Sök
Stäng denna sökruta.

Missbrukslotteri

Bilden är gjord i samarbete med satirtecknarna "I fablernas land" IOGT-NTO är en gammal förening för nykterhet. De jobbar för att ingen människa ska dricka någon alkohol alls. Ett nyktert samhälle. För att alkohol inte kan hanteras av vissa människor, som missbrukar. De enda som ska få sälja alkohol när det nu är lagligt är Systembolaget, för att förhindra missbruk. Eftersom Systembolaget påstår sig göra just det.  Så IOGT-NTO, som helst vill förbjuda alkoholm helt och hållet, har en ohelig allians med alkoholmonopolet Systembolaget. För att ge sig på alla entreprenörer som med gällande EU-regler utmanar monopolet.  2011 anmälde de därför 12 stycken nätvinhandlare på en gång.    2008 ändrades nämligen alkohollagen efter den så kallade Rosengrendomen, som innebar att EG-domstolen...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon