Rättvisa överdrifter

Jag noterade att mina blogginlägg om Rättviseförmedlingen föranledde febril aktivitet på “Rättis” kontor. För vips låg där ett långt inlägg på deras webb som av en händelse ville reda ut det här med moms  och varför de i sin årsredovisning påstår att statliga bidrag är privata. 

Jag noterar också att de efter mina påpekande om cis-män och överanvändningen av detta uttryck på deras Facebook numera medger genom en liten * att de egentligen inte har en aning om huruvida dessa vita män har erfarenhet av trans. 

Men det är inte bara moms de behöver reda ut tycker jag.

För en annan sak de påstår i sin årsredovisning är att Eskilstuna kommun varit en av deras guldssupportrar (sid 17).
 

Jag tyckte att det var intressant att en kommun väljer att lägga skattebetalarnas pengar på sponsring, eller vad nu guldsupporter egentligen innebär. Dessutom av en sådan kontroversiell förening som Rättviseförmedlingen.

Så jag mailade dem för att fråga, och begära ut handlingar. 
 

Tja, enligt kommunen var de alltså inga guldsupporters utan det som i andra företag kallas “kunder”.

Rätt intressant ändå att Rättviseförmedlingen ändå särskilt tackar just Eskilstuna som just en sådan. 
 

Jag antar att det här är ett led i deras kommunikativa strategi. Att överdriva sina framgångar och sitt stöd för att på så sätt skapa ännu mer stöd, få ännu mer bidrag etc. Få folk att vilja vara med “i det vinnande laget”. En positiv spiral alltså, orkestererat av duktiga PR-människor. För det får man ändå ge dem. De har varit duktiga på att få spinn på sina saker. 

En liten “felplacering” av bidrag här, vips har man trollat fram privata bidrag som inte finns. En liten överdrift här, vips har man fått en vanlig annonsköpare att framstå som en stor supporter. Voilá! Framgång i media. 

Bra jobbat!

Nu undrar man ju stilla vad som mer är hitte-på i deras verksamhetsberättelse……

En annan sak värt att notera att det alltså bara krävs att köpa annonsering under ett år för 22 000 för att uppnå status som GULDSUPPORTER och få särskilt tack i verksamhetsberättelsen. Hur bra går den där verksamheten egentligen? Förutom alla “privata ” bidrag staten ger då. 
 

5 kommentarer
  1. Jag fattar inte var du hittar alla dina tokiga företag som verkar leva på bidrag och skattepengar. De verkar ju mest vara till för inbördes beundran. Vad är deras mål och verksamhet? Måste vi slänga ut skattepengar på sådant strunt? Vad är det för folk som jobbar i dessa icke efterfrågade verksamheter, är det avdankade politiker, eller?
    Jag trodde de avdankade politikerna höll till på tankesmedjor, vilket också är suspekta inrättningar.

  2. Skriv gärna en artikel i Dagens Samhälle om detta, om du får, den kanske inte skulle släppas igenom.

  3. All heder åt Rättviseförmedlingen. De är för underbara 🙂 Men vad berättigar deras existens om jag får fråga? Det borde väl räcka med att gå till närmaste asylförläggning så hittar nog kommuner, stat och public service hur många som helst de kan anställa… Sen är det kanske synd att 99% av dem inte är CIS-män. Då får de nog leta länge 🙂

  4. Härligt med dina friska inlägg i samhällsdebatten. Fortsätt att gräva bland hycklarna, håll glöden vid liv du är unikt bra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Namn *