Rond 2


Den här verbala matchen jag just nu har med Livsmedelarbetarnas förbund – detta LO-förbund befolkat av människor som tagit fack-pamperiet till en olympisk nivå – fortsätter. 

Hans-Olof Nilsson har inte fått tillräcligt med stryk tycker han utan vevar igång rond 2. 

För idag fick jag ytterligare ett mail av Nilsson. 

Igår var jag okänslig som publicerade hans på internet spridda jobbmobilnummer och hans egna pressbilder för att han enligt egen utsago är förföljd av nazister. När inte det fungerade började han gaffla om upphovsrätt. Till redan publicerad information.

Nu är jag bara ute efter honom för att han visst snart är pensionär. Tycker han såg rätt ung på på bilden men den som dragit in ålder i det här är han själv. Personligen tycker jag världsliga saker som ålder, kön, sexuell läggning och födelseland är fullständigt ointressant. Jag drar alla dumskallar över en kam. 

Hans-Olof är bekymrad över att han kanske inte blir publicerad på min blogg så för att inte göra honom besviken tänkte jag dedikera hela det här inlägget till just honom och hans mail. 
 

Ser ni att han lagt med sitt mobilnummer i den kommentar han så otroligt gärna vill ha publicerad på min blogg som……..handlar om att han är arg för att jag publicerat hans mobilnummer?

Hysteriskt roligt. 

En annan sak som är rolig är att Nilsson tror att jag tagit bort den där bilden. När jag givetvis inte har det. Det kan ni själva se här.

Och just för att han tror att hans hotfulla mail har haft avsedd effekt tänkte han “jag går all in” och passar på att kräva att jag ska omvandla hela mitt inlägg till en hyllningsartikel till facket generellt och Livs i synnerhet. 

“Utan ideologiska skygglappar”

Well, för Nilsson själv är ju helt objektiv. Nersänd av Gud. 

Jag skrattade så mycket att jag nästan kissade på mig. 
 

Hela förbundsledningen på Livs har helt uppenbart helgjobbat och varit mycket engagerade i min blogg. Hans-Olof själv får säkert ett gäng av sina egenförhandlade OB-timmar nästa lön och även Gerald Lindberg och den där Ingrid har ju tänkt så svetten lackat. 

Jag tänkte därför hjälpa er lite. Ni har ju viktigare saker för er menar jag, som att driva små bagerier i konkurs och fixa 250 000 kronor till er själva i skadestånd på kuppen. 

Förra året kom en dom i EU-domstolen – mål nr C-466/12. Redan publicerat material får fritt länkas till. 

Det är även tillåtet att ha inbäddat material på sin sajt, om materialet finns öppet tillgänlig på annan webbplats. 
 

Så nu har alltså EU beslutat vad som gäller.

Trist för er, Livs. Men se på det från den ljusa sidan.

Ni slipper lägga ännu mer OB-timmar och arbetstid på att försöka hota mig med påhittad upphovsrätt utan kan lägga den tiden på det ni älskar allra mest – jaga företagare. 

Om ni vill skydda era pressbilder och jobbmobilnummer från att spridas – jag menar, någon kan ju exempelvis vilja ringa, gud förbjude – har ni dock ett fiffigt alternativ.

Lägg dem bakom en lösenordsskyddad vägg. Eller en betalvägg
 

För pengar ni nu sparat på dyra advokater kan ni kanske köpa er själva lite medie- och krishanteing? Den där Ingrid kan behöva fräscha upp sina kunskaper inom upphovsrätt också. 

Var inte oroliga, jag kommer inte skicka räkning. Dessa råd får ni helt gratis. Utan ideologiska skygglappar. 
 

45 kommentarer till Rond 2

 1. Episkt underhållande! Bästa är att puckona manövrerar bort sig själva, och skjuter sig själva i fötterna. Hela tiden! Haha!
  Hörrudu Hans-Olof, jag bjuder dig på en stor :LOL Läs på innan ni kläcker ur er massa anklagelser. Fast just ja, steffe kommer från LO och kör ju samma visa.
  /Från en enligt dig hatare.

 2. Enig med tidigare kommentarer om fackets totala haveri i krishantering. Citerar Sofia Appelgren (“Wild ‘n Fresh – Min berättelse om salladsbaren”): “…detta [är] en av fackets vanligaste arbetsmetoder: att fabricera egna påståenden och förvränga citat för att få hjälp med att spänna musklerna. De [har] resurser, men inga argument.” (sid 16).
  Det känns väldigt applicerbart här. Fortsätt med ditt arbete, men sänk dig aldrig till deras nivå. 🙂

 3. Javisst, fackligt maktmissbruk är bra att avslöja. All heder åt det. Men det finns ju en annan pol, nämligen arbetsgivarmissbruk, nu senast exemplifierat inom taxibranschen. Ursäktar förstås inte livs beteende men var finns den goda kompromissen?

 4. Tack för att du ger oss information om maktmissbruk, trakasseri och pampvälde från inkompetenta mobbare inom Livs. Du och Sema Mehdi (den unga irakiska bagaren) är som två små flitiga myror som ihärdigt kämpar mot en självgod och klumpig elefant som gör allt för att krossa dem som inte dansar efter hans pipa.

 5. Hysteriskt! Snälla sluta inte nu, de här pajasarna kan säkert göra bort sig ännu mer. Maffiatonen går som en röd tråd rakt genom deras mail till Ingeborgs. Vidrigt i Sverige 2015!

 6. Märkligt att makthavare per reflex drar hat och nazistkortet när de möts av andra åsikter.

 7. Heja Rebecca, på dem!!

  Måtte detta sprida sig och komma ut till folks medvetande, hur svinaktigt, fyrkantigt och tölpaktigt LO-Livs uppför sig! Heja !!!

 8. Alice, du missar poängen med EU domen. Länkning och inbäddning anses inte vara exemplarframställning och därmed inte upphovsrättsintrång. I båda de länkar du hänvisar till var det fråga om exemplarframställning. Äpplen och päron sålunda. Uvell är home safe.

 9. LOL, obetalbart. LO ledningen behöver uppenbarligen
  genomför viss utbildning med sina förbund. Eller är det kanske så att de handlar i “Chefen anda”……

 10. Hans-Olof ställer säkert upp i nästa boxningsmatch i Las Vegas.. det handlar ju om pengar …1.5 miljarder till honom själv..men då får han ju jobba i tolv ronder..ojoj!

 11. Omkring 1970 blockerades ett hotell för att ägaren inte skrivit under kollektivavtal. Jag gick fram och pratade med rödgardisterna: “Om hotellet läggs ner, vad händer då?” “Då har vi vunnit”, blev svaret. Till saken hör att om man hjälpte till med disken så fick man en gratis lunch. Så jag meddelade gardisterna att “nu går jag in och diskar”. Vi ska skriva upp dig,” skrek man hotfullt men jag tog det som en uppmuntran. “Vi har vunnit” är ju exakt samma inställning som i fallet med bageriet. Och det är i sanning trist med pampfasoner. Det skadar givetvis fackföreningsrörelsen i grunden.

 12. Om att Hans-Olov Nillson ser hyfsat ung ut på sin bild. Jodå. Fast bilden är tydligen från våren 2006 av metadata att döma. Kanske dags att kalla in en fotograf och lägga ut en färskare pressbild?
  (Annars kan man ju ta en av dina clownbilder…;-) )

 13. Hej! Jag är helt på din sida i det här och tycker att du gör ett fantastiskt jobb! Måste dock fråga en sak angående upphovsrättslagen. Som jag förstår eu-domen om det inbäddade materialet så blev det ingen fällning på grund av att upphovsrättsägarna laddat upp materialet till tredje part (Youtube) varifrån målsägande därefter bäddat in materialet på egen hemsida. De har alltså inte laddat upp materialet själva, utan bäddat in det direkt från Youtube. I det här fallet har du gjort en skärmdump som du själv laddat upp, vilket jag tror kan falla under otillåten exemplarframställning. (//www.dagensjuridik.se/2014/05/skarmdump-av-motparts-hemsida)

  Dock kan det givetvis förekomma andra regler när det kommer till pressbilder, men som jag förstått det krävs upphovsmannens uttryckta tillstånd. (//www.bildombudsmannen.se/sv/content/vad-galler-pressbilder)

  Den här kommentaren behöver inte godkännas, utan var menad direkt till dig.
  Må så gott!

  Alice

 14. Om deras kommentarer är av samma natur som hans mejl kanske du bör publicera dom?

 15. Öppen fråga till Hans-Olof Nilsson!

  Ser att du i ditt mail till Rebecca klappar dig själv på axeln över att vara en “hyffsat god … demokrat”.

  Här kommer ett par frågor kring det påståendet.

  1. Anser du att det ingår i begreppet “god demokrat” att i akt och mening följa FNs deklaration om mänskliga rättigheter?

  Om nej, utveckla gärna hur du då ser på FNs deklaration om mänskliga rättigheter.
  Om ja, förklara hur du planerar att ändra Livs organisation så att ni följer paragraf 2 i artikel 20.

  Här är länken //sv.wikisource.org/wiki/Allm%C3%A4n_f%C3%B6rklaring_om_de_m%C3%A4nskliga_r%C3%A4ttigheterna

  För de som inte orkar läsa hela står i artikel 20 så här:

  Artikel 20
  1. Var och en har rätt till frihet i fråga om fredliga möten och sammanslutningar.

  2. Ingen får tvingas att tillhöra en sammanslutning.

  Genom era stridsåtgärder mot Ingeborgs bageri, som inte önskade tillhöra er sammanslutning bryter ni alltså mot FNs deklaration om mänskliga rättigheter.

  För de fall att du önskar hänvisa till artikel 23 eller 25 för att förklara ert beteende vill jag också dels lyfta fram att lönen den anställde fick överstiger socialbidragsnivå och därmed får betraktas som skälig levnadsstandard (artikel 25), dels återge artikel 30

  “Ingenting i denna förklaring får tolkas som att det innebär en rätt för en stat, en grupp eller en enskild person att ägna sig åt en verksamhet eller att utföra en handling som syftar till att omintetgöra någon av de rättigheter eller friheter som anges i förklaringen.”

  Det ska tolkas som att för de fall någon av rättigheterna ställs mot varandra, måste lösningen tillgodose bådas rättigheter. Alltså kan ni inte genom stridsåtgärder tvinga en företagare att ansluta sig till ert kollektivavtal för att tillgodose era medlemmars rätt till facklig organisation (artikel 23).

  Slutsats: man kan alltså inte vara med i facket utan att samtidigt bryta mot FNs deklaration om mänskliga rättigheter. Kan man då kalla sig demokrat så länge man är fackligt ansluten?

 16. Men herregud, skriver de under med “SOLIDARITY!”
  Bedrövligt på alla sätt. Det behövs regler för proportionalitet.

 17. Med tanke på hur extremt dåligt påläst H.O.N. är om saker och ting är det än mer tragiskt. Karln sitter alltså som förvaltare över flersiffriga belopp och medlemmars väl och ve med denna inställning till sakers verklighet?
  Om jag vore Livsmedlem skulle jag gå ur förbundet snarast möjligt.

 18. H.O.N. är det perfekta exemplet på att du inte är en Ledare bara för att du är Chef.
  En Ledare leder förbehållslöst med sin egen trovärdighet som insats medans en Chef styr enbart för att denne tituleras Chef.

 19. Kör så det ryker ! Facket verkar ju helt spelat ut sin rätt att existera…

 20. Mycket underhållande läsning men också informativ. Det är uppenbarligen inte lätt att vara ensam eller småföretagare i Sverige, och det är synd att större delen av befolkningen verkar förstå det.

  Men kör på, så kanske några fler vaknar och inser eländet.
  PS. Du får nog hålla koll på Livs kommande nyhetsbrev, du lär nog få en del skit där.

 21. Du glömde en sak… De älskar att jaga företag och du har ett företag. Du har använt ordet Bageri, så nu är du i livsmedelsbranschen och de vill teckna kollektivavtal med dig snart…

 22. Ytterst humoristiskt att han tar upp det där med censur osv.
  Deras facebook-sida har under helgen städats så friskt på “icke liktänkande”-inlägg att jag misstänker att dom har en hel krisstab in action där nu 🙂

 23. Nja, Rebecca. Jag vill Livs delvis rätt.
  Ditt material är inte länkat, du har gjort en kopia genom skärmdumpar och det är ett brott mot upphovsrätten. Du har inte fotografens eller den som äger bilderna tillstånd att göra en egen tolkning. Blurrandet av bilderna gör faktiskt saken värre, då du oxå gjort intrång i själva verket. Du har själv satt en copyright på denna blogg, det innebär att jag inte får använda bilderna härifrån utan tillstånd och du skall äga dom.

  Så ett tips från coachen är att du lär dig html, öppnar bloggen för kod och kan använda dig av iframe. //webdesignskolan.se/html/iframe/iframe.php

  Det är då och endast då du länkar en annan sida in i din egen blogg. D.V.S ändrar upphovssidan sin sida, hänger din med och då strider du inte heller på copyrätten.

  Så en enkel kod är och det går att gräva djupare för att hitta själva huvudmålet men dagens webdesign går ut på att göra det svårt för kopieraren av en fräck sida för att ha originalet hos sig själv.

  <iframe src=”//www.livs.se/portal/page/portal/startsida/detta_ar_livs/kontakter/Forbundsstyrelse” width=”800″ height=”100%”></iframe>

  Bra att du gräver, alla är vi bra på olika sätt för att förhindra orättvisor. Fackpåvar och pampar bör sättas dit för det handlar bara om att sko sig själv i ren sosseanda. Kritiserat mina egna förtroendevalda att sitta i knät på arbetsgivaren men skulle aldrig vara med i ett LO-förbund där jag sponsrar lönen till Löfven, Sahlin och Palm i och med medlemsavgift. Det är fräckt att betala skatt men dyrt med Toblerone.

  Jag hoppas med detta inlägg att du inser att blogg och hemsida är enkelt när all kod är skriven men för att göra allt rättvisa så måste baskunskaperna finnas för att förmedla en rättvis bild och göra rätt. Jobbat med musik och att vi ens fick spela in kassettband från radion på 80-talet var att det var för eget bruk och att kvaliteten försämrats väsentligt. Idag är allt öppet.

  Jag menar om jag länkar en okänd artist på youtube så gör jag artisten en tjänst att låten uppmärksammas men si det tycker inte youtube och släcker musiken i videon.
  Likadant med bilder, du kan och får inte göra vad du vill med dom även om det är en skärmdump. Länka till ursprunget…på rätt sätt.

 24. bor han i Schweiz??? Det borde du rota lite i. Vilka arvoden, hur beskattas de, etc.

 25. Livs verkar vara en skoj komedi cirkus, tack för att min kväll blev roligare. Hoppas dom fortsätter mejla dig!

 26. Livs censurerar själv alla negativa inlägg och låter sina egna skriva personangrepp på facebook

 27. Jösses, är den där Hans-Olof Nilsson på riktigt?
  Detta var det tamejf-n det mest bombastiska mailet jag har sett på år och dag!
  Om inte Sven-Erland har varit i farten här är detta ett magnifikt exempel på Poe’s lag.

  Lite kredd skall Hans-Olof Nilsson dock ha för att han inte missar en enda chans att kalla denna blogg för “hatblogg”. Snacka om “fokus”!

  Hur som heltst är detta hysteriskt underhållande, och tack för att du delar med dig Rebecca!

 28. Rebecca!
  Vilken hjältinna du är! Detta är ju egentligen stor humor. Men då deras metoder drabbar människor blir det snabbt bara sorgligt. Hårfin gräns där. Hur som helst, det är underbart att läsa det du skriver. Jag är grymt imponerad av att du orkar hållla på. Må du aldrig tröttna. Kämpa!

 29. Det där med ålder var riktigt dåligt. Kunde han inte finna på en bättre offerkofta. I stället för att ta det ansvar han har som ledare för en organisation som gör illa hävdar han att han vet bäst på grund av ålder. Suck. Har han inte lärt sig att respekt får man efter förtjänst inget annat, då är hans erfarenheter inte mycket värda.

 30. Hatten av för dig Rebecca! Din blogg är som extra livsluft i vårt förlorade land. Tänk om fler i din generation, med samma kunskap, kompetens och vilja som du besitter, ville avslöja mer av rackarspelet bland fack/regering/verk/tjänstemän. Mvh Nille

 31. De är förbannade för att de blivit påkomna med byxorna nere och uthängda som den maffiaorganisation de är, med beskyddarpengar och allt.

 32. Han envisas med att kalla det hatblogg, 2 gånger. Ändå uttrycks varken hat eller hot mot fackföreningsrörelsen, om man inte räknar granskning som ett hot och det kanske är så han resonerar. Ser fram mot uppföljningen om det blir någon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap