Sök
Stäng denna sökruta.

Anne Ramberg-samfundet

Om du vill bli advokat i Sverige finns bara ett sätt - att bli medlem i Advokatsamfundet. Men det får du inte bli hur som helst utan måste uppfylla några kriterier uppsatta av Advokatsamfundet.  Det är också de som utgör branschens disciplinnämnd och kan dela ut erinran, varningar eller till och med utesluta folk. Blir du som advokat utesluten får du inte kalla dig advokat längre. Du  måste alltså vara med i förbundet om du vill jobba som advokat. Det är inget val. Det är ett krav.   Men bara för att du klarat utbildning och praktiserande är det inte givet. För det finns godtyckliga regler också om "ordnad ekonomi" och "redbar", något som Advokatsamfundet själva tolkar om du klarar. Ordnad ekonomi...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon