Utredningsregeringen


Då har nu “äntligen” socialdemokraterna ihop med de illröda och vattenmelonerna (gröna utanpå, röda innuti) fått igenom sin budget. Inte för att den var bäst utan för att alla andra la ner sina röster. 

Kul att vinna på walk over liksom. 

Resultatet av deras budget är föga förvånande skatter, skatter, skatter. Högre alltså. Det är och har varit vänsterns främsta idé och lösningar på alla världens problem så länge man kan minnas. 

På Skattebetalarnas hemsida kan ni läsa den fullständiga listan på 2015 års skattehöjningar. Men det kommer såklart ett gäng 2016, 2017 och 2018 också. Den som väntar på något gott….

Men ett axplock är: 

Regeringen valdes 14 september och tillträdde 3 oktober. Efter sommaren har de nästan suttit ett helt år. 

Vad har de då åstadkommit hittills?

Svaret är: utredningar. Och lite fler utredningar. Samt ännu fler utredningar

Miljödepartementet har satt igång tre stycken för det facila priset av 7,3 miljoner plus “ingen budget beslutad” vilket alltså kan innebära allt från 1,3 miljoner till 6 miljoner. 
 

Socialdepartementet har sedan den 3 oktober startat fem utredningar för en total kostnad på 14,3 miljoner kronor. 
 

Näringsdepartementet har varit flitiga och satte igång sex utredningar för 7,3 miljoner kronor, plus två stycken som inte ens har en budget. 
 

Utbildningsdepartmentets Aida och Gustaf  har blott tre utredningar för 8,5 miljoner kronor. 
 

Kulturdepartementet och Alice Bah Kuhnke har också tre utredningar, för 5,8 miljoner kronor. 
 

Morgan på Justititedepartementet sex utredningar. Kostnad: 4,7 miljoner kronor. 
 

Bäst i klassen i SM i utredningar är Finansen och Magdalena Andersson som toppar listan med hela 12 utredningar sedan 3 oktober. 

Kostnad: mycket oklart eftersom mer än hälften saknar budget, vilket är lite intressant eftersom ändå budget är deras huvudområde. 

Men av det som är budgeterat är summan 11,9 miljoner kronor. 
 

Kan man inte få politik kan man alltså få utredningar som väljare. För en total kostnad på……trumvirvel…….

59,8 miljoner kronor*

* 9 utredningar saknar ännu budget dessutom

Samarbetsregeringen blev Utredningsregeringen. 

Jag har givetvis inget emot utredningar per se och vet att det är nödvändigt att utreda vissa saker innan man beslutar för att förhindra felaktiga beslut men 38 stycken sedan oktober? Verkligen?
 

5 kommentarer till Utredningsregeringen

  1. Bra Rebecca!
    Det hela innebär naturligtvis att man kan inte så värst mycket, samt saknar nödvändig bildningsförmåga.
    Det går väl knappast att dra någon annan slutsats.

  2. Jag vill ha en snabbutredning om minskning av antalet ledamöter i Riksdagen (165 kanske), minskad antal politiker i Kommuner och Landsting och så klart minskad antal ministrar. Jag tror vi klarar oss med hälften av allting.

  3. Det finns ett enkelt sätt att stoppa vansinnet: SD! SD kräver inte att få igenom all sin politik för att ingå i/samarbeta med en regering. Man är vuxna och förstår att alla måste kompromissa. SD sa att minimum var att gå tillbaka till de invandringsnivåer som rådde under GP.

    De borgerliga väljer alltså att avstå från sin politik för att de tycker att invandringen absolut inte kan minskas under några omständigheter. Minst ett av allianspartierna kommer att åka ut nästa val och SD kommer att bli större än M, kanske även större än S.

  4. Det borde tillsättas en utredning som utreder behovet av utredningar, förlagsvis kallad Utredningsutredningen. Jag ställer gärna upp på att delta i en sådan, naturligtvis mot (o)skälig ersättning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap