Praktikant sökes

Älskar du politik? Är du borgerlig? Gillar du min blogg och annat jag gör?

Nu söker jag en praktikant. 

Du är student i slutet av din utbildning och har tänkt att jobba inom journalistik, politik, opinionsbildning eller angränsande verksamheter när du är klar. Du ska ha ett till två år till examen. 

Egenskaper som är viktiga är flexiblitet och kreativitet. Du måste vara orädd. Debatt är något du gillar och du kan argumentera. Självständighet och öppet sinne, det vill säga kunna angripa problem och vinklar på nya sätt, är också egenskaper som värderas. 

Kunskaper som krävs är politiskt kunnande, förmåga att skriva, erfarenhet av och kunskap om sociala medier, främst Twitter och Facebook. Det är ett plus om du skrivit professionellt tidigare, gjort research eller dylikt. 

Kön, sexuell läggning, ålder och annat tramsigt är totalt oviktigt. Ingen får uppdrag av mig utan att ha träffat mig ändå, det är personlighet och kompetens som räknas. 

Viss ersättning utgår. Mycket kommer kunna skötas på distans men du måste bo i eller i närheten av Stockholm för viss del av arbetet sköts via mitt kontor i centrala Stockholm. 

Genom praktiken kommer du få kunskap om hur man gör research, bygger upp och skriver debattartiklar och krönikor, hur man sammanställer rapporter, gör politiska analyser, omvärldsbevakning och annat som ingår i public affairs och som jag jobbar med som konsult. Du kommer få bistå mig i projekt och annat och lära dig inte bara teoretiskt utan även praktiskt. 

Du kommer ha fått en allround- kunskap om opinionsbildning när praktikperioden är slut. 

Maila din ansökan till:

Märk mailet med ”Ansökan praktikant”.

Bifoga ditt CV och skriv ett personligt brev i mailet som svarar på frågorna och specifikationen ovan och annat du vill att jag ska veta 🙂

Jag ser fram emot din ansökan. Jag kommer rekrytera någon så fort det är möjligt, planen är att praktiken inleds så snart jag valt någon. 

Villkor etc diskuteras med de jag träffar personligen. Alla som ansöker kommer få svar. 
 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!