Är debatten dum?

Det är det många som undrar.

Senast i raden krönikören Per T Ohlsson, som skrivit för Sydsvenskan sedan Danmark förlorade Skåne ungefär. 

Nu ger han sig in i meta-debatten om migration. Och har gör det på sättet som har blivit hans signum: han skrider in på opinionsarenan långt efter de allra flesta,  och först upprepar det andra skrivit tidigare, sedan levererar “sanningen” inslagen i lite-bättre-moral-än-de-flesta-papper. Kom det några nya vinklar eller nya åsikter? Nix.

Istället rycker han först ut till sina kollegors försvar:
 

Jag väljer att inte en kommentera haveristen Ekström eller Larsmos och Svensson attacker på andra skribenter och grunda analyser av det politiska läget.

Jag vill inte bidra ytterligare till den här fördumningen de med frenesi håller liv i. Som har blivit deras claime to fame i den havererade debatten. 

Tesen: SD ska normaliseras och därför har “delar av borgerligheten”, dominerat av dessa icke namngivna liberala opinonsbildare gemensamt bestämt sig för att göra just detta från deras respektive tidningsredaktioner. Det andas konspirationsteori. 

Rubriken artikeln har är “Förenklingar och fördomar får större svängrum, inte minst i sociala medier“. Intressant nog finns inte Per T själv på Twitter. Han kanske gömmer sig bakom en pseudonym eller bakom Sydsvenskans konto men diskutera själv i eget namn verkar han inte göra. Trots detta vet han rätt mycket om debatten i sociala medier tycker jag. 

Saker blir inte mer rätt för att fler säger dem. 

Och det pågår ingen normalisering av SD.

Det som pågår på bland annat vissa ledande borgerliga ledarsidor och framför allt i de borgerliga partierna är att de efter decennier håller på att skaffa sig en uppfattning om politikområdena “Integration” och “Migration”. Två områden som borde betraktas på samma sätt vi betraktar andra områden inom politiken, som Skola och Försvar till exempel. Ett område som kostar pengar, som har problem, utmaningar men också fördelar. Och som vi måste kunna diskutera utan att direkt slänga ur oss saker som enbart syftar till posering och positionering. En fördumning. 

Jag tycker att den där artikeln är ytterligare en positionering. Ett poserande. Ett emotionellt utbrott likt den långa raden av likadana artiklar med samma innehåll som publicerats senaste året. 

Men han har rätt i några saker, till exempel att grejen med SD är att de inte gillar mångkultur. De vill inte att kulturer och religioner blandas för mycket och den svenska kulturen hotas av invandring, framför allt en hög sådan. Mångkultur är dåligt, ergo är invandring dåligt och roten till det mesta dåliga i samhället. 

Den här synen är de helt ensamma om i svensk politik och enligt mig är det här både fel och dumt. Det går utmärkt att blanda kulturer. Se på USA, där har man dessutom kunnat förena ett extremt multikulturellt samhälle och världens alla religioner med en rätt stor nationalism, eller patriotism som de kallar det men är samma sak. I Sverige är nationalism bara förnippat med galna rasister. Tyvärr kan jag tycka, för det är inte samma sak men har blivit det för att vissa idioter nu äger begreppet. Det går som sagt utmärkt för den som vill att tycka svenska traditioner, flaggan och så vidare är superviktiga och samtidigt gilla mångkultur. 

Mångkultur och invandring har bidragit till massa positivt. En sak som är så tydlig är ökad kunskap om och ökad tolerans för just andra kulturer och religioner. Svenskarna är betydligt mer toleranta idag än för 20 år sedan. Eller ta det här med maten. Utan invandring hade vi kanske fortfarande kryddat vår mat enbart med salt och vitpeppar. Det var till exempel invandrarna som tog med sig först vitlöken och olivoljan, sedan en uppsjö av smaker, maträtter och kryddor. Vi var ett gastronomiskt u-land bara på 80-talet, då Kina-krogen och pizzerian var enda smakutflykterna. Några av de många fördelar som finns, jag har inte plats att rada upp samtliga.

Konflikten mellan svenskt kultur och mångkultur finns inte. 

Inte heller har svenskarna blivit mer rasistiska. Det är en myt. 

Vi är inte mindre svenska nu med en befolkning på 15-20 % invandrare utan firar fortfarande midsommar, sjunger “Den blomstertid”, äter sill i tid och otid och skrämmer nyanlända med lucia. Svenska flaggan är fortfarande svensk, vi har fortfarande ledigt på första maj (varför då, den borde Alliansen avskaffat förresten). Det bor bara fler personer här med andra högtider, religioner etc. 

Men det är också den här unika synen i svensk politik som är ett av många skäl varför SD aldrig kommer att ingå i en regering. Så fort man närmar sig migrationsdebatten som den är nu kommer frågan “tycker du att SD ska samarbeta med Alliansen eller ingå i regeringen”? Senast idag på min Facebook kom den, direkt nästan. 

Nej. En borgerlig regering ska inte ha SD i regeringen eller ha något uttryckligt samarbete.

Utöver detta behöver inte svensk borgerlighet SD för att kunna regera i den bemärkelsen att man måste ha etablerad budgetsamarbete för att kunna bilda regering. SD har uttryckligen sagt att de kommer fälla “varje regeringen som ökar invandringen samt ger MP inflytande”. Inte fälla alla regeringar som inte minskar invandringen, de är nämligen inte dumma på det sättet. De skulle därför aldrig fälla en Alliansbudget om alternativet är en S + MP-regering, vilket det är. Vidare är de just nu sakpolitiskt något mer borgerliga än sossar och förändringen pågår inom partiet att bli mer borgerligt, det är tydligt. Att Alliansen tar över makten och sedan får igenom den politik SD sympatiserar med i riksdagen precis som det var 2010-2014 är därför inte märligt och kräver inget formellt samarbete, varken då eller i framtiden. 

Men givet att de nu alltså sitter i riksdagen tycker jag givetvis att ju mer borgerliga dessa 13 % av makten är desto bättre. Man får spela med de kort man har och just nu har de 13 % av makten i landet. En utveckling inom SD att bli mer borgerliga är något jag tycker är bra. 

Nu när alla socialliberaler och resten av vänstern fått svar på denna enda viktiga fråga kan vi alltså gå vidare. 

Är det något parti som anpassat sin invandringspolitik är det just SD – de har blivit mindre radikala. För bara 8 år sedan ville de i princip stänga gränserna direkt, några år tidigare ville de dessutom att folk skulle “uppmuntras att åka hem igen”. Nu har de värnandet av asylrätt och har skärpning av asylregler på hemsidan. Och massa tugg om mångkultur förstås. Vissa säger att de bara är en front tills de får makt över invandringspolitiken. Det återstår alltså att se. Ingen vet. 

Efter att debatten om migration varit så låst att ens ett samtal om musik och mat på Twitter med någon från SD genererat uthängningsartiklar i nationell press har den äntligen öppnat upp sig och såväl borgerliga partier som liberala skribenter börjat skaffa sig en uppfattning. Reella politiska förslag. Detta är mycket bra. 

Vad händer då?

Jo, någon typ av skampåledebatt har inletts. Det är detta som föranlett att ett gäng “fina” folkpartister – lite godare än genomsnittssvensken – gjort gemensam sak med hela den samlade twitter-vänstern och i artikel efter artikel gett sig på framför allt de liberala skribenterna såväl osakligt som i rena personangrepp. Kraftuttycket är “gynna mörka krafter och flörta med främlingsfientlighet” men yttrar sig i sin mildare form som “normalisering av SD”. Potejto potato.

De fina folkpartisterna har dragit på sig sin godhetscape och fladdrar ut från sina små lokalredaktioner i jakt på ära, berömmelse, klick och ryggdunkningar från Politism, Aftonbladet Ledare och Henrik Arnstad. Man beskyller andra liberaler för att inte vara liberala. 

Till er vill jag bara säga: ja, debatten är dum. För NI fördummar den. 

Den hade kunnat handla om sakfrågan: att vi har otroligt dålig integration, med massa olika samhällsproblem som följd som även orsakar individer massa dåligt. Invandrare är överrepresenterade i en massa tråkig statistik: socialbidrag, kriminalitet (ex är de fem gånger vanligare att de döms för våldtäkt än en svensk), arbetslöshet, ofullständiga betyg, trångboddhet etc. Problemen går dessutom tyvärr i arv till hög grad, till de som föds här. 

Skoldebatten har i flera år handlat just om problemen i svenska skolan och där är det inga andra än lärarfacken och en och annan lärare som då och då försöker få lite balans och lyfta de bra sakerna. Men i migrationsdebatten ska vi alltså inte alls försöka lösa problemen utan låtsas som att de inte finns. 

För oss som gillar mångkultur, som försvarar den fria rörligheten, är det av absoluta nöd att försöka fixa problemen om vi ska fortsatt ha ett samhälle som är fritt och öppet. Dit folk kan komma och jobba. Och att vi tar ett moraliskt ansvar för att hjälpa människor i nöd. 

Istället slänger olika “liberala” opinionsbildare bort spaltmeter efter spaltmeter på rent ut sagt trams. Pompöst skitsnack som bara syftar till att tala om vad de själva står i förhållande till SD. Som om ingen vet det. Som om någon därför bryr sig det minsta om vad diverse “liberala” skribenter tar avstånd från respektive hyllar på en meta-nivå. 

Folk – läsarna, väljarna, de som i grunden bestämmer i den representativa demokratin – vill inte ha en meta-debatt. De vill att de problem vi har med integrationen löser sig, på samma sätt de vill att problemen i skolan också löser sig. 

Och de har som sagt fel i sak: jag upprepar, det pågår ingen anpassning till SD och deras mångkulturhat. Moderaterna till exempel, hade 2008 detta i sitt integrationspolitiska program: 
 

Känner ni igen förslagen?

I princip samtliga är de förslag såväl borgerliga partier som olika borgerliga liberala ledarskribenter fört fram. Moderaternas intergrationsförslag från 2008. 

Den klokaste personen jag vet inom politik och opinionsbildning brukar säga: 

“Det är skillnad på att ha rätt och få rätt”

Jag vill att SD ska ha så lite som möjligt att säga till om i riksdagen, helst åka ut. Även om det senare inte verkar sannolikt på mycket länge. Alltså handlar de ti huvudsak om att stoppa flödet till partiet och sedan få dem att minska. För de får makt av väljare. Inte från Gud. Väljare är påverkbara. All politik går ut på att övertyga väljare att rösta just på ditt parti och för att få flest röster måste man hela tiden ta väljare från andra partier. 

Rätt här är alltså att SD ska få så lite makt som möjligt. 

Hur lyckas vi med det då? Ja, till att börja med kan vi sluta att kalla de vi vill ska sluta rösta på dem för fascister. En bra start. 

– Du din jävla rasist. Din bruna fascist, jag hör minsanna stöveltrampet.
– Eh, ok.
– Och nu ska du inte rösta på SD utan på oss. 
– Fuck off

Vi har inte över 1 miljon rasister i det här landet. Vi har en massa väljare vars tålamod med en samlad politikerkår som vägrar prata än mindre lösa de integrationsproblem vi har är slut. De andra partierna får faktiskt skylla sig själv här. Massa människor som har kompisar som är invandrare, vars barn har kompisar som är invandrare, som gillar ett mångkulturellt Sverige men som också ser problem som ignoreras år efter år. Som har en gammal mamma de oroar sig för inte kommer få någon bra äldrevård samtidigt som det tar 8 år för hälften av flyktingarna att ens få sitt första jobb. Invandrare som jobbar och betalar skatt själva och som ser själva hur vissa hela folkgrupper inte ens jobbar mer än till 20 % efter 20 år i landet, och som nu lägger sina sympatier på det enda partiet de hör ens pratar om problemen de ser. 

Jag vill få rätt. Det är långt mycket viktigare än att ha rätt. 

Rätt här får vi genom att lyssna och hitta en borgerlig väg i den snåriga integrationspolitiken som gör att vi både löser problemen OCH försvarar det mångkulturella samhället, den fria rörligheten. Det går utmärkt att göra båda två samtidigt, de är inte ömsesidigt uteslutande nämligen trots att vissa liberaler vill göra gällande det. 

De som hävdar att “öppenhet”, detta floskelbingoord, bara är synonymt med den egna uppfattningen som består av 100 % ideologi och 0 % praktik. 

Men de har missat att politik är praktik. 

Medan de är upptagna med leken “vem är finast liberal?” står nämligen en massa kommuner utan tolkar, socialsekreterare, speciallärare, psykologer, vårdplatser, tandläkare, bostäder etc och undrar hur det här ska fixa sig allt medan kön av nyanlända växer för varje vecka. Detta händer just nu. 

Då är lösningen på just deras problem inte avskaffande av LAS. För det kommer inte hända med en socialdemokratisk regering. Faktiskt verkar ingenting hända med just denna socialdemokratiska regering. 

Den omedelbara lösningen är att andra utgifter får stå tillbaka och resurserna in just där. Den långsiktiga lösningen är andra saker. 

Det är till exempel idiotiskt att skicka hem folk som har jobb och betalar skatt alldeles oavsett skäl, som vi håller på med nu. Lika idiotiskt är det att inte verkställa de asylavslag som ges. Illegala invandrare ska utvisas, inte få en massa rättigheter som exvis Göteborgs kommun håller på att införa där illegala invandrare med barn ska ges rätt till socialbidrag. Pengar som alltså då ges till någon som fått utnyttja den asylrätt vi har, fått rättslig prövning två gånger men fått avslag och därmed inte får asyl, istället för att gå till de som beviljats asyl. Resurserna är ändliga. 

LO kommer bli tvungen att gå med på lägre minimilöner, annars kommer sektorn med svarta jobb växa då en stor grupp invandrare som kommit och som är på väg bara har högst gymnasieutbildning, varav en hel del endast grundskola. Ska vi integrera dem i svenska samhället måste vi ha fler enkla jobb och jobben måste ha lägre lön. 

Listan kan göra lång. 

Men svaret på frågan: hur löser vi de omedelbara integrationsproblemen kan aldrig någonsin vara “förändra hela samhället”, som avskaffa LAS och den generella välfärdsstaten är. Det är ett kocko goddag yxskaft-svar. 

Det är också kocko av dessa “liberaler” att istället för att diskutera sakpolitik enbart prata ideologi och vissa gör knappt det ens utan är istället ensidigt fokuserade på att ta andra liberala skribenters skalper i jakt på ytterligare bekräftelserus från godhetsarmén. 

Ja, debatten är verkligen dum. Och det är ert fel. 

Ps. Jag kallar mig inte längre liberal. Det begreppet har fulats ner av olika låtsasliberaler med mer åsikter som rimmar med S och MP än med något borgerligt parti. 

Jag är borgerlig. 
 

17 kommentarer
 1. Jag tycker vi ska fråga indianerna om dom tycker det fungerar bra med mångkulturen i USA. För den svenska ursprungsbefolkningen lär ju hamna i en liknande situation om vi följer USAs exempel, eller hur?

 2. Intressanta tankar,
  Efter att ha jobbat, pluggat och rest i över hälftens av världens länder måst jag säga at jag aldrig sett multikulti fungera i något land, inte ens i någon stad. Om man tänker sig multikulti som en blandning av flera kulturer som befruktar varandra och skapar något bättre. Däremot är det alltid givande med influenser från andra kulturer. Att alltid komma med maten som ett bevis på att multikulti fungerar är ett rätt tamt argument, mat och matvanor har mycket med Svenskars resvanor att göra.

  Jag har vänner över hela världen och är sambo med en utomeuropeisk kvinna och är verkligen inte rasist eller röstar på SD heller för den delen. Men det kan knappast undgått någon att Sverige har jätteproblem med invandringen. Det kostar enorma pengar, det dyker med jämna mellanrum upp rapporter som påstår att det är lönsamt med migration. I Sverige har man en känsla av att siffrorna förvanskas för att passa den egna politiska åsikten. Undersökningar som gjorts i Norge, England mm är tydliga, flyktinginvandring är extremt olönsamt och arbetskraftsinvandring riktigt lönsam, slår man ihop dom två så är det inte lönsamt. Sedan skall det givetvis få kosta att vi tar emot flyktingar, men att låtsas att det är/blir lönsamt är direkt ohederligt.

  Migrationen fungerar dåligt i Sverige, delvis på grund av får få och mesiga krav, glömmer inte artikeln i DN från I somras, den Afghanska kvinnan som var så nöjd med att sitta hemma hela dagarna och läsa koranen och få betalt för det, trots att hon vägrat gå på SFI. Hon är givetvis inte den enda som utnyttjar systemet som villigt låter sig utnyttjas. Det är en märklig myt att ”alla” som kommer hit vill göra rätt för sig, så är det givetvis inte. Jag känner många svenskar som också kan tänka sig att göra ingenting om dom fick betalt för det. GP:s artikel om somalier för några år sedan skriven av en somalier ger också en intressant inblick i hur vissa i den gruppen tänker.
  SD behöver egentligen bara luta sig tillbaka och låta den otroligt dåliga och slappa migrationspolitiken göra sitt. Gökungen ensamkommande flyktingbarn med uppskattad kostnad över 15 miljarder 2018 är givetvis skrämmande. Jag känner flera personer som jobbar med ensamkommande, det förekommer otroligt mycket mygel och uppenbarat vuxna blir klassade som barn för Migrationsverket har gett anvisningar om att alla som säger dom är under 18 skall klassas som barn.
  Tänkbara uppstramningar som ALLA tjänar på (utom fuskarna då):

  • Om det visar sig att man

 3. Min bild är att det är två helt olika definitioner av ordet “kultur” som står bakom den stora debatten om “mångkulturen”. Och att eftersom man talar om olika saker så talar man förbi varandra.

  Den ena, som ofta är pro “mångkultur”, talar om “kultur” i en snäv och avgränsad mening. Det är mest en fråga om saker som mat, musik och kläder mm

  Den andra sidan, som främst kritiserar “mångkultur”, har en mycket bredare syn på “kultur”. Där kan man se ett lands lagar som landets “kultur” uttryckt i juridiska termer. Svensk lag säger t ex ganska mycket avseende sådan svensk “kultur” på områdena kvinnors rätt och hbtq. För att bara ta två exempel. Liksom ex saudiarabisk lag säger en hel del om saudiarabisk “kultur” på dessa områden.

  Man kan därför utan problem vara för den första sortens “mångkultur” (den orsakar sällan några problem) och samtidigt emot den andra (som skapar faktiska parallellsamhällen som blir oerhört juridiskt och därmed samhälleligt problematiska).

  Att du, Rebecca, tar upp USA som exempel talar för att du använder det snäva begreppet av “kultur”. För även om USA är ytterst tolerant ur det snäva kulturbegreppet så är det mycket strikt i det vidare. För att bli medborgare i USA måste du vara “naturaliserad”, vilket innebär att du måste tro på demokrati och individens frihet samt ha kunskaper om landet och språket på en nivå som gör att du aktivt kan delta i demokratin. Med de kraven ser jag inte heller något problem med “mångkultur”, dvs i form av mat, kläder, högtider, musik mm. En sådan “mångkultur” ser även jag som enbart berikande.

  Tyvärr förefaller Sverige i stort tolka “mångkultur” ur det vidare kulturbegreppet. Och då är jag tvärtom en stark motståndare.

  Jag tror att vi alla tjänar på att definiera tydligt vad vi menar med “kultur” när vi diskuterar “mångkultur”. Tror att debatten skulle tjäna mycket på det och att många missförstånd skulle undvikas.

 4. @Olof H
  Och så gör du själv samma sak som du anklagar kommentatorerna här för att göra.
  Många halmgubbar blir det….

 5. “Men de har missat att politik är praktik” är det som jag fastnar för och som det är för lite av i dagens politik. Extrema situationer kräver andra lösningar än när allt är frid och fröjd. Dagens folkvalda är ett gäng godhets-idealister som ser samhället transformeras till något som dagens lösningar inte rår på.

  De öppna gränserna och svenska myndigheters naivitet utnyttjas, det kan ingen komma ifrån. Aldrig har så mycket vapen varit på drift, narkotika och smuggelgods flödar in och kriminalitet sker alltmer öppet i kriminellt belastade områden samtidigt som religiös extremism frodas.

  Då påpekar att du inte vill se SD i regeringsställning. Självklart vill man bo i ett samhälle som fungerar såpass bra att man slipper ändra lagar och regler för att möta allt allvarligare problem. Här krävs extrem pragmatism, något som övriga partier saknar idag. Personligen får vem som helst ta kommandot, det är den som är bäst skickad att styra landet rätt som förtjänar röster.

 6. (forts)

  … landets största idioter – vilka man givetvis inte vill förknippas med. Suck. Man blir så trött.

  Så nu får det fan vara nog. Jag uppmanar alla fåntrattar: Snälla, håll er till era alternativa källor – där “jag känner en som hört att X har träffat en som varit med om Y” är tillräckligt för att tas för sanning (och följaktligen “mörkas” av “etablissemanget”) – och lämna de borgerliga ledarskribenterna och debattörerna utanför er sjuka negativa värld. Att hata verkar ironiskt nog vara er enda möjlighet att känna en gnutta glädje över ert i övrigt meningslösa liv. Man tar sig för pannan. Och på tal om pannan så är blotta tanken på att detta lilla inlägg får ådrorna i era pannor att svälla till bristningsgränsen och ilskan och hatet att åter svämma över, smått roande. Hur man över huvud taget kan bli så sjukligt arg på någon som uttrycker att människor i akut nöd behöver hjälp av de som sitter tryggare i båten är för mig en gåta. Varför inte försöka komma med egna lösningar och idéer istället, som inte innefattar hat, hot och missaktning inför andra människors lidande? Är det möjligt för er? Testa vetja!

  För om ni, kära bitterfittor och surkukar, bara kunde använda den energi som ni trots allt bär på, till att aktivt och med hjärta, mod och målmedvetenhet, verka mot de verkliga hot och utmaningar som Sverige, Europa och Världen står inför, så skulle ni sannolikt kunna göra något vettigt av era liv. Något av betydelse för andra än er själva. Istället så väljer ni att förstöra redan utsatta människors liv ytterligare. Ett större misslyckande som människa kan man knappast uppnå. Grattis!

  Och glöm inte: Jag roas av er överdimensionerade ilska, samtidigt som ni njuter av att hata. Så kör på bara. Scenen är er. Win-win.

 7. Ett balanserat och välbehövligt inlägg i debatten, men ajojaj Rebecca – nu har du visst råkat trampa på de bittra bebistrollens bruna snuttefilt. Att DU, som de trodde så gott om, har mage att trotsa “sanningen”? Den “sanning” som bara “de utvalda”, genom sin Führer och den propagandistiska blöjmedian, har fått upp ögonen för? Ack! Ännu en “krigare” som blivit hjärntvättad av etablissemanget och sjuklövern! Det är dags för dig att vakna, Rebecca! Amen! Halleluja! Allahu akbar!

  De är många, de som påstår sig vilja skydda sig mot fundamentalistiska islamister men är precis lika fundamentalistiska själva i sin retorik. Det är verkligen beklämmande att se att det finns så många mesiga räddhågsna “män” i ett land som en gång i tiden visade prov på styrka och mod, “män” som inte kan, vill eller vågar stå upp för sina medmänniskor när de behöver dem som mest. Var tog de svenska hjältarna vägen? Samtidigt som tusentals modiga barn och vuxna flyr från terror och krig och riskerar allt i jakten på ett värdig liv, eller ett liv över huvud taget, sitter dessa fega anonyma hålögda mesar i ett av världen tryggaste länder och frenetiskt knackar ut den ena konspirationsteoretiska stolligheten efter den andra på sina tangentbord – inte sällan utifrån ideologiskt förblindade misstolkningar av några av landets klokaste och skarpaste borgerliga opinionsbildare. De drar skam över hela den borgerliga opinionen med sina lågbegåvade och förbittrade inlägg i kommentarsfälten. De tror i sin enfald att de har något gemensamt med dessa skribenter. Ena dagen delar de okritiskt en infantilt hopkokad “nyhetsartikel” från Avpixlat på sociala medier, nästa dag en välskriven och faktabaserad ledartext från SvD. De mindre vetande som ser detta kan i värsta fall få för sig att det finns en koppling mellan dessa båda texter – den ena skriven av en frånskild bitter truckförare med mindrevärdeskomplex (säkert jättebra på att köra truck och bör därför hålla sig till det), den andra av en bildad begåvad journalist (som inte försöker köra truck) med kritiskt tänkande och ödmjukhet inför komplexa frågor. Kan man inte se den milsvida skillnad som finns mellan dessa upphovskällor så ska man undvika att dela något över huvud taget, eftersom man då uppenbarligen inte kan skilja på äpplen och papperskorgar. Tyvärr leder beteende i förlängningen till att få, om ens någon, vågar dela de borgerliga opinionsbildarnas texter, eftersom de samtidigt inte sällan delas eller kommenteras av några av landets stö

 8. Detta var nog första gången jag inte delade din uppfattning.

  Det är sju partier som fullständigt har tappat förståndet och tiden är knapp nu innan samhället krackelerar fullständigt. Vi har en massa politikerbroilers som bara är rädda om sin egen försörjning och kryper för svenska journalister.

  SD är enda realistiska lösningen då klockan är fem i tolv hur illa du än tycker om det.

  Du tar upp USA som ett bra exempel på att blanda kulturer. Hur tänkte du där?

  Där är samhället tydligt uppdelat mellan olika folkgrupper och kan leda till döden om du åker in i fel område.

  Rätt tyst i svensk media om den vita polisen som stod och tankade polisbilen och som blev skjuten i ryggen. Detta räckte inte utan fler kulor genomborrade hans kropp när han låg helt försvarslös på marken. Detta passade inte agendan att skriva om detta då gärningsmannen var svart.

  När det gäller den massiva invandringen måste du utföra en realistisk konsekvensanalys för snart har vi en fullständig anarki om inget görs nu.

 9. Jag brukar gilla dina texter, men den här var väldigt märklig, har praktikanten börjar redan? Och att säga att mångkulturen fungerar i USA är väl att ta i med tanke på alla de raskravaller som bar den senaste tiden rapporterats därifrån, eller den enorma segregation som råder där, och här för den delen.

  För du bor väl heller inte bland mångkulturen, utan i ett vitt segregerat bostadsområde som de flesta andra mångkulturvurmare?

  Att Sverige blivit det framgångsrika land det en gång var, beror nog helt enkelt på att vi behållit vår svenska kultur utvecklad under århundraden. Nu har vi mångkultur i varje gatuhörn, och ett så trasigt Sverige att det är frågan om vi någonsin mer kan känna den trygghet och samhörighet vi kände och hade för bara några år sedan.

 10. Bra inlägg i debatten. Sverige behöver en borgerlighet som kan ta diskussionen om de problem människor upplever, utan att ständigt låta SD sätta dagordningen, eller oroa sig för att vänstern ska skrika utslitna okvädningsord efter en. Debatten behöver lyftas och det är flera som behöver “hålla två tankar i huvudet samtidigt”. Att tala om folks oro är inte dumt. Det är att vara en god politiker.

 11. Brukar nicka gillande på dina inlägg men detta var väldigt rörigt och sen kramandet av mångkultur, tyvärr så visar väl den mesta forskningen att närhet och olikheter föder konflikter. Att kvinnor är mer positiva generellt till invandring har även att göra med att det är en majoritet män som invandrar, leder till ett ökat utbud, antag att det var en majoritet unga fertila kvinnor som istället invandrade..vilket ramaskri det skull bli.

 12. “Men han har rätt i några saker, till exempel att grejen med SD är att de inte gillar mångkultur.”

  Den raden får mig att förstå att det finns ingen anledning att läsa mer. Du är uppenbarligen lika insnöad som resten av sjuklövern.

  Du kommer att ångra dig när SD blir störst och fått makten att du inte läste vad de skriver och säger utan att ha dina filterglasögen på.

 13. Så vi ska rösta borgerligt för vad eventuellt borgerligheten kan komma att göra men inte gjort under åtta år?
  Du låter som en misshandlad kvinna “Jag stannar för att jag tror han skärper sig och är snäll innerst inne, bara han får en chans”. Ska vi höja ribban?

  Borgerlig eller Socialist spelar ingen roll. Bägge ideologierna är kidnappade av karriärpolitiker som försöker övertrumfa varandra i godhet på andras bekostnad. Är du likadan? Vill du förändra värden eller gräva ner dig i skyttegravarna som alla andra?

  Altruism i all ära men de flesta av oss är inte av den karaktären. Vi kan hjälpa och vill hjälpa men vad får vi tillbaka?
  Vi är rasister. Vår kultur är skräp och barbari. Sverige tillhör inte oss utan de som kommer hit mitt i livet från andra länder “You are white as fuck” etc. Allt från den privilegierade klassen som för höras och synas. Vad värre är att våra politiker verkar dela denna uppfattning.
  Vi som försörjer människor som inte är delaktiga i det Svenska välfärdssamhället annat än som rena minusposter och användare av andras pengar måste ändra oss och “veta hut”. Vi som byggt ett samhälle som fungerar någorlunda måste anpassa oss till dysfunktionella kulturer annars är vi rasister. Och betala för det.

  Vi som betalar kalaset har det inte så bra ska ni veta. Vi är oroliga och rädda. Vi älskar våra barn och våra föräldrar och vill att dom ska ha det bra och för det blir vi hånade. Vi är också genuint oroliga för vår egen framtid.

  Vi betalar enorma skatter och försakar vår egen välfärd. Vi kan leva med det till en viss utsträckning men tycker inte att resurserna används rätt. Politiker tar våra pengar och köper “Godhetspoäng” i FN och EU för att göra karriär medans folk drunknar i Medelhavet och den politiska eliten är OK med det så länge man kan får några “likes” för ett inlägg som “Avskyvärt” i sociala medier. Vem säger emot att det är avskyvärt när människor dör?

  En normal Svensk vill verkligen hjälpa människor i nöd. Vi är otroligt generösa, omtänksamma och när olyckan är framme skänker vi enorma summor till välgörenhet. Jämför gärna med andra länder.
  Min fru kommer från Filippinerna och när stormen Yolanda svepte över hennes hemland skänkte min familj och mina vänner mer än 40 000 SEK fördelat på 10 personer. De flesta röstar SD. Pengarna gick direkt till min goda väns konto och han köpte ris, vatten, filtar och annat som räddar liv direkt. Vi, eller han byggde inte skrytbyggen där vi kunde sätta våra namn på koppartavlor eller vi

 14. Du skriver att Politik = Praktik och det är verkligen rätt. Därför hör inte ideologi och politik ihop därför att ideologin för det mesta står i vägen för praktisk politik.

  Sen skulle jag nog kalla dig för Libertarian 🙂

 15. Du säger att det går utmärkt att kombinera mångkultur med svensk kultur. Det stämmer inte. De länder du tar som exempel på hur bra mångkultur fungerar skiljer sig från Sverige på avgörande sätt. Framförallt har länder som Kanada en stark PATRIOTISM! Denna patriotism är snarast motsatsen till “mångkultur”, då “mångkultur” innebär att flera kulturer ska samexistera utan att blandas, och utan att styras av någon överordnad kultur. Så fungerar det INTE i Kanada. Här i Sverige inbillar sig däremot politier att “mångkultur” enligt ovanstående recept ska fungera, och alla som insett vanvettet i detta kommer att rösta på SD. Se gärna Tino Sanandajis totalsågning av “multikulturalismen” från Almedalen 2011: //www.youtube.com/watch?v=y6dDMU_JfXw “Multikulturalismen är en lögn”

 16. USA är knappast någon förebild när det gäller mångkultur och frågan är om ens något land är någon förebild i mångkulturens tecken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *