Sök
Stäng denna sökruta.

Med handen i bistånds-burken

I tider av humanism, när människor skänker pengar till olika hjälporganisationer och biståndet är viktigare än någonsin, finns det anledning att titta närmare på hur vårt bistånd fungerar.  Ett ställe där våra skattepengar verkar få åka runt fritt utan någon koll är Utrikesdepartementet och den del som hanterar biståndet. De fick svidande kritik för något år sedan av en före detta revisionsdirektör, som sa att de har så dålig koll att de inte borde få hantera pengar. Skarpa ord från en granskare alltså.    Även biståndsorganet SIDA har regelbundet fått kritik, senast 2013 kritiserade Riksrevisionsverket deras biståndshantering. Brist på insyn och att många miljoner hamnar i bankernas kassor på grund av dålig valutväxling och annat var en del av kritiken. ...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon