Tröttnat på ensidig media?

Har du liksom jag tröttnat på det snäva urvalet i public service generellt och Sommar i P1 i synnerhet?

När raden av popvänster och kulturelit aldrig verkar ta slut medan människor mindre kända för allmänheten och företagare lyser med sin frånvaro?

Får jag höra en enda avdankad Dramatenskådis sommarprata……..

Jag tröttnade i alla fall och gjorde därför ett eget sommarprogram.

Med ny teknik som podcast, som möjliggör för vem som helst att göra egen radio och små medel kan man ändå på något plan konkurrera med etablerad media. Få sitter idag klistrade vid radioapparaterna kl 13 när Sommar drar igång, desto fler letar upp de avsnitt som intresserar dem och lyssnar på dem i efterhand via podcast – streamad radio via Sveriges Radios app. 

Mitt sommarprogram har uteslutande entreprenörer och heter Sommarpodden. 

Hemsidan hittar du genom att klicka ovan på ordet eller här

I avsnitt på mellan 30 min och 1 timme, vissa pratar själva, andra bli intervjuade träffar jag tio olika personer i tio olika branscher men som alla har gemensamt att de driver företag. 

Adriana säljer virtuell arbetskraft, Mia driver spahotell mitt ute på landet utanför Örebro, Peter säljer ljud, Petra driver hemtjänst, Fredrik gör och säljer dataspel, Sanna är artist, Peter låter vem som helst ge ut böcker, Christina var först i landet med privat mödravård, Leila har brunnit för teknik och företagande sedan gymnasiet, Lovisa designar och säljer silversmycken.  

Företagen är allt från inga anställda till 200 och berättelserna olika men vissa saker har alla gemensamt: mod, drivkraft och att inte ge sig trots motgångar. Risker, glädje, frihet och jävlaranamma.

Vi får höra om att jobba i en garderob, träffa sin man i just en garderob, likviditetsbrist i sex år, hur man hittar styrkan att förändra sitt liv när man blir änka vid 34, att göra en konkurs och hur man kommer tillbaka efter att ha blivit utbränd. 

Vill du lyssna på ett annorlunda Sommar? 

Lyssna på Sommarpodden. 

Du kan lyssna på alla avsnitt via hemsidan eller via Itunes och appar som Podcaster och Pocket. Gratis och enkelt. 
 

7 kommentarer
 1. Jag kan verkligen understryka din sin på “vårt” objektiva Public Service. När Annika Lantz drog in med sitt “nöjesprogram” så nåddes botten. Trodde jag, men när man i Panelen i GMV på söndagsmorgnarna tar in ledare från vänsterextrema Flamman och vänstrevänsterextrema ETC så baxnar man. Ska man diskutera SD och reklamen i tunnelbanan så bjuds ju aldrig en SD journalist in, Jan Sjunnesson skulle ju duga bra.
  Det rödgrönrosa PS tycks inte förstå vad man håller på med, men tack för dina synpunkter. Blir PS ett samtalsämne så kanske något händer till slut.

 2. Public Service är ju helt slut! Består mest av tillrättalagda nyheter, vänsterflum, matlagning, heminredning och lullig underhållning. Sommar i P1 är numera som tom luft, helt ointressant. Om det inte vore för sporten, som håller bra klass, så skulle jag ha sagt upp licensen för länge sedan.
  Bra initiativ med sommarpodden! Fortsätt gärna med hög forechecking.

 3. Se bara till att ha ett reservnamn i bagaget. SR har nämligen haft mage att varumärkesskydda orden sommar, sommarvärd och sommarpratare. Hur PRV kan låta dem varumärkesskydda ett ord som sommar är för mig ett mysterium, men tyvärr är risken stor att du kan få ett surt brev från deras jurister. Senaste exemplet i raden på radiostationer som drabbats av dessa vansinnigheter är Radio Örnsköldsviks program “Sommarpratarna”, som nu tvingats byta namn. SR:s jurister ansåg nämligen att det kunde röra sig om ett varumärkesintrång. Visst är det härligt att veta att våra licenspengar går till något “vettigt”, eller hur?
  I övrigt ett jättebra initiativ att ge ett vettigt alternativ till den där PK-smörjan som “Sommar” blivit. Jag har lyssnat en (1) gång och klarade mig igenom ungefär en halvtimme innan jag stängde av radion. Jag har därefter haft lätta PTSD-symptom som svårt att sova, mardrömmar, illamående och kräkningar och kommer av förklarliga skäl inte lyssna på SR:s skitprogram mer. En frontalloblobotomi hade antagligen varit ett mildare ingrepp än SR:s försök att psyka lyssnarna…

 4. Jättetrevlig intervju, jag lyssnade på Spendrup.
  Själv driver jag eget AB (med bara mig själv anställd) och kommer från en företagar/entreprenör/bonde-familj. Jag känner igen mycket av tankesätt och resonemang.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *