Kära Påven

Alla sätt är bra utom de dåliga, som det gamla ordspråket säger. Eller vad det nu är, kanske bara en klok gubbe. 

Så varför inte testa lite oortodoxa kommunikationssätt för att lyckas i sitt påverkansarbete? Tänkte kanske Naturskyddsföreningen härom dagen. För DN rapporterade idag om att de tillsammans med sina kompisar i bland annat Jordens vänner skrivit ett brev. Till påven

Varför? För att finansborgarrådet Karin Wanngård i Stockholm ska åka till Vatikanstaten och de tänkte testa ett nytt sätt att…..stoppa Förbifart Stockholm. Be Påven, och Gud, om hjälp. 

Det är nätverket Stoppa Förbifarten som skrivit brevet. 

Jag kommer osökt att tänka på barns brev till tomten när jag hör det här. 
 

Vilka är det då som kläckt denna geniala idé?

Förutom Naturskyddsföreningen, som ni redan vet omsätter 200 miljoner varav många bidragskronor från oss skattebetalare, är den andra undertecknaren Jordens Vänner. 

De

De påstår att de är icke politiska, vilket stämmer om man hänvisar till partipolitik men inte i något annat avseende. Swedwatch är exempelvis en organisation de är huvudman i, tillsammans med bland andra Latinamerikagrupperna och Fair Trade Center. Ni vet sedan tidigare att Fair Trade ägs till 50 % av LO. 
 

Latinamerikagrupperna, som samarbetar med Jordens vänner på fler än ett sätt, kämpar bland annat för socialism. 
 

Gemensam välfärd är bland andra LO-fackförbundet SEKO och Transportarbetarförbundet initiativtagare till och en rad andra LO-förbund är undertecknare. 
 

 

De vill framför allt förbjuda privata välfärdsföretag men även backa avregleringar. 

Ett annat uppror Jordens vänner är med i är Tågupproret, som också görs ihop med SEKO .
 

Miljövänner, med sin grund och kompisar i socialism och LO, är alltså de som nu ber om hjälp. 

Om inte vanlig hederlig opinionsbildning och lobbyism längre fungerar och Moder jord själv inte lyssnar får man helt sonika överlämna sig till högre makter. Och killen med direktlina till Gud himself. Smart tänkt. Miljörörelsen är dessutom lite grann som en religion i sig själv så helt konstigt är det inte. 

DN har inte lyckats få publicera brevet tydligen men jag har en kopia. 
 

Liked it? Take a second to support Rebecca Weidmo Uvell on Patreon!