Search
Close this search box.

Klona dig själv – maximera påverkan

Bilden är gjord i samarbete med satirtecknarna "I fablernas land". Några som kommit på hur man påverkar opinion och politiker samt ser till att få så mycket bidrag som möjligt är verkligen miljörörelsen. Jag har tidigare skrivit om Naturskyddsföreningen, som blivit en 200 miljoner kronorsindustri med 150 anställda som alla bara sysslar med opinionsbildning i olika former. Allt från utredare som gör rapporter som skickas till politiker till rena kommunikationsprojekt som bara syftar till att bilda opinion hos väljare.  Den som har flest aktörer vinner. Så var passar då bättre än att utveckla en förmåga att klona dig själv? Detta kom Naturskyddsföreningen, WWF, Jordens Vänner och Fältbiologerna på redan tidigt 2000-tal. Och med skickliga lobby-insatser från dessa fyra miljölobbyister lyckades de...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon