Tröttnat på ensidig media?

Har du liksom jag tröttnat på det snäva urvalet i public service generellt och Sommar i P1 i synnerhet?

När raden av popvänster och kulturelit aldrig verkar ta slut medan människor mindre kända för allmänheten och företagare lyser med sin frånvaro?

Får jag höra en enda avdankad Dramatenskådis sommarprata……..

Jag tröttnade i alla fall och gjorde därför ett eget sommarprogram.

Med ny teknik som podcast, som möjliggör för vem som helst att göra egen radio och små medel kan man ändå på något plan konkurrera med etablerad media. Få sitter idag klistrade vid radioapparaterna kl 13 när Sommar drar igång, desto fler letar upp de avsnitt som intresserar dem och lyssnar på dem i efterhand via podcast – streamad radio via Sveriges Radios app. 

Mitt sommarprogram har uteslutande entreprenörer och heter Sommarpodden. 

Hemsidan hittar du genom att klicka ovan på ordet eller här

I avsnitt på mellan 30 min och 1 timme, vissa pratar själva, andra bli intervjuade träffar jag tio olika personer i tio olika branscher men som alla har gemensamt att de driver företag. 

Adriana säljer virtuell arbetskraft, Mia driver spahotell mitt ute på landet utanför Örebro, Peter säljer ljud, Petra driver hemtjänst, Fredrik gör och säljer dataspel, Sanna är artist, Peter låter vem som helst ge ut böcker, Christina var först i landet med privat mödravård, Leila har brunnit för teknik och företagande sedan gymnasiet, Lovisa designar och säljer silversmycken.  

Företagen är allt från inga anställda till 200 och berättelserna olika men vissa saker har alla gemensamt: mod, drivkraft och att inte ge sig trots motgångar. Risker, glädje, frihet och jävlaranamma.

Vi får höra om att jobba i en garderob, träffa sin man i just en garderob, likviditetsbrist i sex år, hur man hittar styrkan att förändra sitt liv när man blir änka vid 34, att göra en konkurs och hur man kommer tillbaka efter att ha blivit utbränd. 

Vill du lyssna på ett annorlunda Sommar? 

Lyssna på Sommarpodden. 

Du kan lyssna på alla avsnitt via hemsidan eller via Itunes och appar som Podcaster och Pocket. Gratis och enkelt. 
 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!