått ur Transport pga av deras 14 minuters strejk(tom strejkkassa) och deras brist på respekt för FN-stadgarnas artikel 19. När din politiska partitillhörighet blir viktigare än din kompetens, kan det bara sluta på ett sätt.

  Hmm, när det gäller Hans-Olof kan man nog applicera “Efter sig själv dömer man andra”. Jag tycker han berättar mer om sig själv än om dig och din man. Att han dessutom använder sig av etiketten “hatblogg” visar hur hårt du träffat.

  Tack för en suverän blogg! Vi hörs!

  Robban

 11. Ännu en gång visar detta att det snarare är en merit att vara korkad som fackpamp. Tyvärr kommer man väldigt långt med det i Sverige. Fortsätt göra ett bra och hedervärt jobb Rebecca!

 12. Hans-Olof kan omöjligt vara så dum. Han försöker få fram ett skäl att få sparken, så han kan få pension istället för lön.

 13. Hej.
  Det är nästan synd att man inte är medlem i Livs, så att man kunnat avgå i protest. Stå stolt! Tveka inte att belysa dylika socialistfasoner som den här socialdemokratiske nickedockan tar sig för.

  Inte för att jag tror att du saknar material, men enligt rykten här i stan ligger det fulspel bakom att Malmö kommun tillåter (uppmuntrar?) zigenarlägret på Nobelvägen/Industrigatan. Kommunen vill enligt rykten inte betala marknadsvärdet på marken och skall ha försökt processa sig till den för några år sedan. Kanske markägaren vill berätta?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 14. En förbundsordförande i LO som beter sig som en 14-åring som tullat på pappas öl.
  Egentligen borde man bli bestört men efter en hel del obehagliga kontakter med olika fackförbundsrepresentanter genom åren blir jag mest bara trött och ledsen. Vilken tomte!

 15. Jamen, har jag förstått rätt, skriver människan “anonyma” mail med en adress innehållande sitt telefonnummer? Det räcker ju inte med en fatboy sittpuff som skämskudde, ha ha ha. Hur kan denna människa vara förbundsordförande?

 16. VI är många som uppskattar att du drar ner byxorna på pampar i Den Humanitära Stormaktens självutnämnda adel. Att de är förbannade och kallar dig det värsta de kan komma med, Sverigedemokrat, är ett tecken på att marken gungar under deras fötter. Jag hoppas och tror att du får mer uppskattning än oförskämdheter. En sak är jag tämligen säker på. Någon relevant, faktaunderbyggd, kritik får du inte från det hållet. Men jag kan ju ha fel.

 17. En fackpamp skall vara lyhörd å diplomatisk som representant för medlemmarna och kan på så sätt förhandla/samtala fram schysta arbetsvillkor.
  Men här tycks det verka mer som man kan travestera på Palmes jultal under Vietnamkriget “så har då facktrollet visat sitt rätta tryne”.
  Som andra påpekat vore en genomlysning av Byggnads intressant läsning det finns mycket skit att gräva i där.

  Du gör ett jäkla bra jobb för att avslöja sosseriet.

 18. Vill bara tipsa dig om “Trolljägarna” som lätt och ledigt skulle leta rätt på ditt troll och sedan väntar besök av Robert Aschberg.Något som kan få den mest förhärdade att darra på manschetten!
  Testa!

 19. Man blir ju bara så mörkrädd över hur en så att säga oficiell person beter sig mot sina moståndare. Att inte stå för sin åsikter visar på en mycket liten och rädd människa.

 20. Inte utan att man förstår varför Aftonbladet drevar så frenetisktmot nättroll och hatsajter.
  Ibland kan det vara enda sättet att få bort fokus från de egna övertrampen!
  Stå på dig och håll ut!

 21. Fan, blir riktigt glad när någon står upp för sig själv o kräver rättning.
  Allra helst när någon på de höga hästarna, vill galoppera över en o alla.

 22. Hej Rebbecca Uvell,
  Är ett stort fan av vad du skriver på grund av att du alltid tar upp intressanta ämnen, som du på ett (i mitt tycke) sakligt sått förmedlar med väl underbyggt källmaterial. Jag är verkligen glad att du finns och har ett stort förtroende till vad du skriver. Önskar verkligen att du orkar och kan fortsätta på detta sätt.
  Vänligen
  Fernando Gylling

 23. Fy satan så lågt. Att en LO människa i denna position sitter och “skojar” sent på kvällen på detta sätt visar på ett omdöme som saknar ord. Det går inte heller att skylla på för mycket alkoholintag. Lämpligheten hos en sådan person kan starkt ifrågasättas.

 24. Maj? Jäklar i mig, så var det. Snart ett halvår sedan, och ändå hänger han fortfarande här och håller på. Var är bilden med en facepalmande Picard när man behöver den.. Skrämmande, men samtidigt på något nästan makabert sätt underhållande.

  “Det var mer för att skoja lite med henne”

  Sure Hasse. Dra den om Rödluvan och hennes sju styvmödrar som skulle rädda en prins från en drake också.

 25. Stå på dig!
  Korruptionen i Sverige står LO så bra för själva. Att i hans position försöka skrämma en enskild bloggare till tystnad stärker min åsikt att LO är så nära maffia vi kommer i Sverige.

 26. Hej!

  Staten är i ett enormt behov av pengar nu, vet du om medlemsavgifterna som fackförbunden tar in är momsbefriade? Det vore väldigt typiskt om LO hade skattebefriat sig själva. Tack för en bra blogg!

 27. Hans-Olof N har uppenbarligen blivit besatt av dej. Vi pratar om avancerad stalking. Undrar om han är riktigt nykter när han sitter och skriver en helgkväll. In vino veritas?

 28. Snacka om kulturkrock. Fackbossen försöker sätta kritikern på plats, och inser inte att han är 30 år efter bäst före-datum.

  HON:s beteende är ett tecken på svaghet. Starka aktörer skickar inte taffligt kamouflerade och illa skrivna epostmeddelanden sent fredag kväll – hela historien doftar fylleångest och frustration.

  Livs måste ha en presstalesman. Ring upp och fråga om deras förbundsordförande alltid är i tjänst, och om Livs står bakom hans förtal av dig.

 29. Jepp, som vanligt då. Fattar inte att “fattiga” livsmedelarbetare betalar bidrag till denna totalt egoistiska individ. Jag är inte partipolitiskt bunden och kan därför konstatera att hatet mot SD inte är pga deras politik utan för att de tar platser vid köttgrytan

 30. Med tanke på hur mycket korruption och lurendrejeri LO-förbunden gör sig skyldiga till så borde man lägga ner hela rasket!

  LO är inte längre till för medlemmarna, utan är enkom för att berika sig själva, och för att skapa nollor som skall bli nästa sosseledare så att LO kan kontrollera dem.

 31. Så hör agerar vänsterfolket. De bestämmer vem får yttra sig i samhällsfrågor samt vem som får eller får inte yttra sig.
  De vill att folket skall förbli deras sosseträlar och hålla tyst samt rösta ” rätt” på valdagen men absolut inte ha magen att ha andra åsikter än sossehöjdarna själva!

 32. Var stark och fortsätt granska! Hela bagerisoppan är förkastlig och hatmailen mot dig vidriga. Agerandet mot bageriet är tydligt hur fel facken ser på småföretagare och hur lite de förstår av hur många arbetsplatser som de står för. Facken kommer snart att vara historia och arbetsmarknaden helt annorlunda. Anledningen är att facken har drivit sina frågor allt för långt och har gjort det nästan omöjligt att vara småföretagare i Sverige. Snart har vi en helt annan lönenivå i botten av skalan och medbestämmandet minimerat. Grattis facken, ni har lyckats skjuta er själv i foten. Och jag ser framför mig en vakant ordförandepost. Allt annat är ett svineri.

 33. Bra jobbat! Nu har du gjort bort honom totalt. Lika bra att han lär sig stänga av datorn innan han korkar upp på kvällarna .

 34. ” . . gömmer sig bakom anonymiteten som vilket troll på Avpixlat och Flashback som helst. . . ” denna jämförelse är mer en åsikt än faktabaserat . . . äsl

 35. Heja Rebecca!
  Att det där miffot trollar dej efter att ha dragit i sej en vinare (för det antar jag han gjort med tanke på tidpunkten, stavningen mm i det där inlägget) tyder ju bara på att det du gör är helt rätt. Go girl!

 36. Även jag har följt denna historia sedan starten och häpnar över främst Hans-Olofs beteende, även om hans kollegor också betett sig riktigt illa. Min första tanke efter att ha läst detta inlägg var att någon måste ha trollat i Hans-Olofs namn, men då jag läste vidare blev det uppenbart att så inte var fallet och det är skrämmande. Rikigt skrämmande.

  Efter att ha surfat runt lite på Hans-Olofs facebooksida fann jag även detta:
  //minfil.org/FbM6jcb5bf/image.jpg

  Ditt grävande har verkligen berört Hans-Olof så till den milda grad att han inte kan hålla isär privatliv och yrkesroll längre. Jag ser fram emot att få höra fortsättningen på detta och applåderar dig som kan hålla dig saklig och vägrar låga dig skrämmas. Du gör ett riktigt bra jobb!

 37. Snacka om att stå med byxorna neddragna ända till fotknölarna!
  Blev det kanske lite mer vin än räkor till fredagsmyset för Hans-Olof?

  Tack Rebecca för en väldigt (o)roande blogg.

 38. Sånt där trollande tyder 9 gånger av 10 på alkohol eller drogmissbruk.

  OT. Senaste knepet att “tömma ladorna” är uppskrivningar av värdet i statliga bolag för att tömma dem på likvida medel. Undrar vad revisorerna säger om det?

 39. Har följt detta sen starten. I början var det roligt men nu är det bara tragiskt, detta är verkligen inte okej.

  Vilken liten liten man den där Hans är. Det är synd om honom.

 40. Heja Rebecca! Jag önskar det fanns många fler skribenter av din kaliber, modiga och rättrådiga! Bra att du inte låter dig skrämmas av dylika stolpskott! Ta f ö och stäm honom för förtal vettja!

 41. Men jösses! Om man ska bete sig som ett nättroll så kanske man inte ska använda en e-postadress som innehåller ens eget telefonummer.

 42. Tja, han har ju rätt i alla fall: du vet ju vem det är.
  Det är ju lite märkligt dock att han kallar sig demokrat och påstår sig veta hur man uppför sig. Att syssla med den här sortens smutskastning och paria-skapande är knappast vare sig demokratiskt eller bra uppförande. Gillar man inte någons politiska ställningstagande så bör man som demokrat mötas i debatt, inte utöva moralistisk utpressning genom att peka på “de där” och säga att alla som har någon sorts kontakt med dem ska frysas ut. Fast vänstern har ju alltid haft ett märkligt förhållningssätt till demokratin…

 43. Du är BRA!!!!!
  Fortsätt! För att:
  “Den som inte dagligen försvarar sitt liv, frihet och egendom kommer snart förlora allt detta”

  Mao: Vi har mycket att förlora

  Med uppriktig uppskattning och bästa önskningar
  Carsten

 44. Hahaha, man kunde ju tro att killen gått vidare med livet vid det här laget, eller i alla fall fokuserat på sitt jobb. Du kanske borde maila Robert Aschberg och fråga om du kan vara med på en säsong av trolljägarna?

 45. <blockquote>Jag är bara ännu mer motiverad att dra ner byxorna på den verkliga korruptionen och stå upp för företagares rätt mot mäktiga, maktfullkomliga fackförbund. </blockquote>

  JA! Ta gärna tag i Byggnads propaganda! Jag har skrivit om det, <a href=”//genusdebatten.se/byggnads-till-attack-mot-sina-egna-medlemmar-delnbsp1/”>del 1</a> och <a href=”//genusdebatten.se/byggnads-till-attack-mot-sina-egna-medlemmar-del-2-men-kvinnorna-da/”>del 2</a>. Men det, att visa att det är radikalfeministisk propaganda, skulle kompletteras med ditt grävande. tex: Hur mycket har medlemmarna betalt för Byggnads propaganda mot medlemmarna?

  Jag har varit i kontakt med Byggnads ett flertal gånger, för jag blir piss när man använder medlemmarnas pengar i syfte att pissa på medlemmarna. En byggnadsarbetare i månaden dör i yrket, många många skadas, få håller fram till pensionsålder … Jag tycker de förtjänar respekt från “oss pappersvändare”, än mer från sitt eget fack.

  Men Byggnads vägrar svara mig, jag har för lite muskler … Du har mer muskler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *