Search
Close this search box.

Rättvise-moms?

Vissa läsare är mer uppmärksamma än andra och en av dem noterade en liten detalj på avtalet mellan Kulturdepartementet och Rättviseförmedlingen.  Moms.  Eller snarare bristen på moms.    Det är olika regler för det här med moms beroende vad du har registrerat för typ av företag eller förening så jag inledde med att kolla vad Rättviseförmedlingen egentligen är. Enligt deras årsredovisning är det här deras organisationsnummer och kollar man sedan upp detta vidare via Ratsit hittar man en ideell förening. Utan momsregistrering. Utan F-skatt. Men man är registrerad som arbetsgivare.    Tydligen tycker inte den socialdemokratiska-miljöpartistiska regeringen att det här med F-skattsedel är viktigt när det gäller leverantörer. Så här säger Skatteverket om det här med F-skatt.     "Många företag...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon