Sök
Stäng denna sökruta.

UD-familjen

Bilden i gjord i samarbete med satirtecknarna "I fablernas land" Jag har tidigare skrivit om nepotism, då i Stockholm stad som alldeles nyligen anställt sambon till VD:n för Stockholms stadshus AB, så att han nu rapporterar till henne. Som chef över dotterbolaget SISAB. Det visar sig att Utrikesdepartementet tillämpar samma rekryteringspolicy. Först har de placerat opolitiska tjänstemän, men som sympatiserar med Alliansen, i olika frysboxar utan arbetsuppgifter. Sedan har de gett deras jobb till......högt uppsatta socialdemokraters barn.  Statssekreteraren på UD kallas kabinettssekreterare och är Margot Wallströms närmaste medarbetare. Tidigare hade Frank Belfrage den posten i 8 år under Carl Bildt. Nu heter kabinettssekreteraren Annika Söder. Om ni känner igen namnet är det korrekt gissat - hon är dotter till Karin Söder, den...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon