Search
Close this search box.

Grön GD

Vi har fått en ny myndighet. Skolforskningsinstitutet, som initierades av Jan Björklund.  "Myndigheten ska bl.a. producera kunskapsöversikter samt utlysa och fördela medel för praktiknära forskning inom de områden där relevant sådan forskning saknas." Idag utsågs Lena Adamsson till ny generaldirektör.  Det är ganska ironiskt att just hon nu chefar över Björklunds idé, för hon är inte direkt överförtjust i själva Björklund.    Faktum är att Lena Adamsson har väldigt mycket åsikter om skolpolitik själv, hon är ingalunda någon objektiv forskartyp utan har skjutit ut sig opinionsartiklar på debattsidorna senaste åren.  Bland annat i socialdemokratiska Dalademokraten, där hon hyllar vänstersossen Daniel Suhonens tankesmedja Katalys.    Hon fortsätter längre ner i artikeln att såga friskolesystemet. Känns bra att veta vad vår nya...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon