Andra ska bidra


En i raden av kändisar och artister som när politiska drömmar och levererar stora ord om andras skattemoral är hiphop-artisten Timbuktu. 

Han var årets invigningstalare på Stockholm Pride Festival som inleddes igår och talet ägnade han åt politik. Festivalen handlar om HBTQ men det fick inte riktigt plats i Jasons tal, som istället passade på att leverera sin vanliga repertoar av vänsterpolitisk vurm.

Framför allt är allt näringslivets fel. De undviker att betala skatt och bidra till att göra samhället bättre.  
 

Pengar värderas högre än människor, påstår han. 

Hur är det då med Jasons eget intresse för pengar? 

Till att börja med har han engagemang i inte mindre än 7 olika bolag. 
 

Flera av dem är enskilda firmor eller handelsbolag och dessa har inte publika årsredovisningar. Men SFG i Malmö AB och Mansa Musa är aktiebolag.

Timbuktu sitter som styrelseledamot i ett tredje aktiebolag – AMAE Skandinavia – som säljer frisörutbildningar etc. Men det bolaget hamnade i obestånd i våras och var nära konkurs

450 000 kronor hade det bolaget fått av statliga Almi Företagspartner AB, pengar som nu alltså är borta och som bolaget nu kämpar för att kunna betala tillbaka.

Lyckas inte rekonstruktionen är dessa skattepengar borta för evigt
 

I bolaget SGF i Malmö AB producerar Timbuktu musik, producerar  konserter och förvaltar kapital som musiken redan genererat. Och det är inga småpengar.

2014 omsatte han 6,7 miljoner, året innan 5,6 miljoner. 
 

Timbuktu har investerat en hel del i aktier och andra värdepapper så flera år på raken har han kunnat förbättra sitt resultat med hundratusentals kronor tack vare dem. 
 

2014 ökades hans resultat med 441 744 på klassisk kapitalistverksamhet. Ibland är marknaden bra. 

Han har för övrigt sparat väldigt mycket pengar på just marknaden – över 15 miljoner kronor hittills som han istället för att ta ut som lön etc samlat på hög och placerat för att tjäna ännu mer pengar på kapitalinkomster. 

Samma marknad Timbuktu ägnar mycket av sin musikaliska gärning åt att kritisera, som exempelvis i klassiska “Alla vill till himmelen”

“Man vill kamma in vinningen men sår inga frön”.

Vilka frön sår Timbuktu själv undrar jag?
 

Inte skapar han jobb i alla fall, trots att han själv har flertalet bolag.

Man kan nästan tro att anledningen till att han har så många bolag är teknisk. Omsättningen på över 6 miljoner vittnar ju dessutom om att det knappast handlar om pengar varför han inte har några anställda. 

För bolaget har bara en manlig anställd – han själv. Hans lön var 414 000 under 2014, vilket motsvarar 34 500 kronor per månad. 
 

Fiffigt nog har Timbuktu sett till att hans lön ligger under gränsen för statlig skatt så att han bara behöver betala kommunalskatten på drygt 30 % som Stockholm har. Hade han haft en högre lön hade han fått betala 50 % på det överskjutande beloppet. Värnskatten ligger sedan på 56 %. 
 

Istället har han gett sig själv utdelning på 155 650 kronor. Skatten  på utdelning är 20 %.
 

Detta är ett vanligt sätt att planera sina inkomster så att man minimerar sin egen skattebetalning – att ta så lite lön som möjligt för att slippa betala ens statlig skatt och istället dryga ut med utdelning. Skatteplanering alltså. 

Men “styrelsen anser att utdelningen är försvarligt med tanke på risker etc”. Styrelsen han själv sitter i alltså. 
 

Han gjorde likadant 2013 också. Så totalt har han alltså tagit över 310 000 kronor i utdelning senaste två åren.  
 

Det året tog han lite mer i lön men la sig strax över gränsen, bara 69 000 över på årsbasis. Vilket alltså är summan han betalat statlig skatt på. Gränsen för värnskatt är han inte ens nära. Den har han märkligt nog aldrig kommit upp i, trots omsättningar på 5-6 miljoner och vinster på 4-5 miljoner per år. 

Istället har han som sagt sparat pengarna i bolaget och investerat dem i bland annat aktier och värdepapper. 
 

Faktum är att han sedan 2009 gjort resultat på minst en miljon, med ett undantag bara. 
 

Men han har som sagt fler bolag, bland annat Mansa Musa AB som har royaltyverksamhet, producerar radio, DJ etc. Bolaget är ett dotterbolag till SFG Malmö. 
 

Bolaget har bara en anställd – han själv – men här har han inte tagit lön alls.

Varför skulle han det, då måste han ju betala mer skatt?
 

Även här har han sparat avsevärda pengar på marknaden – närmare 4 miljoner kronor finns uppbundet i värdepapper etc. 
 

Om nu marknaden och näringslivet är giriga och dåliga, ett näringsliv han själv är en mycket aktiv del i med sina 7 engagemang och omsättningar i mångmiljonklassen – varför tar han inte ut mer i lön och på så sätt bidrar till samhället?

Jag menar, värnskatten ligger ju på 56 %. Alla pengarna går ju tillbaka till samhället han säger sig värna. 

Istället skatteplanerar han och tar utdelning för att minimera just sitt bidrag till samhället. De som ska bidra maximalt är visst andra personer. 

Bolaget han sitter i styrelsen för har bränt 450 000 kronor av det “statliga riskkapital” Löfven vurmar så mycket över och som består av skatt. Han har skapat exakt noll jobb trots att hans bolag svämmar över av pengar och att han säger sig värna människor högre än pengar. Gör man det borde man anställa folk istället för att sjunga om hur mycket man bryr sig. Och han skatteplanerar varje år för att minimera sitt eget bidrag till det samhälle han också säger sig värna. 

Någon annan ska betala. Som vanligt.

Timbuktus politiska ambitioner är kända. Innan valet anmälde han sig frivilligt som riksdagsledamot till “någon av vänsterpartierna”. Spelade tydligen ingen roll vilket. Diakite verkar inte heller förstå hur partistrukturerna ser ut eftersom han anmälde sitt intresse ett par veckor innan valet i somras. Listor till riksdagen fastställs nästan ett år innan varje val. För att hamna på dem krävs att partiets egna medlemmar röstar in dig. 

Men Löfven lät meddela att “han har hans nummer“.

Kanske dyker han upp som medlem i något kul råd/kansler/kommitté vad det lider och får äta bullar på Harpsund med någon från regeringen. Det vore ju festligt. 

Jag menar, även om han inte verkar kunna något om politik så har han ju en massa åsikter och det borde väl ändå räcka? Exempelvis har har varit gästartist i kriminella Kartellens låt “Svarta liljor och vissna duvor “(eller var det tvärtom?). 

“Dunka jimmie gul & blå”

Fin syn på demokrati tycker jag. 
 

För att tycka att “marknaden och näringslivet” är giriga och förstör samhället när de smiter från skatt samtidigt som man själv gör allt man kan för att slippa just att betala skatt är inget som brukar hindra politiska drömmar. 

Tills telefonsamtalet kommer kan han fortsätta simma runt i sin pool av värdepapper för 20-tals miljoner och fundera ut fler sätt att smita skatt. 

Vi andra kan vänta på nästa tal eller låt där samma kapitalist kastar stora stenar i sitt glashus. 
 

151 kommentarer till Andra ska bidra

 1. Det kanske är som så att han vräker pengar ur sin pengakista till barnhem i afrika och annan välgörenhet ? Isåfall kommer ju genast hans vinstmaximering i ett helt annat ljus. Jag vet att ex. en annan vänstergubbe, Mankell, gav bort betydande belopp. Välgörenhet har iofs alltid varit ett av de rikas tricks för att komma undan kritik, dock allt som oftast i form av nålpengar.

 2. Bra musik ska ju premieras men å stå å gapa om skatteflykt i samma veva. Korkat. Bra jobbat, fortsätt så !!!!

 3. Rebecca! Du är enastående och jag hoppas du fortsätter att syna kulturelitens hyckleri. Bästa hälsningar joakim

 4. Bra sammanfattning.
  Hur är det med de kändisar som vill att man skänker pengar till olika ändamål typ Cancerfonden etc och slutar med “det gör jag”.
  Gör dom detta mot betalning?
  Är nyfiken
  Mvh

 5. Googla på “Timbuktu firmafest” så kommer det att framgå att Timbuktu gärna tar emot näringslivets pengar. Granskar han deras skattemoral innan han tackar ja? Han spelade bland annat på invigningen av Swedbanks nya huvudkontor i juni förra året. Han var huvudnumret som avslutade kvällen.

 6. Vänstertomtar och sossar i ett nötskal; -alltid någon annan som skall betala skiten! Deras definition av “solidaritet” lyder “när någon annan betalar”.

 7. Fakta är väl också att bolaget måste betala skatt för vinst samt att ackumulerad vinst beskattas när man tar ut lön. Försvarar inte dubbelmoral men det är inte fördelaktigt med Svensk AB lag att samla pengar på hög i bolag. Vad jag vill ha sagt är att man inte kommer undan skatt men inkomsterna går att jämna ut.

 8. Grattis till all uppmärksamhet det här har gett. Hörde idag på P1 där man tog upp det. Fattar bara inte hur de kunde kalla in Greidner och någon annan vänsternisse från Södertörns högskola för att kommentera.

 9. Ja, snacka går ju … Han får sälla sig till alla andra hycklare, det är en bra start på hans framtida politiska bana.

 10. @Jan Jansson, du verkar ha koll. Anmäl till Skatteverket och uppmärksamma dem på att de förmodligen missat något.

 11. Suverän granskning! Timbuktu borde få pris som årets hycklare. Om jag inte minns fel ansåg han för några år sedan att det var förfärligt att fransmännen hjälpte Mali att bekämpa den muslimska terrorismen. Vänsternissarna förnekar sig inte.

 12. Gäller en annan måttstock för Timbuktu?
  Mycket av det som tas upp här har ju försvarats här när andra agerat på samma sätt.

  Till signaturen Anonym

  “Att man sedan vill att reglerna skall se annorlunda ut betyder väl inte att man måste eller skall agera efter regler som inte finns”

  Jag tror relativt få hävdar att vänsterfolk i sig inte ska kunna använda de fördelar som finns idag i skattesystemet. MEN att man kanske ska ha en något ödmjukare ton offentligt om man själv beter sig just som de man kritiserar. För hur kan man från början kritisera näringslivet för att de beter sig just som man själv gör.

  “Ändock bra att aktieutdelning numera kallas skatteplanering på den här siten”

  Ni på vänsterkanten kanske inte har så bra koll på nyanser. Men aktieutdelning är givetvis inte i sig skatteplanering. Därför kan det bli skatteplanering just när syftet är att undvika betala skattenivåer högre än 30 % per hundring.

 13. Jag är själv HBTQ-aktivist och liberal.

  Viktigt att komma ihåg att det Timbuktu sysslat med är AVANCERAD skatteplanering. Han försöker nu låtsas som att det handlar om det en vanlig Svensson gör, hitta avdrag för att sänka den beskattningsbara inkomsten.

  Det Timbuktu gjort är däremot fullt i klass med vad börsbolag gör. Han har trixat med inkomster och förflyttat dem från lön av arbete till utdelning. Det är lagligt men inte mer etiskt än om andra hyper-rika människor gör det.

  Man får faktiskt bestämma sig. Man kan tycka rika människor ska ta ett ansvar och inte runda regler in absurdum. Eller så tycker man inte det (att Sveriges skatter är så höga att rundandet av reglerna är motiverat för att det ska bli högre tillväxt på sikt). Jag har viss respekt för båda synpunkterna.

  Däremot har jag ingen respekt för folk som kritiserar de som rundar inom lagens ramar men tycker just de själva ska få göra det “eftersom jag är vänster och anti-rasist”. 🙂

 14. Skatteverket har ibland synpunkter på om man har mycket små löneutbetalningar i sitt företag.

  Då kan man nämligen sälja företaget och betala platt kapitalskatt. Denna är mycket lägre än löneskatt och sociala avgifter. På 20 miljoner blir skillnaden att han får behålla 16 miljoner istället för ca 6 miljoner.

  P.g.a. Detta brukar Skatteverket ingripa då de misstänker att en fåmansföretagare lägger pengarna på hög i företaget för att kunna sälja det med den välfyllda kassan.

  Men tanke på den minimala löneutbetalningen i förhållande till intäkterna är det konstigt att skatteverket inte har ingripit redan.

 15. Underbart! Fortsätt dra fram hycklarna i ljuset då media inte gör sitt jobb. Vi är i skriande behov av en rejäl skattereform vörd namnet NU!

 16. När jag hörde om denna granskning tyckte jag först det var trams. Men nu när jag har läst hela artikeln tycker jag faktiskt att det ligger något i kritiken.

  Timbuktus affärer är en light-version av Jan-Emanuels (ex Robinson deltagare som blev riksdagsman och behandlingshemsmiljonär).
  I hans fall handlade det om större pengar men han var i gengäld ganska öppen med hyckleriet.
  Jag har inga problem med att sossar och vänstersympatisörer vill ägna sig åt aktiehandel och bolagskonstruktioner. Vi är alla slavar under marknaden i någon grad hur som helst.
  Men dessa personer gör då bäst i att hålla tillbaka sin företagsfientliga retorik.

 17. Gäller en annan måttstock för Timbuktu?
  Mycket av det som tas upp här har ju försvarats här när andra agerat på samma sätt.

  Att man sedan vill att reglerna skall se annorrlunda ut betyder väl inte att man måste eller skall agera efter regler som inte finns.

  Dessutom saknar jag en sak: Ingenstans står det om han betalar företagsskatt? Du som gått igenom alla siffror kanske sett de siffrorna också?

  Ändock bra att aktieutdelning numera kallas skatteplanering på den här siten.

  1. Tror du missar poängen här, kära undrande….Det är inte frågan om Timbuktu gör rätt eller fel UTAN att han kastar STEN i GLASHUS. Och det bör man som bekant inte göra, inte ens om man är en vänstrervriden anhängare av idiotismen.

 18. Fantastiskt! Sådana som du gör att man känner lite hopp i ett sönderfallande Sverige. Den vedervärdige och hycklande Jason framme i ljuset. Tack!
  Fortsätt ditt lysande arbete.

 19. Oj, så bra. Den här typen av bitska, väl underbyggda, genomgångar hittar man sällan i media numera. Tack.

 20. Med denna skatteplaneringstakt som redan gett 20 mille så har han inom några år 100 mille. Han tillhör defenitivt den procent av mänskligheten som han själv riktar udden mot.

  Jag förstår ingenting är det inte häftigt att betala skatt inom vänstern längre? Borde inte de mest gaphalsiga göra frivilliga inbetalningar istället för att på smartaste sätt unkomma skatt?

 21. Grymt bra underbyggt. Instämmer helt i att det är lätt att gapa om lika för alla när bankkontot är proppfullt. Återigen en dubbelmoralens mästare har trätt fram i ljuset och visat sitt rätta jag.

 22. Några råd till Timbuktu. Det finns ett enkelt sätt att undvika ännu mer skatt. Du verkar ha ett bolag som inte ger någon utdelning, det är givetvis inte skatte-effektivt. En lösning skulle vara att överlåta bolaget till någon närstående som tar utdelning, då kan även den personen ta ut 150 kkr i utdelning som kommer beskattas som kapitalskatt. En annan variant skulle ju kunna vara att låta bolaget vara vilande i 5 år och sen sälja det. Ytterligare en variant skulle kunna vara att köpa en direktpension och sen flyttar du till Portugal, då kan du ta hela summan skattefritt. Men det här har du kanske redan tänkt på, det är kanske därför du redan har två bolag. Lycka till med dina skatteupplägg, jag kan gärna hjälpa dig med råd! Varför betala mer skatt än vad man behöver! (det här var ironi!)

 23. Att ta ut aktieutdelning kallas i texten ovan för skatteplanering.
  Är det en benämning som kommer att fortsätta att nyttjas här?

 24. Hej och tack för en upplysande artikel. De är väl den här typen av journalistik vi som övergett traditionell media saknar. Ohederliga utsagor ska granskas och avslöjas. Detta gäller oavsett om vederbörande är generaldirektör, journalist, artist eller politiker.
  Din artikel är ett ljus i vårt svenska debattmörker som tycks bestå av hat och brist på kompetens. Det tycks räcka med att skriva rasistiska/antirasistiska hatartiklar och slå dövörat till för alla former av vederhäftighet. Ju längre detta fortgår ju dummare blir vi. Troligen är det främst journalister som kan vända på skutan. Tyvärr tror jag att många tvekar. Att kritisera en “ikon” som Timbuktu kan var farligt för karriären. Då är det nog enklare, och helt ofarligt, att skriva om indolenta, köttätande vita män som röstar på SD.

 25. Ikke mye til skatteplanlegging i de tallene du viser ovenfor? Den største skattebesparingen er fraværet av formueskatt. Den var det Anders og Fredrik som tok bort. Dessuten, for at ditt resonnement skal holde forutsetter du at Timbuktu ikke har lønn eller ytelser fra andre kilder, feks fra de enkeltmannsforetakene som ikke har offentlige regnskaper. Du er i din fulle rett til å mene at Timbuktu skatteplanlegger men med så mye spekulasjon og selektivt utvalg av svake fakta blir du ikke troverdig for andre enn de som allerede er enig med deg.

 26. Jag tycker att det är väldigt många som uttalar sig utan att riktigt ha koll på hur skattesystemet fungerar. Läs om anledningen till att egenföretagare har möjlighet att ta ut en del av kapitalet som utdelning istället för lön, och därför även beskattas i det inkomstslaget. Läs lite om den skatterättsliga principen om neutralitet.

  Detsamma gäller kommentaren om att Skatteverket borde ha synpunkter på att han “lägger sina pengar på hög i företaget”. Varför skulle Skatteverket ha några synpunkter på det?

  Förstår inte heller resonemanget i artikeln om att han skulle kunna anställa några personer enbart på grund av att bolaget har hög omsättning eller ett positivt resultat. Det måste ju finnas ett behov som den anställde kan fylla, alltså arbetsuppgifter att utföra, annars blir det ju väldigt märkligt.

  Dessutom tycker jag det är värt att lyfta fram att företagen betalar vinstskatt på resultatet.

  1. Förstår du inte någonting i artikeln överhuvudtaget? Det är ingen som anklagar Timbuktu för att ha gjort något fel. Tvärtom, han gör sitt jobb precis lika bra och effektivt som den värste riskkapitalisten. Samma kategori som han spottar på i sina sångtexter och framföranden. Du ser inget problem med detta dubbelhyckleriet??

 27. Mikael Green – Ja det är ju bra att han betalar vad han MÅSTE göra. Men att som den vanliga vänstern gör, att sitta och klaga på hur mycket alla andra ska betala är bara så löjligt. Jason planerar såklart sina uttag precis som alla som driver bolag, inget fel i det. När han tar ut så skattas det. Men att skrika ut att alla andra är kapitalister etc. Kom igen och fuck off..

 28. Byxorna neddragna till skorna. Minst. MP-TV (svt) kommer dock reparera skadan, blir extra mkt media, gratisreklam, musikhjälp och sommarprat av mångmiljonären Timbuktu framöver. Var så säker. Henrik Schyffert kommer förmodligen hyras in för våra licenspengar för att neutralisera skadan och skämta om att det är helt okej att göra en Schyffert dvs tjäna tiotals miljoner per år och samtidigt vara kommunist. Bara i Sverige.

  Tänk om liknande avslöjande kunde göras på feministrörelsen och gayrörelsen som enbart för sin kamp bland redan frälsta och struntar i våra förorter. Här kan vi prata om ren rasism att man inte gör ett sk#t för de som behöver det mest. Förutom att det är hykleri på hög nivå.

  Bara i Sverige som en journalist kan komma undan med att sitta i ett helt hus fullt av uppstoppade djur från hela världen (isbjörnar, lejon, säkert elefanter) och gnäller på en tandläkare som gör en dito.

 29. Underbart!
  Försök få det publicerat i dagspressen. Hycklare skall man dra ner byxorna på.
  Med vänlig hälsning
  Folke Gunnarsson.
  PS
  Jag har varit egenföretagare ock vet hur man pratar ihop sig med revisorn för att undvika skatt. Revisorn brukar komma med bra förslag om man ej själv kan.
  Jag hycklade inte med det, jag tyckte ock tycker fortfarande att Sverige har ett för stort skattetryck. Bättre att slimma organisationer som stat, kommun ock landsting, då finns det resurser till sjukvård m.m.

 30. Vilket scoop! Att dra ner byxorna på en av vänsterns gullgossar. Ni som skriver att han inte gjort något fel har ju inte förstått ett dyft. Det är ju det monumentala hyckleriet som är scoopet. En person anklagar andra och sedan göra sammalunda.
  Samma typ av hyckleri som Åsa Linderborg gjort med sitt enmannabolag för att undvika den skatt som hon anklagade andra för att undvika.
  Om inte detta blir nominerat till “Årets gräv” så är det bara till att någon ordnar ett alternativ till alla dessa vänstergräv.
  Bara tacka och buga för detta avslöjande.
  Det är kul när makten får på tafsen.

 31. Mjae Göran – han följer lagen, men inte den moral han själv predikar och det är inte helt åkaj! Tyvärr så håller inte ett sådant ställningstagande!
  Det är inte någon som i o f sig säger att Timbuktu skall betala in mer än vad lagen föreskriver, men han kunde ju välja att plocka ut mer i lön när hans bolag går såpass bra. HAN väljer dock att plocka ut precis så mycket att han klarar skiktgränsen. DET är lite OSNYGGT! Speciellt som han menar att de “kammar hem vinning” – för det är väl precis det han gör???
  Bra artikel och såvitt man kan se tämligen välunderbyggd och källorna är inklippta. Jag är inte på vänsterflajjen men jag gillar Timbuktu ändå. Detta är inte något som i o f sig förändrar det, men det förändrar lite synen på det han säger. Lite besk eftersmak om man säger.

 32. Intressant är också att hans bolag Mansa Musa är en direkt referens till Kejsaren i det medeltida Maliriket, tillika den rikaste mannen i världshistorien! Givetvis är referensen ett resultat av hans artistnamn men ironin med namnvalet är ju riktigt rolig!

 33. Förstår faktiskt inte problemet. Vad ska han göra, han lever ju faktiskt i det här samhället och får följa skattereglerna som de ser ut. Detta är inte i närheten av gråzonen utan precis vad alla med några kunskaper om skattelagstiftningen kommer att säga åt honom att göra. Hade varit en annan sak om han höll på med skattesnurror via Caymanöarna vilket kanske hade varit lagligt men definitivt i gråzonen. Ska han inte driva sin verksamhet i bolag? Måste han ta ut alla intäkter som lön varje år (och inte ha något kvar om karriären börjar gå sämre)? Får han inte ta ut någon utdelning?

 34. Den där sista texten från sången var väl ett kvalificerat pekoral – eller?

 35. Lysande brallneddragning!

  Skulle inte förvåna mig om Jason skänker pengar till något välgörande ändamål utomlands.

  Det han borde göra är att betala någon av migrationsverkets räkningar från Bert Karlsson. Vi andra tvingas ju till det fast vi hellre vill hjälpa på plats.

 36. Bra kartläggning av den vänsterprofilerade artistens affärer. Ser till min stora förnöjsamhet att sociala medier och kvällspressen “hänger på” i kritiken mot den vänstetorienterade artisten i fråga. MEN samtidigt är ju samhällsklimatet som det är i Sverige; det går några veckor, debatten ebbar ut och artisten ifråga kommer åter omfamnas av vänstermaffian.

  Hoppas Du Rebecca fortsätter i Ditt enträgna arbete, förr eller senare borde det vända.

  Micke

 37. En tänkvärd och upplysande artikel som klargör utifrån vilken position Timbuktu marknadsför sina politiska ideer.
  Mer negativt är den polemiska och propagandistiska underströmmen som på ett övertydligt sätt hjälper läsaren med vilka slutsatser man ska dra.
  Finns det verkligen så mycket att vara upprörd över?
  Timbuktu betalar ju tydligen den lagreglerade skatten och han gör det i Sverige.
  Timbuktu skapar fler arbetstillfällen än de flesta förmår göra.
  Det står väl honom fritt att under de förutsättningarna kritisera de företag som inte betalar en krona i skatt genom fixande och trixande.
  Kanske tycker han rent av att skatten på utdelningar ska höjas. I så fall en helt legitim åsikt och inte ett utslag av hyckleri.
  För ingen menar väl att Timbuktu ska gå före och på egen hand betala mer än lagen föreskriver.
  Jag har träffat folk som är emot barnbidrag – men aldrig hört om någon som skickat tillbaka pengarna.
  De kan för den sakens skull knappast beskrivas som hycklare.

 38. Undrar om han tänker sälja sina företag och tjäna storkovan (och betala låg skatt)? Sedan undrar jag om han har utdelningar från de andra företagen? Det är också konstigt att skatteverket accepterar att han lägger sina pengar på hög i företaget.

 39. Till er som försvarar Jason med att det är lagligt, han har en revisor, mm.
  Har någon av er någon gång tyck eller tycker att det är fel att multinationella storbolag tömmer vinster för miljarder från t.ex. vård, skola och omsorg?

  Se då er själva i spegeln för där står en hycklare.

  För storbolagen gör inte heller något “olagligt” och jag kan försäkra er om att de också har en revisor …

 40. Tusen tack för ett mycket nödvändigt och upplysande inslag om vänsteranhängare som hycklar!

 41. Tänkte bara ge en komplimang för upplägget till artikeln, den kändes väldigt finslipad och optimerad. Grymt smidig källhänvisning.

  Sen om Timbuktu, det är väl en levande “anti-definition” av “practice what you preach”. Sjukt imo.

 42. En form av Potemkinkuliss som vänstermänniskor använder för att posera i media.

 43. On target! Altruismens offermoral kokar ofta ned till just detta: de som propagerar för att man ska offra sig för samhället, någon utsatt grupp eller dylikt, gör det aldrig själv. Nu är Timbaktu avslöjad som den hycklare han är. Är han ond då? Nej, vill jag hävda. Han är fast i ett tankemönster som jag tror är vanligt bland grupper (e.g. artister) som känner att de måste klä sin framgång i lämpliga kläder. Vanligtvis säger man då att man gjort en klassresa, man har kämpat och nu vill man predika budskapet att om vi alla offrar oss, så kan alla få chansen. Ingen säger: jag hade framgång för att jag var duglig, hade talang och spelade mina kort väl. Istället vill man få oss att tro att just deras resa varit extra besvärlig och därför ska vi hylla dem litet extra. Den andra varianten är att man tycker sig haft det väl förspänt och därför inte heller vill kännas vid och erkänna sin konstnärliga framgång. Då blir offerpredikningarna ännu mer frekventa (e.g. Sting och regnskogarna). Kärnproblemet hos dessa individer är deras oärlighet: innerst inne är ni egoister och jag ser inget fel med det, men sluta använda lidandet och missförhållanden som ett sätt att få oss att tro att ni är moraliskt högstående individer. Vill ni skänka pengar till bättre behövande eller för att skapa “ett bättre samhälle”, så gör då det! Mår ni bättre av det, blir det bra reklam för er eller ser ni att samhället blir bättre så är det kanske en god affär. Men kräv inte att andra ska göra samma sak! En lysande artikel för övrigt.

 44. Ja det är att ta käften full. Bevare oss för den sortens människor i politiken.

 45. Oj där drog du ner brallorna på Jason ända ned till fotknölarna! Mycket skarpt skrivet dessutom! Hoppas att någon av de stora tidningarna tar upp ditt inlägg i hyckleridebatten, men det är nog för mycket att hoppas på.

 46. Wow! Ett sånt jättejobb du har gjort, bravo!
  Jag har inget emot att andra tjänar pengar men hyckleriet är jättefult tycker jag!

 47. Alex,

  Kolla Uvells Twitter igår kväll. Där hon tweetar Timbuktu. Svaret? Vad tror du?

  “Jag har en revisor som hjälper mig med min ekonomi. som många andra”

 48. Lysande granskning! En djupdykning i Herr jan gilou’s ekonomi vore intressant !

 49. Jag ser inte riktigt dubbelmoralen eller “vansterhyckleri” i det hela. Vi har en skattelagstiftning som appliceras pa alla foretag och medboragare i Sverige oavsett ens politiska asikter, inklusive Timbuktu. Vi har alla asikter om hur lagstiftningen ar utformad. Vi valjer att antigen folja den eller bega skattebrott. Timbukta skulle definitivt vara en hycklare om han aktivt valde att skattefuska men detta ar inte fallet. Han ar en artist som har en revisor som skotter ekonomin i dom bolagen han verkar i. Revisorn, som vilken annan revisor skatteplanerar enligt dom lagarna som galler. Inget konstigt med det oavsett om man ar radikalvanster eller nyliberal.

 50. Tack för en granskande insats!
  Förr fanns det journalister som grävde fram sanningarna.
  Nu behövs såna som du!

 51. Nu gillar jag inteTimbuktu egentligen… men Rent tekniskt så smiter han bara från skatt om han genom planering som tex lån från egna bolag i utlandet sänker bolagsskatten. Att han tar ut låg lön och normal aktieutdelning är väl inget att gnälla över för det är standard för egenföretagare. Frisörhistorien kan ju vara en annan fråga iaf rent solidariskt men där behöver man ju vet varför han är med i styrelsen. det kan ju gälla att ställa upp för någon kompis osv. Sen kan man ju säga att han borde leva som han sjunger. Om han vore lite smartare så skulle han ta ut lite mer lön och mycket mer utdelning enligt 3:12… 😀

 52. Hans politiska ambitioner….
  För Alice & Disneyklubben gick det att komma in på ett par dagar och bli minister till och med.
  Vad finns det för garantier att inte detta vänstermonster platsar på Helgeandsholmen?

 53. Högern blir alltid så förbannad när vänstern inte är tillräckligt vänster. Själv blir jag mer förbannad när högern är höger.

 54. Tack för analysen! Alltid kul med människor som påvisar vänsterns hyckleri!
  Fortsätt med ditt goda arbete.

 55. Det var mig en förbaskat nyttig artikel. Har aldrig gillat hans musik men ändå tyckt att han gör något bra. Jag har varit lika lurad som alla andra helt enkelt.
  Han är inte värd mer än tuggummit under min sko nu.

 56. Att göra som Jason Diakité gör är inget konstigt och något som nästan alla företagare gör. Jag tycker att du får gräva fram värre förbrytelser för att han ska kunna kallas dubbelmoralisk. Med tanke på att hans karriär kanske inte varar för evigt kan han behöva en inkomstförsäkring för framtiden. Och som en föregående skribent påpekade bidrar han visst till att fler jobb skapas inom musikvärlden. Dessutom behövs hans röst i den svenska debatten. Alternativet är ett kulturliv där alla artister är opolitiska. Det är så typiskt att högerjournalister anser att alla som riktar samhällskritik från vänster inte ens får se om sitt eget hus. För något värre än så kan jag inte att Jason Diakité gjort, enligt din granskning.

 57. Bra research! Viktigt att s k uttalare får tillbaka med eget mynt. “Kasta inte sten i glashus” är ett bra ordspråk, läs och begrunda Timbuktu!

 58. Kändisar tillhörande vänsterflum har alltid levererat samma hyckleri för att man tjänar helt enkelt pengar på det hela och vänsterfansen agerar “nyttiga idioter”. Klassiskt är att Stalin satt i sin privata villa inne i skogen och tittade på amerikanska westernfilmer när det begav sig.

 59. Beklämmande men inte överraskande. Det finns ju fler vänsterrevolutionära miljonärer, Mikael Wiehe till exempel. Dessa har tydligen funnits med ända sedan 1917 och oktoberrevolutionen.

 60. Välskriven artikel!
  Jag fastnar mest på kommentarerna om storbolagens verksamhet och undrar om ni som förfasas över detta förstår hur affärer fungerar på en global marknad? Hur lyckas ett företag i lilla Sverige konkurrera med andra giganter från låglöneländer och med ett urval av hundratals miljoner människor att anställa.. Tror ni att svenska företag skulle överleva, frodas och anställa folk som betalar skatt om de inte kunde konkurrera i Världen, varför skulle de överhuvudtaget ha någon verksamhet i Sverige om de inte kunde sälja sina varor eller tjänster? Tror ni att Sveriges innevånare kan skapa egna pengar, att det räcker för en välfärd, tror ni att vi kan stänga våra gränser och tvinga företag att betala pengar inom landet och bara bedriva handel här? Om Sverige inte har spetskompetens och företag som ständigt utvecklas kan vi stänga ner Sverige och gå tillbaka till bondesamhället och välfärden den kan ni då glömma, vi kan inte trycka pengar, pengar skapas via handelstransaktioner och om vi exporterar mer än vi importerar så mår vi bra.

  Det jag menar är att det spelar ingen roll att storbolagen skatteplanerar och hur mycket pengar detta rör sig om, de måste göra detta för att vara lönsamma så att de kan fortsätta utvecklas och för att kunna överleva i en stenhård konkurrens! Så det är bara att välja, svenka företag som fungerar och skapar en fungerande ekonomi – närande, då kan vi vanliga dödliga få tillgång till alla samhällsresurser som skola, vård och omsorg – tärande. För det är väl ingen som tror att pengar till välfärden skapas automatiskt, det är ju dessa stora exportföretag som står för ALLT som vi tar för givet.

  Alternativet är att köra på ett nytt kommunistiskt system ala gamla Sovjet eller Kina, men tro för Guds skull inte att orättvisorna är mindre där, ta gärna ett litet studiebesök annars.. Stater driver inte lönsamma företag, det enda de duger till är att förvalta monopol, skulle de utsättas för konkurrens så är det kört.

  Jag tycker att vi ska glädjas över företagens framgångar och samtidigt ska vi framtidssäkra att vi har den bästa arbetskraften, vi måste ha de skarpaste hjärnorna hos oss som utvecklar ny teknik som vinner framtidens slag om konsumenterna. För att detta ska vara möjligt så måste dessa hjärnor rent egostiskt kunna tjäna sig en rejäl hacka, livet är inte rättvist, det har aldrig varit det och det kommer aldrig bli det heller.

  Skatta inte framtiden till döds!

 61. Det är just denna sorts information som behöver spridas. Vänsterpartister och politikers dubbelmoral är så sjuk!!! Gräv gärna vidare om andra och sprid! Tack för ditt grävande!

 62. Detta visar bara hur en äkta socialist agerar i Svenska samhället. Han är förmodligen inte ensam i artistbranchen.

 63. Till Markus:
  Håller med om att stora bolag flyttar pengar utomlands är fel.
  Men hur många anställda har inte både IKEA och H&M i Sverige. De anställda betalar skatt samt att arbetsgivarna betalar arbetsgivaravgift etc.
  Skall ju också tillägga att Stefan Persson betalade 900 miljoner i skatt för privat inkomst i Sverige.

 64. Han är en hycklare av rang, inte ensam i för sig i dagens Sverige. Skulle han kommentera de här uppgifterna, vilket jag inte tror, så skulle han säkert säga att det inte är han som sköter det ekonomiska, utan hans revisor eller rådgivare. Han är bara “artist” och har ingen aning om siffror, ekonomiska redovisningar, m.m. När det gäller han själv, förstås!

 65. Det finns cirka 20.000 journalister i Sverige. Vad gör dessa kan man undra? Tänk om dessa började ägna sig åt journalistiskt arbetete som Rebecca i stället för som nu försöka uppfostra folket till den ”rätta” läran.

 66. Sammanfattning: Timbuktu är en kapitalist som kapitaliserar den stora efterfrågan på vänsterdemagogi och vänsterdrömmar samt tjänar fett med pengar på det.

 67. Det är väl ingen som missunnar honom att tjäna pengar, det är ju inte det diskussionen handlar om.
  Det är vad han säger och vad han gör som är det äckliga. Att han dessutom vill tjäna ännu mer pengar på just denna omoral och dubbla budskap.
  Han är som en frikyrkopastor som i talarstolen predikar moral och gärna pekar ut andra som syndiga medan han själv gräver i byxorna på sina församlingsbor när predikan är över.
  Det är viljan att framstå som en helt annan person än den man är samtidigt som man pekar ut och dömmer andra som stör. Inte pengarna i sig. Men det förstår inte de som inget hellre vill än bli lurade.

 68. Nästan snudd på att man vill börja göra precis likadant, fast utan dubbelmoral. Om Jason inte ska pröjsa skatt varför ska jag?

 69. Fy vilken avskyvärt dubbelmoral han uppvisar. Det är skamligt hur man har mage att klaga på andra när man på ett så utstuderat sätt själv gör allt man kan för att undvika betala skatt, och samtidigt gnäller på andra. Speciellt har jag svårt för att han låtsas vara “svensson” men egentligen är en kapitalist av största mått, vänsterideologi är tydligen bara nåt andra ska följa.

  Skulle som nån annan sade vara kul att se hur det ser ut med kollektivavtal, arbetsvillkor, anställningar, löner, antal kvinnliga rodies osv för de som jobbar på spelningarna. Förmodligen skulle det få vilken bank som helst att se väldigt bra ut.

 70. Se till att detta offentliggörs, folk måste få veta vad denna vänsterhycklare håller på med! Sprid detta så mycket du jan!

 71. Bra artikel och bra poäng! Som du säkert känner till så får ju även bolag skatta på vinsten (22%) och allt det som Timbuk gör här är helt enligt alla regler som finns. Det är inget fel med att ta ut utdelning istället för lön – det vore bara dumt att inte göra det.

  Det Timbuk menar när han pratar om näringslivet är bolag som IKEA, Sandvik, ABB, Skanska, H&M osv osv osv. som med avancerade upplägg flyttar skattepengar från sverige till andra länder. De använder alltså det svenska samhällets resurser (skola, utbildning, vård osv) för att få bra och utbildad personal, men man birdrar till att finansiera detta.

  Jag röstar verkligen inte vänster (tvärtom) men jag tycker ändå att alla som agerar i samhället ska bidra till att skapa ett bra samhälle för alla – det är nog det Mr. Timbuk menar också.

 72. Klart han försöker maximera sin vinst och minimera sin skatt för han är inte ett dumhuvud. Däremot är han en intellektuellt ohederlig hycklare som dem flesta på den vänstra sidan av skranket.
  Hyckleri trumfar intelligens när det kommer till att få på nöten.

 73. Till Tobias Lindström; indignationen beror på att denne man predikar vänsterpolitik och hånar och kritiserar kapitalister. Man behöver inte vara kriminell för att vara hycklare. Han säger en sak och gör en annan. Klassiskt vänsterhyckleri.

  Utmärkt blogginlägg. Borde go viral!

 74. Formidabel saklig, valdokumenterad avrättning! The rest is silence! Motsvarande analys av andra “ikoners” handel och vandel skulle säkert vara givande!

 75. En kommentar till att Jason inte har anställda i sitt bolag.
  Min gissning är att Jason är en av de svenska artister som skapar fler arbetstillfällen än de flesta av sina kollegor. Bland annat har han med sig ett av Sveriges största (till antalet) liveband med sig när han gör konserter, vilket också innebär många tekniker, turnéledare och andra som jobbar vid sidan av scenen mfl. Sammanlagt kanske 15 pers om inte fler. Jag kan bara gissa hur många som arbetar (alltifrån heltid till deltid) med allt ifrån PR, management, konsertbokningar, skivbolag. Gissar lågt på 30 till. Alla de som jobbar på alla konsertställen, festivaler, T-shirt-tryckeri, bussbolag, etc, som också får stora inkomster från att artisters musik. Hur många kan de vara..?
  Grejen är bara att man inom musikbranschen (jag är själv proffesionell trummis) ytterst sällan är anställd utan man fakturerar för sitt jobb. På dessa fakturerade belopp betalar musiker och övriga medarbetare skatt i sin tur. Och det är orimligt att tro att alla dessa personers “löner” betalas av något annat än intäkterna från Jasons musik.
  Så istället för att vara ett enmans-företag sätter Timbuktu betydligt fler människor i arbete än vad som framgår av ditt inlägg.

  Med vänlig hälsning,
  Ola Hultgren

 76. Sannslös hycklare! Lögnare! Svenskhatare! Jag spyr när jag hör honom, ser honom/ Svenskhatare i Astronomisk klass! Kort sagt? Kass, sänd honom på dass!

 77. Hej!
  Allt verkar vara i sin ordning tycker jag. Din genomgång av Jason Diakite’s affärer vittnar mer om kompetent ekonomistyrning och duktiga revisorer än skattesmitning och skumraskaffärer. Vad tycker du att Timbuktu skall göra för att yttrerligare bidra till civilisationen? Problemet som T pekar på och som för övrigt andra, betydligt tyngre, politiska spelare som t.ex. Anders Borg, G8, m.fl. har högt på agendan är de tresiffriga miljardbelopp som försvinner ur våra västerländska samhällskassor när de stora multinationella elefanterna ägnar sig åt organiserad skatteflykt. Du får ursäkta, men jag tycker inte på något sätt att T är något annat än i värsta fall politiskt naiv.

 78. Tobias, om du inte förstår vilken avgrundsdjup dubbelmoral JD står för, så säger det bara en hel massa om din egen förmåga att göra etiska överväganden. Men du kan glädja dig åt att du inte är ensam. Den siste vänsterman jag träffade som var beredd att leva som han lärde var min bäste kompis morfar. Han dog -89.

  JD säger att vissa “undviker att betala skatt” och “konsoliderar större förmögenhet”. HAN är en sådan. En som har undvikit mer skatt och konsoliderat större förmögenhet än åtminstone 95 procent av svenska folket under de senaste åren (se SCBs inkomst och förmögenhetsstatistik) och dessutom värderar pengar så högt att han placerar dem i värdepapper istället för att tex satsa dem i att få företaget han sitter i styrelsen för ur dess obestånd, för att säkra att “frön sås”, så att människor ska få anställning och inkomster. Det är äcklande, då han pekar finger mot det som är den absoluta grunden för vår välfärd: våra etablerade privata företag och våra entreprenörer, som trots världens näst högsta skattetryck ändå verkar i vårt land (jag ser själv till att ca 1,4miljoner kommer in årligen, vilket är ok när pengarna går till ett positivt samhällsbygge, vilket oftast är fallet)

  Och, ja, vad ska JD skylla sin egoism på? De liberaler du föraktar så är till största del arbetar och betalar ca 55 procent marginalskatt för att finansiera välfärden, utan att skatteplanera och bygga upp förmögenheter som JDs. De kan nog erkänna att de till viss del är egoister och till viss del är filantroper och behöver inte utmåla andra som mindre goda, vilket JD gör.

 79. Mikael Green, naturligtvis har du rätt i att JD betalar en massa pengar till det allmänna. Mycket mer än de flesta gör. Och allt han gör är lagligt. Men det är liksom inte det som är poängen. Det är istället det, att den självförhärligande muppen säger att vissa “undviker att betala skatt” och “konsoliderar större förmögenhet”. HAN är en sådan. En som har undvikit mer skatt och konsoliderat större förmögenhet än åtminstone 95 procent av svenska folket under de senaste åren (se SCBs inkomst och förmögenhetsstatistik) och dessutom värderar pengar så högt att han placerar dem i värdepapper istället för att tex satsa dem i att få företaget han sitter i styrelsen för ur dess obestånd, för att säkra att “frön sås”, så att människor ska få anställning och inkomster. Det är äcklande, då han pekar finger mot det som är den absoluta grunden för vår välfärd: våra etablerade privata företag och våra entreprenörer, som trots världens näst högsta skattetryck ändå verkar i vårt land (jag ser själv till att ca 1,4miljoner kommer in årligen, vilket är ok när pengarna går till ett positivt samhällsbygge, vilket oftast är fallet).

 80. Fantastisk artikel, jag blir mörkrädd för denna dubbelmoral/ dåliga moral! Uppdrag granskning kanske för ännu bättre genomslagskraft?
  Tack fö dina grävningar!
  Med vänlig hälsning,
  Birgitta Zipfel ( ” vanlig skattebetalande löntagare”)

 81. Sanningen har alltid varit vänsterns största fiende. Tråkigt nog försvinner inte alla troll i ljuset. Vissa artister ska bara spela och sjunga.

 82. Självklart hycklar han. Alla vänstermänniskor är hycklare, det märks tydligt när de får det lite bättre ställt.

 83. …blir ändå inte lika besviken på Timbuktu som på en moderater som mer än gärna tar alla bidrag som går att få. “Skämmes” säger jag bara.

 84. Nu ska vi se – hans bolag har för 2013 och 2014 betalat 1 452 370 kr i bolagsskatt och 459 424 kr i sociala avgifter. Han själv runt 250 000 kr inkomstskatt på lönen och 62 000 kr i inkomstskatt på utdelningen. Tillsammans alltså ca 2 224 000 kr i skatter på 2 år. Förmodligen betydligt mer än de allra flesta av oss. Bra jobbat, tycker jag.
  Jason verkar hålla sig inom de regler som finns för företagare precis som alla bör göra. Det finns skatteplanering som enligt mig är djupt omoralisk, t ex för stora bolag att utnyttja skatteskillnader mellan länder för att undvika att skatta i det land man är verksam i. Men detta är bara helt vanligt företagande.

 85. Ytterligare ett fall av, ¨ blinkar till vänster men svänger till höger ¨…….!!

 86. Ja om man ska ha nån trovärdighet som vänster ska man skänka bort allt man tjänar och äger och sitta i en utkyld hyresetta i förorten. Härligare då att vara liberal, då kan man skylla sin egoism på att det hör ihop med ens åsikter.

 87. 133 miljarder i skattesmitning varje år
  50 miljarder i uteblivna skatteintäkter varje år på internationella transaktioner
  400 miljarder “gömda” utomlands utom räckhåll för skatteverket
  Nolltaxerande storbolag över hela landet

  Uvell har rätt, andra bidrar medan de som kan smiter från skatten – det är inte sjuksköterskan eller byggaren som har pengar gömda utomlands och inte gör de internationella transaktioner heller, det är inte det lokala snickeriet som nolltaxerar och undviker skatt genom att skriva sig på en brevlåda i Amsterdam eller smiter genom att betala skatt i låglöneländer. Vidare undgår 15 miljarder kronor årligen den svenska statskassan till följd av stora företags “placeringar” av pengar i utlandet. Det är inte pensionären som “tar det på företaget” för att undvika momsen.

  Att G8 har fenomenet med storföretagens skatteflykt/-planering högt upp på agendan kanske Uvell har miseller att det globalt handlar om ca 20 000 miljarder dollar som göms i skatteparadis.

  Jag ska vara ärlig, jag har inte hört Jasons tal och jag läste inte hela Uvells länk men tror att jag förstod innebörden – “man ska inte kasta sten i glashus” – det förändrar ändå inte den stora bilden.

  //www.skatteverket.se/omoss/omskatteverket/skattekontroller/specialgranskningar/utlandstransaktioner.4.58a1634211f85df4dce800011401.html

  //www.affarsvarlden.se/hem/article3644412.ece

 88. Tänka sig. Att herr Timbuktu var en sådan slipad företagare. Vi minns att han kom ur Tambourine-härvan innan åtal började hagla. Jag antar att han fick tillbaka de 5 miljoner som “lånats” från ett av hans bolags hans checkräkningskonto.

  Han har koll på ekonomi och företagande. Eller som Kartellen skulle säga: nyliberal slav.

  Förslag till djupare granskning: Hur betalas hans musikanter (Daamn!) vid t.ex livespelningar och är de medlem i facket? Är fördelningen mellan Timbuktu och hans medarbetares (körtjejer, musiker etc) löner rättvis och jämlik?

 89. Touché. du imponerar mer och mer med dina kompromisslösa grävningar. Fortsätt så :)!

 90. Gediget arbete, men förstår inte indignationen här.
  Som företagare betalar jag o timbuktu först bolagsskatt 22 procent sedan 20procent i skatt i den mån det finns ett skattegynnat utdelningsutrymme.
  Så vitt jag kan bedömma är det pengar rakt in i kassakistan för staten.
  Självklart hade det blivit mer till det offentliga om han eller jag tog ut mer i lön.
  Men vill vi ha dumma medborgare?

  Jag hade förstått indignationen om timbuktu undvek bolagsskatt i sverige som de företag han skriver poesi om.

  Som jag ser det, så är det beskattning av höga tjänsteinkomster o framförallt sociala avgifter som är en dold skatt på höga lönedelar som är det intressanta… Det är anställda med hög lön som bär en stor börda.. Varför ska Timbuktu frivilligt ge sig dit, om han känner att han vill styra sina medel till sånt som han värderar högre, helt lagligt.

  Jag har säkert missat något

 91. Bra jobbat och intressant! Tycker dock inte han kan lastas för att ett bolag, där han sitter som en av flera i styrelsen, hamnar på obestånd. Detta hävdas inte men jag ville ändå påpeka detta.

 92. Tänk att det alltid ska vara någon annan som ska betala dessa vänstertofflors dumhet! För många år sedan döptes dessa knäppgökar till gåsleverkommunister efter Hermansson som gifte sig till pengar! Inte så att jag misstycker att någon gifter sig utanför sin “klass” men stå då INTE å gnäll om kommunist/vänsterideologier.LEV som du lär är ett gammalt beprövat ordspråk

 93. Tja, snacka går ju … Inget ovanligt, man börjar bli van vid att alla talar med kluven tunga.

 94. Strålande jobbat som vanligt – tänk att de inom vänstern kommer undan med denna formidabla dubbelmoral.

 95. Tack för en lärorik, superintressant och avslöjande utläggning! Hittade ditt blog via Thomas Gürs FB sida.

 96. Jag tycker att du är helt unik i ditt arbete, skicklig, smart och spetsfundig. ¨Årets Grävling¨ skulle vara ett gjutet pris för dig om det fanns. Hoppas du finner ork och inspiration att fortsätta med ditt tuffa jobb.

 97. Att han låg 69000 över gränsen för statlig skatt är ingen slump. Där någonstans ligger nämligen gränsen för maximal statlig pensionsinbetalning. Lver den inkomsten blir ALLA sociala avgifter (de 31,42% på lönen som arbetsgivaren, hans bolag, betalar i skatt) nämligen en ren skatt, d v s skatteinbetalning utan direkta förmåner som pensionsinbetalningar. Övriga år har sannolikt hans enskilda firma och andra inkomster som beskattas som inkomst av tjänst fyllt upp detta så att han inte behövde skatta ut dessa 69000 kronorna…

 98. Vilken hycklare! Han har verkligen plockat exakt vad han får enligt 3:12 reglerna också…

 99. Jag är inte förvånad, men kanske lite förbannad. Det här är samma stil som Henrik Schyffert och andra vänsterartister håller på med: säger en sak men som vanligt, som du visar, så är det andra som ska betala. “De rika” är aldrig de själva, kanske för att om de skulle erkänna att de är rika de också skulle inse det galna i att kräva men aldrig själv leverera.
  Att Timbuktu/Jason Diakité använder sig av lagens möjligheter till planering är inte fel; att han sätter sig på höga hästar är det. Tråkigt, men man börjar bli van.

 100. Jag brukar kalla dessa självupplevda godhetsapostlar för “halsduks-vänster”. De ser sina påstådda vänster-åsikter som en accessoar. Oftast lever de precis tvärtom men för karriär och de salonger de vill frottera i så är vänsteråsikter en nödvändighet.

 101. Vill bara säga tack för det arbete du lägger ner, du är en av få som vågar ta striden mot PK:isterna på Vänstersidan inkl MP/ Tack

 102. Det är alltid såhär med sossarna och det här inlägget är lika aktuellt som det varit när det skrevs om inte mer. Nu kan vi se fram emot fyra år ytterligare fientlighet mot småföretagande och entreprenörskap. Det ska satsas på hela andra saker än teknik och småföretagande i det här landet. Synd. Och irriterande att jag fick upp den här nu.

 103. Miljonären Timbuktu “grät ut” och beklagade sig i media om hur svårt han har haft det i Sverige pga sin hudfärg och propagerade för det rasistiska nätverket “black lives matters” som vill separera människor ifrån varandra pga av sin hudfärg. Man ser sig själva som offer som förtjänar en positiv särbehandling det vill säga rasism mot alla som inte är svarta.
  Timbuktu och och den svenska hiphopgruppen Kartellen, som glorifierade det kriminella livet, de tillsammans framförde en text med textraden “slå Jimmie gul och blå hissa i en flaggstång” dvs de uppmanade alltså till grov misshandel av Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Är det någon som borde Åtalas så är det Timbuktu.
  Han skall nu stämma SD för låtstöld av en låt (alla vill till himmelen” som han har stulit själv. Ibland är dumheten för dum för att inse att den är dum-

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap