Rond 3 – hur man dribblar bort sig helt


Det här har verkligen utvecklat sig till en för både mig och omvärlden otroligt underhållande följetong. 

Och den är tydligen inte alls slut ännu. 

Ni har ju alla kunnat läsa Livsmedelsarbetarförbundets totala genomklappning genom mina tidigare blogginlägg. 

I måndags plockade så Corren upp mitt bråk med Livs. Väldigt kul att ha inspirerat media på nyhetsplats. 
 

De passar även på att ringa till Livs och pratar med vice ordförande Gerald Lindberg. Men han vill inte prata. 

“Vi vill inte kommentera det Rebecca Uvell skriver på sin blogg”
 

Men vänta lite nu? Har inte Livs precis ägnat hela valborg åt att just kommentera? 

Jo. Även Gerald Lindberg himself. För så här skrev han på min blogg. 
 

Då kan man ju tro att Livs nu lagt detta nesliga nederlag bakom sig, för de har inte kommit ur den här mediala cirkusen skadefria utan rejält tilltufsade. 

Men nix. De vill ha mer stryk. För det är det fina med sociala medier. De omsätter 200 miljoner och har en uppsjö anställda. Jag är en person. Ändå kan jag vinna en fight så här, för i media generellt  och i sociala medier i synnerhet är det annat som räknas. Den tekniska utvecklingen har möjliggjort för små Davids som jag att ta mig an en rad olika Goliat.

Den lilla människan utan stora resurser mot den stora jätten. 

Här satte jag fingret på kärnan i varför Livs är så oerhört arga att de inte kan uppträda professionellt – de reagerar känslomässigt.

De lever nämligen mentalt med vaneföreställningen är DE alltid är David. När sanningen är att det var 100 år sedan sist. När fackföreningsrörelsen verkligen gjorde nytta. 

Wake up and smell the coffee, Livs. 

Ni och resten av LO representerar nu enorma pengar och makt och är aldrig, inte i ett enda sammanhang, den lilla människan. Det visar ni för omvärlden om och om igen dessutom, som nu när ni inte tvekar att ta till tvivelaktiga metoder och driva ett litet invandrarägt bageri utan anställda mot konkursens brant för att ni själva ska tjäna en kvarts miljon. 

Ni ser själva, där står jag med min klubba och svingar mot facket.

Hur gick det då med det där “inga kommentarer”?

Så där. Som allt annat Livs rört vid med sina episkt kackiga händer senaste tiden blev det inte heller bra. För samma dag Gerald Lindberg inte vill kommentera mig går min vän Hans-Olof ut i tidningen Arbetet och gör just det

Läs nu noga vad han skriver.

Jag har alltså publicerat bilder och kontaktinformation. 

Notera också att han säger att de “ringt och skrikit”. 
 

Men att LO-tidningen Arbetet skulle visa upp någon typ av medial hederligt är givetvis för mycket att begära så de insinuerar glatt att jag lagt upp stackars Nilsson hemadress, hemnummer och gärna ett foto på hans villa med uppmaningen att “komma och hälsa på”.

Bilden läsaren ska få är solklar – lilla jag ska alltså utgöra någon typ av reellt bokstavligt hot mot de här gubbarna. 

I verkligheten, där alltså jag och de flesta andra utanför LO bor, har jag publicerat Nilssons……pressbild samt jobbnummer. 

Ni vet, det nummer man måste ha om man ska få kontakt med Nilsson. Han hänger som bekant inte på Twitter för att han enligt utsago “snart fyller 60”. Alltså kan man ringa. 

Noterade ni i Nilssons kommentar att han har “satt en jurist” på det men att han tycker att det är omoraliskt? Vad ska juristen göra är då frågan? Skicka moralpolisen på mig? För där håller jag plötsligt med Nilsson. Det är alltså inte olagligt. Inget jag gjort är ens i närheten.

För övrigt finns samtliga de bilder som jag lagt på bloggen alltså fritt nedladdningsbara i högupplöst format på deras presssida. Enda skälet till att man lägger högupplösta bilder på sin sajt för vem som helst att ladda ner är…….att vem som helst ska kunna använda dem. Annars lägger man alltså inte ut högupplösta bilder. 

Well played, pappskallar. 

Ni som vill ha ert eget galleri av dessa exempel på de allra vassaste knivarna i Guds lilla människolåda – feel free att ladda ner. Så många ni vill. Knock yourselves out. 

Nu vill jag att ni ska komma ihåg vad Nilsson alltså sa – han har i kommentaren nedan hänvisat till att hans familj blivit hotad av nazister och i kommentaren när han inte skulle kommentera mig kommenterade han just att folk “ringt och skrikit”. 
 

Ser ni vad jag ser på bilden nedanför, den hela bråket om “upphovsrätt” handlar om?

Hans kontorsnummer. Inte jobbmobil. Hans nummer till kontoret. 
Så min enkla fråga till Hans-Olof är: 

Vad gjorde du på kontoret under valborgshelgen? Bor du där?

Det tror jag inte är tillåtet. Då ska du förmånsbeskattas dessutom. Jag trodde också att Livs med sina 200 miljoner i omsättning hade råd att ha en assistent till förbundsordföranden.

Men tydligen svarar alltså Nilsson själv på alla sina samtal, bokar alla sina resor, alla sina luncher. Det tror jag hans medlemmar uppskattar faktiskt, att han frivilligt lägger så mycket tid för att spara deras surt inbetalade medlemsavgifter. 

Annars tror jag Nilsson här har ett väldigt flexibelt förhållande till både verklighet och sanning faktiskt. I själva verket har ingen ringt till honom under valborg, då var han ju hemma med sin familj och inte på Norra Bantorget och jobbade. Och om någon har ringt till hans jobbnummer har en assistent svarat. 
 

Det här är faktiskt så episkt roligt att jag inte vet var jag ska ta vägen. Men jag har fått ett helt otroligt klockrent skolboksexempel på hur man inte ska hantera kritik. Tack för det, Livs. Det kommer jag ha nytta av i mitt jobb. 

Kan ingen säga till dem att det framför allt inte är en bra idé att hitta på saker allt eftersom? Jättedålig idé faktiskt. 

Själv saknade jag mailen jag fått av min nyvunna vän, Ingrid.

Så idag mailade jag henne igen. 
 

Får se vad som gäller idag. Kommentera? Inte kommentera? 

* poppar pocorn

41 kommentarer till Rond 3 – hur man dribblar bort sig helt

 1. Underbart! Har precis upptäckt din blogg och tackar för det! Nått av det bästa, och mest underhållande jag sett på länge. Keep it up! Självgoda maktfullkomliga facket har inte varit med sista 20 åren, kolla gärna på LO’s börsinnehav (kapitalistiskt värre) hade uppgifter på enorma tillgångar i form av aktier i svenska börsbolag. Ingen dålig strejkkassa!

 2. Gå inte på för hårt nu Rebecca, detta är så fantastiskt underhållande att jag och mina arbetskamrater hoppas på ett par ronder till. Fortsätter du leverera nukleära lavetter riskerar de gå ned på KO inom kort.

  Trevlig helg!

 3. Men snälla rara, det är väl klart att pressbilderna inte är till för -all- press. Bara den som är positiv. Tsk, tsk, tsk Rebecca….

  Men alla troll blir till sten i solljus. Fortsätt sprida ljuset.

 4. Åh, helt klockrent alltså! Hoppas innerligt att Hans-Olof kommenterar huruvida han bor på kontoret eller ej. Hur ska han slingra sig ur denna lögn, månntro?

  Fantastiskt roligt att läsa din blogg!

  Keep ’em coming!

 5. Det här är ju helt underbart! Fortsätt att hänga ut dessa pampar i löjets tecken. Nu tar jag nog steget och lämnar facket.
  Btw, har abstinens. När kommer nästa avsnitt av Borgarbrackorna? 😉

 6. Den bästa läsningen på länge. Och det är inte bara livs som använder samma metoder. Många fackförbund är helt övertygade om att det fortfarande är 1968 och att det är upp till dem att bekämpa storkapitalismen. Undrar om de har inspelningar av “vilse i pannkakan” som som de tittar på och använder som inspirationskälla???

 7. Mångmiljonärer (fackpampar) vill klämma åt fattiga företagare, för den goda sakens skull. Det är vad det handlar om. Ungefär som förr då Grevar klämde åt livegna bönder för den goda sakens skull.

 8. Hej! Har följt dina senaste blogginlägg om Livs och måste säga att jag ser upp till dig att du vågar visa upp den verklighet som jag och väldigt många andra småföretagare utsätts för. Jag berättar gärna mer för dig om min erfarenhet av maktmissbruket och det som kostade mig närmare en miljon kronor och nästan en konkurs då jag fick uppleva en liknande händelse fast då med fackförbundet Unionen i spetsen.

 9. Hej! Första gången jag kommenterar på en blogg, kan inte göra annat än att tacka dig för det oroliga jobba du har gjort i denna frågan. Snälla fortsätt få ett uråldrigt fackpamps trask att klampa i sitt eget skrev. Otroligt hur dessa verklighetens frånvända människor ska utgöra länken mellan arbetsskapare och medarbetare. Dom borde få stå i en offentlig skamhörna.hoppas att fler arbetsgivare som har livs som motpart väljer ta strid och frångå allt som har att göra med livs, detta behöver inte innebära sämre avtal än innan men för att sätta ner foten gör 200 det har dom inte resurser till blockad…

 10. Tack Rebecca för bästa läsningen på länge, får innerligt hoppas att dina “vänner” på Livs inte slutar nu så följetongen får ett abrupt slut. Med lite tur och med hjälp av vibrerande tjänstemän kan det ju bli en bra bok 🙂 keep up the god work!

 11. Du är fantastisk! Helt underbar. Detta är en revolution att kunna utmana dessa betonghäckar, som tidigare satt fast förankrade på makten. De är handfallna inför internet och den oförmåga de har att vidmakthålla sina positioner. Du gör storverk! Fortsätt så!

 12. Så j**la bra, skitkul att sitta o läsa såhär efter jobbet 🙂
  På dom bara!

 13. Alltså, jag skrattar närapå ihjäl mig…..heja duktiga Rebecca!! Du är bara så himla bra. Och rolig…..jajamen, liten tuva välter stora lass, lätt….

 14. Avnjuter en öl och chilinötter och läser hur du dribbla bort LO och hasse. Eller Rebecca, du behöver ju inte göra så mycket egentligen. Det sköter de bra själva, hasse och ingrid 😀
  Stöttar dig helt, hoppas mer medier lyfter detta!
  /Från en enl hasse, hatare.

 15. Även om jag egentligen ogillar när personliga mejl publiceras så måste jag erkänna att det är en intressant läsning. Jag tycker att Gerhards grova förolämpningen av den unga irakiska bagaren är ett riktigt bottennapp när han skriver: “en arbetsgivare i yttersta högerkanten”. Han vet absolut inget om hennes politiska bakgrund utan det är bara en dumhet han skriver. En klok person i ledande ställning skriver inte så.

  Både Gerhards och Hans-Olofs mejl är så korkade att de på så sätt är unika och därför kanske kan gå under beteckningen “verkshöjd”. Men samtidigt är det så långt ifrån litterära storverk som det går att komma.

  Ja, det där med vad som är tillåtet eller inte kan du bättre än jag.

 16. Attans vilken måndag och tisdag det måste ha varit på Livs HK.
  Hursomhelst är det väldigt kul att läsa allt detta och få mins fördomar om LO bekräftade. Vissa människor ska inte ha makt över andra och dubbelmoral är ingen ledarskapsförbättrare!

 17. Tack för ditt engagemang, kul att läsa om. Fackföreningarna behöver sättas på plats så att de kommer ner på jorden igen. Särskilt LO.
  Alf skriver:
  Det skulle vara trevligt om du får tid att ge dig på dessa utsugare som hyr ut små lägenheter till ensamkommande barn och stjäl miljoner av våra skattepengar.
  Jag skriver: Det är väl ändå kommunerna som bär ansvaret för upphandling av bostäder till ensamkommande flyktingbarn eller? Är det inte kommunerna som ska granskas istället???

 18. Monumentalt underhållande läsning. Man kan undra vilken planet LO folket kommer ifrån. Keep up the good work!

 19. Jag älskar verkligen allt du skriver, särskilt dina inlägg emot fackförbundet.
  Det är föga förvånande att Livs även nu försöker se sig själva som offret och måla upp dig/Ingeborgs bageri som förövaren. Tämligen dålig självinsikt hos dessa personer.

  Fantastisk läsning som vanligt! Fortsätt snälla, så kanske vi kan få lite förändringar,.(Om än på lång sikt)

 20. Blev inte den turkiska pojkvännen till salladstjejen i Götet hotad på sitt jobb av LO där för att hans tjejs anställda inte ville bli medlemmar utan var nöjda med de försäkringar hon hade fixat på annan hand?

  Det där med trakasserier verkar ju inte vara helt okänt för facket.

 21. Hejsan.

  Bra jobbat Rebecca. Skulle gärna vilja se hela den här historien om/när den är färdig som PDF. Är ju perfekt att läsa som novell.

  Ha det gott
  Kenneth

 22. Man slutar att förvånas. Ang telefonnumret kan det vara så att 08-numret egentligen är ett mobilnummer, många större företag har det så.

 23. De har ett halmstrå kvar. Man äger copyrighten på mejl man skriver och de får bara publiceras med tillstånd. Det gäller iofs. bara om mejlen har verkshöjd, vilket man alltid kan diskutera. Det lyckades i alla fall för Ulf Lundell för några år sedan. Det kanske hjälpte honom att han var etablerad skribent.

 24. Underbart!!! Att de inte har större kunskaper/insikter… Man får skämmas på deras vägnar!

 25. Underbara kommentarer och solklart exempel på “mina regler – dina regler”-beteende. Att en mångmiljardorganisation som LO inte har bättre krishantering är…ja jag vet inte om det är roligt eller skrämmande. Tydligt är i vart fall att det finns en hel rad LO-medlemmar som borde bli förbannade och kräva tillbaka sin medlemsavgift, för uppenbarligen agerar inte ledningen på ett sätt som bäst tillvaratar medlemmarnas intresse. (De verkar mest vara intresserade av att bevara sin egen image av att alltid ha rätt).

 26. Var det inte så, att i samband med blockaden av salladsbaren i Haga, så hade “Uppdrag granskning” ett reportage om ett grossistföretag i Kallebäck, Göteborg. Hos denna grossist jobbade invandrare utan uppehållstillstånd och när programledaren tog upp detta med grossisten blev han hotad av personalen. Sedan bjöds fackföreningsfolk in till studion för en kommentar. Varför tillåter facket att de använder olaglig arbetskraft? Svaret blev att de var rädda för att ingripa! De vågade alltså inte ingripa, men mot en stackars tjej på en salladsbar vågade de ingripa och slå på stora trumman. Snacka om modiga och duktiga pojkar på facket. Är det konstigt att facken tappar i förtroende och medlemmar..
  Läser din blogg med stor behållning. Tack!

 27. Det hade varit så roligt om den där busiga bag-in-boxtanten Ingrid hakade på igen! Väntar med spänning.
  Tack för all kul läsning, det är fantastisk att se dessa översittare bli totalt överkörda av dig.

 28. Du är härlig när du sätter igång. Det är tufft att ge sig på det mansdominerade LO. I detta fall är det helt motiverat. LO Livs är experter på att sabotera för den lilla företagaren. Att folk jobbar usla tider på hamburgerbarerna med usla förhållanden är för jobbigt att ta tag i.

  Det skulle vara trevligt om du får tid att ge dig på dessa utsugare som hyr ut små lägenheter till ensamkommande barn och stjäl miljoner av våra skattepengar.

 29. Citat från H.O.Ns tal på IULs 25:kongress:
  “– Det är samma arbetsgivare på Sri Lanka som i Sverige, ja, över hela jordklotet. De ser på oss på samma sätt, de ser oss som underordnade som arbetar för småsmulor. “

  Med den världsbilden blir det såhär.

 30. Det finns ju så mycket att skriva om Gerhards kommentar att jag knappt vet vad jag ska välja…
  Men mest fascinerande finner jag nog att LO-representanter så ofta hävdar att alla deras motparter, oavsett i vilket sammanhang, befinner sig på “yttersta högerkanten”.
  1. Om alla som inte är uttalat på LO-sidan befinner sig där, måste yttersta högerkanten vara imponerande överbefolkad. (Tips, Gerhard: man kan tycka att ni betett er ganska illa i denna frågan oavsett var man har sin politiska hemvist.)
  2. “Höger” är tydligen ett generellt skällsord? 😀 Lite kul på sitt sätt, men samtidigt ganska sorgligt att man inte ska kunna kommunicera som vuxna människor över gränser. För egen del undviker jag att använda “vänster” som oförskämt tillmäle (även om det kan locka) och försöker bemöta enskilda argument i stället. (Tips till Gerhard: Det ger oftast ett bättre samtalsklimat och bättre förutsättningar för lösningar att göra så. Vill du ha ett ord på vägen? Varsågod: ÖDMJUKHET. Du får det av mig. Slå upp, ta till dig, använd. Det är ditt nu.)
  3. “… en arbetsgivare i yttersta högerkanten som…” Alltså, jag tycker att jag följt detta ärendet tämligen ingående, men kan inte dra mig till minnes att jag någonstans sett var bageriägarna står politiskt. Tvivlar dock på att det är där de befinner sig. Men just det, det var ju det där med punkterna innan. Alla som inte vispar med sina medlemskort i LO är ju hemmahörande längst ut på yttersta högerkanten. Glömde det. (Tips till Gerhard: Vill man bli tagen på allvar i sitt argumenterande så är det bra att undvika överdrifter, generaliseringar och uttalanden som man inte har belägg för.)

 31. Underbar följetong. Stå på dig! Jag håller med dig att denna mediala kollaps av Livs kan mycket väl användas i framtida läroböcker om hur man INTE behandlar kritik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap