Search
Close this search box.

Regeringens kassako

En av de första sakerna S/MP-regeringen gjorde var att låta Vänsterpartiets syn på privata välfärdsföretag (förbjud dem) diktera villkoren för den utredning de genast beställde.  Företag som verkar inom vård, skola och omsorg - det vi kallar välfärdsbranschen - ska utredas. Socialdemokraten Ilmar Reeplau från staden med landets sämsta skolor, Malmö, fick uppdraget. Ni skåningar som nu irriterade sig över detta påstående - sossestyrda Göteborg har också värdelösa skolor enligt rankingen.  Fiffigt nog står det redan i direktiven vad utredningen ska komma fram till - inga vinster ska ges till ägare. All vinst ska återinvesteras i verksamheten. Gissningsvis ska Reepalu snarare kolla hur möjligt detta är att göra rent juridiskt och inom EU, för svaret på utredningen finns ju redan. ...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon