Kära Påven

Alla sätt är bra utom de dåliga, som det gamla ordspråket säger. Eller vad det nu är, kanske bara en klok gubbe. 

Så varför inte testa lite oortodoxa kommunikationssätt för att lyckas i sitt påverkansarbete? Tänkte kanske Naturskyddsföreningen härom dagen. För DN rapporterade idag om att de tillsammans med sina kompisar i bland annat Jordens vänner skrivit ett brev. Till påven

Varför? För att finansborgarrådet Karin Wanngård i Stockholm ska åka till Vatikanstaten och de tänkte testa ett nytt sätt att…..stoppa Förbifart Stockholm. Be Påven, och Gud, om hjälp. 

Det är nätverket Stoppa Förbifarten som skrivit brevet. 

Jag kommer osökt att tänka på barns brev till tomten när jag hör det här. 
 

Vilka är det då som kläckt denna geniala idé?

Förutom Naturskyddsföreningen, som ni redan vet omsätter 200 miljoner varav många bidragskronor från oss skattebetalare, är den andra undertecknaren Jordens Vänner. 

De

De påstår att de är icke politiska, vilket stämmer om man hänvisar till partipolitik men inte i något annat avseende. Swedwatch är exempelvis en organisation de är huvudman i, tillsammans med bland andra Latinamerikagrupperna och Fair Trade Center. Ni vet sedan tidigare att Fair Trade ägs till 50 % av LO. 
 

Latinamerikagrupperna, som samarbetar med Jordens vänner på fler än ett sätt, kämpar bland annat för socialism. 
 

Gemensam välfärd är bland andra LO-fackförbundet SEKO och Transportarbetarförbundet initiativtagare till och en rad andra LO-förbund är undertecknare. 
 

 

De vill framför allt förbjuda privata välfärdsföretag men även backa avregleringar. 

Ett annat uppror Jordens vänner är med i är Tågupproret, som också görs ihop med SEKO .
 

Miljövänner, med sin grund och kompisar i socialism och LO, är alltså de som nu ber om hjälp. 

Om inte vanlig hederlig opinionsbildning och lobbyism längre fungerar och Moder jord själv inte lyssnar får man helt sonika överlämna sig till högre makter. Och killen med direktlina till Gud himself. Smart tänkt. Miljörörelsen är dessutom lite grann som en religion i sig själv så helt konstigt är det inte. 

DN har inte lyckats få publicera brevet tydligen men jag har en kopia. 
 

8 kommentarer
 1. Ännu ett exempel på hur folkrörelsekorporativismen fortfarande lever vidare i högönsklig välmåga i dagens Sverige. Märk väl att jag inte ser något fel i att folk organiserar sig för att ta tillvara sina intressen, det som stör är den inofficiella sammankladdningen med den politiska makten och de därmed sammanhängande möjligheterna att komma över skattepengar. Bra att detta tas upp, mera!

 2. Utmärkt!
  När man läser det handskrivna brevet så undrar man onekligen om vederbörande bor på en annan planet. För övrigt så tror jag inte att påven känner till Stockholm så särskilt mycket, än mindre trafikproblemen.
  Stockholm måste vara en av de få städer i Sverige som fortfarande inte har en förbifart. Uppsala fick en för ett par år sedan, fungerar perfekt till fromma för staden och alla långtradare som hela tiden kan “gå på rull”.

 3. Vore det inte enklare och framför allt billigare att åka till Tomteland utanför Mora?
  Inte det, nähä. Men att flyga dyrt, bo på flott hotell och lyfta dyra traktamenten ligger nog närmare tillhands, och vem vet vilka övriga kostnader det för med sig. Byråkrater på vift utanför landets gränser är ju inte direkt kända för att lämna spenderbyxorna hemma på kontoret.

 4. Det är så man kräks. Att de ber Påven be en bön är egentligen inte pudelns kärna utan att de rödgröna backar upp organisationer de “äger” med skattepengar samtidigt som de försöker att få det till att se ut som att organisationerna är politiskt obundna. Sedan att det finns tvivelaktiga organisationer som Attac gör det inte bättre. Vad kommer härnäst? Att AFA får en egen ministerpost? Fy fan vilket mygel!

 5. Precis som du skriver borde nästa steg vara att tillskriva tomten. Allvarligt talat, kompisarna till de här trollen sitter i regeringen. Tänk på det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *