Dokusåpan Hans-Olof


Min nyfunna vän Hans-Olof Nilsson på Livsmedelsarbetareförbundet har hört av si

Vilken lycka!

Eftersom det var lite…..rabalder… om just bilder senast – de hävdade upphovsrättsintrång men sedan blev det tyst – vill jag förtydliga att bilden föreställande Hans-Olof i sin allra bästa fack-pamps-position alltså är en högupplöst nerladdningsbar bild från www.livs.se . En så kallad pressbild fri för nerladdning.

Kommer jag få mail av Inger nu? Experten på upphovsrätt? Spänningen är olidlig. 

Hans-Olof verkar ha saknat att maila med mig så mycket att han inte kunde hålla sig från att kommentera på min blogg. På ett inlägg som inte alls handlade om vare sig honom eller ens facket, får jag tillägga. Jag tolkar detta som att Hans-Olof numera är en frekvent läsare av bloggen. 

Trevligt.

Det var på det här oskyldiga inlägget Hans-Olof såg sig manad att skriva lite. 
 

Rimligt.

Eller så undrar man om han 1) har impulskontrollproblem eller 2) skåpsuper. Klockan var inte ens tre en lördag. Exakt vad i detta som provocerade Nilsson att kommentera och dessutom något så osammanhängande som något om…..Dagerlind på Axpixlat och SD är högst oklart. 

Var någonstans fick han in dem i inlägget? Men, det finn väl bara i fantasin (som Kalle nynnade i sitt Klätterträd).

Men jag blev givetvis till mig av glädje. Äntligen lite mailkonversation med Nilsson!
 

Sedan uttryckte Hans-Olof omtanke om min försörjning. Så. Gulligt. 
 

Men Hans-Olof sparade det roligaste till sist. 

För diskussionen fortsatte även på söndagen den 1 juni och klockan 12 skrev han följande redan klassiska rader: 

“Di har ju som alla vet passerat zenit som organ för näringslivet för länge sedan. Numera mest inriktad på börsnissar och Timbro-politrucker….”

Och här kommer det allra allra bästa:

“Det vill säga inga som på något sätt bidrar till BNP”
 

Efter denna final återstår liksom inga kommentarer. 

Jag återgår helt enkelt till att skriva ledare i tidningen som ingen som bidrar till BNP läser och suger på den karamellen. 
 

23 kommentarer till Dokusåpan Hans-Olof

 1. Det är sorgligt, att något som i grunden är bra med att ställa upp för kompisar i ett skrå, föröds av makthungriga ombudsmän.

  Ta t ex Transport. Nu har man fått in en långtradarchaufför i EU-parlamentet där han skickligt slåss mot svartjobb och olagliga transportörer. I stället för att vara tacksam och stötta honom så fördöms han därför att han röstats in för SD. Hur kan medlemmarna acceptera vissa ombudsmän med en sådan värdegrund?

 2. @Arvid, det har varit acceptabelt att framställa all kritik som hat. Nu verkar det som att kritik kan framställas utan att det kallas hat.

  I dagarna har vi sett flera personer i företagarvärlden framföra kritik mot systemet utan att det rubricerats som hat. Förhoppningsvis sker en total förändring och Twitter-vänstern förlorar sitt grepp om kollegorna i MSM.

 3. Hans-Olof är en maktmänniska. Tror de blir såna i facket. De tål ingen kritik och de tar för sig för egen del. Den personliga vinningen är en stark drivkraft, jajamen. Och inte klarar de en ung dam som skalar av dem som en lök, ack så uppretade de blir……Gud så detta med Livs är roligt, som jag har skrattat!!! Älskar dig Rebecca.

 4. Jag undrar i mitt stilla sinne om det är för att statsministern har sin bakgrund i fackföreningsrörelsen som Hans-Olof Nilsson tar sig ton på det här sättet.

  Låt oss hoppas att det inte är sanktionerat från högsta ort att stämpla kritik mot facket som “hat” och att avfärda den med att den har koppling till SD även om det i grund och botten handlar om att ta parti för en invandrad familj som försöker försörja sig.

  Frågan bör ställas till statsministern som ju säger sig vara för fri företagsamhet och gärna ser att invandrade människor etablerar sig i samhället.

 5. Man blir ju snopen på hur LO representander kan uttrycka sej. Dom verkar leva kvar på stalintiden med sin diktatoriska framtoning.

 6. Jag tycker det är så himla roligt att han kallar detta för en hatblogg för att du tar upp fakta, statistik och kritiserar oacceptabelt beteende.

 7. Nej sådana indoktrinerade människor som Herr Nilsson skulle definitivt inte klara sig ute i den riktiga verkligheten. Det därför som han återfinns i den skyddade verkstaden som benämns facket. Där kan man sitta på sin feta bak och motarbeta allt vad egna initiativ heter och allt sker för facket bästa. Och kan man dessutom döma någon stackars småföretagare till att betala flera hundratusen till facket så är lyckan fullständig och samtliga fackföreningsmänniskor stämmer unisont upp i We shall overcome…

 8. Som jag skrev tidigare så har fackföreningsmänniskorna skapat sitt eget skrå, men inte nog med detta, de har även tilldelat sig själva en lön som deras medlemmar bara kan drömma om. Varför ska dessa fackföreningsmänniskor ha en högre lön än deras medlemmars medianlön? Vad är syftet med detta? Vän av ordning har svaret – de skor sig naturligtvis på medlemmarnas bekostnad. De dumma medlemmarna fattar ju ingenting i alla fall, enligt fackföreningsmänniskorna. Fackföreningsmänniskorna är maffian i förklädnad…

 9. Utmärkt!
  Tänk att det finns sådana indoktrinerade människor som HO Nilsson. Helt otroligt, han skulle aldrig någonsin klara sig ute i den riktiga verkligheten.

 10. LO tappar medlemmar för varje år som går, och har nu samma antal anslutna som de hade 1959. Om Hans-Olof skriker, skriver och gapar lite till så kanske det går fortare neråt än han anar för både Livs och LO.

 11. Fackföreningsmänniskor har skapat sitt eget skrå. Fackföreningsmänniskor går i pension vid 60 år. Medan de som betalat fackföreningsmänniskans lön och nu betalar fackföreningsmänniskans pension, tvingas fortsätta jobba till 65 år. Det är riktig rättvisa det, enligt facket.

 12. Spännande att karln får in SD i det hela. Är det för att Expo ska få korn på dig och “granska” dig för att sedan hänga ut dig som nazist? 🙂 Med tanke på att det springer omkring sådana pajasar som han funderar jag verkligen på att ge min röst till SD nästa gång… bara på ren jäkelskap. Jag vill helt enkelt inte styras av ett politiskt korrekt vänsterpatrask, som gör att vårt land alltmer har en demokrati liknandes den i Kina.
  Fortsätt så i alla fall. Jag passar på att läsa din ledare i DI, så kan jag åtminstone känna att inte heller jag bidrar till BNP:n. Den biten får gärna Hans-Olof och hans vänsterkramande kompisar få ta hand om.

 13. Jag tog mig friheten att lägga till Hans-Olofs senaste uppdrag på hans wikipedia-sida, med det här inlägget som referens. 🙂

 14. Precis som om Hans-Olof Nilsson eller hans fackförbund bidrar till BNP. De försöker istället att med alla till buds stående medel få bort så många småföretagare som möjligt. Småföretagare, som med tiden kunnat växa och bidra alltmer till BNP, men den föreställningen finns väl inte i Hr. Nilssons inskränkta tankevärld får man förmoda.

 15. Haha va kul jag gick faktiskt in på bloggen idag med en föraning om att hans-olof i egenskap av ditt största fan skulle ha hittat på något skojsigt men om du krattar manegen på detta sätt kanske fackets vrede väller över, detta kan vara droppen som… så att säga 😉

  Har du förresten ett garage till övers för att inhysa någon stackars flyktingfamilj mellan vinterdäck och sura trasor? Det vore kul att läsa om Moderaternas heltokiga förslag på ledarplats tycker det varit lite väl tyst om detta i gammelmedia.

 16. Det finns människor som gillar att bli utsatta för förnedring och framförallt en publik sådan. Kan ju bara anta att det är det Hans-Olof drivs av, när han skriver på sättet som han gör, till en skribent han VET sedan tidigare, publicerar det han skriver till henne.

  Kämpa på!

 17. Skönt när de fackföreningsfientliga går för långt i sin vulgärargumentation och gör bort sig. Justa villkor på arbetsmarknaden är en grundsten klart att kollektivavtal ska värnas

 18. Min österbottniska mor skulle säga “han har nog fått en knax”. Det är ett fenomen som påminner om solsting, men kan inträffa även i mulet väder…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap