Maila med fienden


Inte så oväntat egentligen givet hur facken beter sig men redan igår, bara några timmar efter jag lagt ut mitt andra inlägg om Livsmedelsarbetarförbundet, trillade de första kommentarerna in. 

De tror i vanlig ordning att de kan skrämma folk till tystnad, för tonläget från samtliga som mailat är otrevligt och hotfullt. 

Men innehållet är underhållande. Ni ska därför få läsa vad de skrivit. 

Den första som mailade var Mr Livs himself – förbundsordförande Hans-Olof Nilsson.

Vill ni veta hur han ser ut ska ni bara klicka på hans namn ovan, då kommer ni direkt till Livs egen hemsida och hans högupplösta pressbilder. Men det här förstår inte Hans-Olof, att bilder som ligger på hans hemsida är öppa och fria för vem som helst att titta på. Inte om man läser varför han är upprörd. 
 

Hans-Olof är antingen dum eller oansvarig. Är det sant att han hotats av nazister och lägger ut sitt mobilnummer och bild frivilligt på nätet är det bedrövligt oansvarig gentemot sina barn. Eller så är det något han hittat på och då är det bara så episkt dumt. Och osmakligt. 

Men faktum kvarstår alltså. Att Hans-Olof inte förstår hur internet fungerar. För den information han syftar på hittade jag här, på www.livs.se . Dit kommer man om man googlar “Livs kontakt”. Hej 2015. 

Moget att kalla min blogg för “hatsajt” förresten. 

Men eftersom Nilsson här har muckat med fel person svarade jag givetvis honom igår kväll. 
 

Vänligt? Han har “vänligt” bett mig plocka bort den bild som alltså redan sedan åratal ligger ute på internet från……internet? 

Mmm. Även nazister kan alltså googla. 

Men nu försöker han med upphovsrättskortet. På pressbilder som alltså ligger ute på Kontaktsidan. Sedan passar han på att jämföra mig med Avpixlat. Nu fick jag så otroligt stor lust att gå honom till mötes. Verkligen.

Eller så kände jag att jag skulle skriva just det här inlägget som visar hur Livs beter sig mot kritiker. Bättre present som opinionsbildare kan man liksom inte få. Men det är inte bara internet Hans-Olof inte fattar. 
 

Vad händer sedan tror ni?

Han ringer en av sina assistenter förmodligen. Och en tant från administrationen dyker upp. Utan att ens presentera sig.

Trevligt tonläge som vanligt av Livs, som alltså gärna spenderar sina dagar stå och skrika kärring åt vanliga människor som vill handla bröd av bagerier i Linköping. Eller driva små företag i konkurs för att själva tjäna 250 000 kronor. Rimligt. 

Och så avslutar hon med “Ingrid”. Mycket proffsigt.

Lite grann som om vi kände varandra, jag och Ingrid. När Ingrid inte ens kan börja sitt mail med “hej”. 
 

Hon har själv ingen pressbild. Vilket är rätt intressant. 
 

Men hon har en Facebook-bild. 
 

Ett tips är annars till den här presspersonen att låta blir att maila 22.39 på lördagskvällar efter lördags-groggen är intagen. Tror inte jag “hottar” någon på någon hemsida faktiskt. 
 

Vad ska man säga? Det är ju bara att luta sig tillbaka och poppa popcorn. Man kan inte köpa bättre underhållning än så här. 

Men så blir det ännu bättre. När vice förbundsordförande Gerald Lindberg också blir så arg att han inte kan tänka klart och bara måste kommentera på bloggen. 
 

Nu kommer uppgifterna om att de skrek otrevligheter från……ägaren. Som befann sig inne i bageriet när Gerald här satt och myste på sitt varma dyra kontor på Norra Bantorget med sin 60-70 000 kronorslön per månad. 

När man sedan tror att Hans-Olof äntligen gått och lagt sig kommer det här mailet, som en sista snygg finaluppvisning i noll koll. 

Nu tror han att man kan skicka Twitter-diskussioner genom…..ja, inte på det sättet man ska i alla fall. Och han tror också att bara de som följer varandra kan se Twitter. Att man liksom är kompisar bara för att man……kan twittra till varandra. 

Jag följer inte Dagerlind men han har läst min beef med Livs. Som 8000 av mina följare och resten av Twitter. Eftersom Twitter är…..öppet för alla. Som inte är blockade. 

Då tror Hans-Olof att…… jag vet faktiskt inte vad han tror men fattar Twitter verkar han göra lika bra som han fattar övriga internetz. 
 

Ser ni att han försöker göra en grej av Skattebetalarna? 

Tja, eftersom ett pressmeddelande skickades i oktober och jag skrivit debattariklar och i övrigt varit väldigt aktiv i debatten som Slöseriombudsman är denna information, liksom ALL ANNAN PÅ INTERNET varken ny eller hemlig. Jag jobbar alltså på uppdrag från Skattebetalarna. 

Well played, Hans-Olof. Well played. 

Vad handlar då allt detta om, förutom det uppenbara att Livs inte kan hantera kritik och försöker köra sitt vanliga spel av hotfullhet och otrevligheter?

Att jag har tagit en skärmdump från deras hemsida, där pressbilderna ligger. 

Men eftersom de nu så himla gärna vill att jag byter ut bilderna har jag gjort det. 
 

Låt mig presentera: Mr Ordförande för Livs – Hans-Olof Nilsson!
 

Och: Mr vice ordförande för Livs – Gerald Lindberg!
 

Slutligen: Mrs andre vice ordförande för Livs – Eva Gouvelin!
 

62 kommentarer till Maila med fienden

 1. Kom hit via en artikel på Arbetet detta i samband med att vi diskuterade näthat och att din blogg blivit anklagad för detta.
  Kan tycka det är olyckligt och delvis helt ovidkommande att publicera telefonnumren, ser liksom inte riktigt vad det har för mervärde, utom att just få folk att ringa dit
  Så utifrån det kan jag till viss del hålla med om att du skapar ett drev(=mobbing), vilket kan vara värt att tänka på i framtida inlägg
  För övrigt håller jag med dig i sakfrågan. Helt sinnesjukt att ett fackförbund driver frågor så hårt som denna emot så små företag. Borde finnas viss rim och reson i deras agerande. Fast det är väl lättare att ge sig på en liten företagare som jobbar 12-16 timmar om dygnet för att få företaget att gå ihop, än de stora, som har jurister som jobbar 8 timmar om dagen för att motarbeta facket

  // Anders

 2. Tyvärr ger ovanstående replikväxling ett löjets skimmer över ett ytterst allvarligt samhällsproblem. Fackföreningsrörelsens i grunden samhällsbyggande uppgift har urartat till ett maktutövande mot i synnerhet helt oskyddade näringsidkare. Ett minimikrav för fackets åtgärder borde vara en tillräcklig storlek på motparten för att ha råd att ingå i en arbetsgivarorganisation vilket givetvis är orimligt för ett litet bageri. Facket tillämpar urskiljningslöst ett regelverk utformat i Saltjöbadsandans balans mellan stora arbetsgivare och stora grupper av anställda för trakasera småföretagare. Den typen av småföretagare som här beskrivs, bageriet, är allas lovliga byte. De organisationer som skall skydda deras intressen är helt ointresserade därför att dom är för små och inte kan bidra till medlemsavgifterna som är helt omöjliga för denna typ av företag. Statsmakten gör allt för att försvåra deras existens trots att alla politiker är småföretagarvänliga, t.o.m. Mona Sahlin, när det är valtider. Om facket skulle granska de villkor som de flesta småföretagare arbetar under med sina egna normer så skulle dom förskräckas. Långa arbetstider, inga sjukdagar för man har inte råd, helst ingen semester, lön som ingen anställd skulle acceptera, en totalt oskyddad tillvaro när något oförutsett händer och självklart den lägsta tänkbara pensionen den dag du inte längre orkar att hålla rörelsen vid liv. Trots allt detta har våra politiker mage att motvilligt någon gång tillstå att detta är den sektor som kan spela störst roll i att minska arbetslösheten.
  En med 28 års erfarenhet av småföretagande.

 3. Haha, jag viker mig dubbelt av skratt Rebecca! Älskar hur du driver och trycker dit “familjen” 🙂
  Hoppas så innerligt att fler medier tar upp detta och att gemene man äntligen får se hur LO beter sig. Undrar förresten vad Hans-Olof har för spännande utbildning, likvärdig med steffe tro? Kassör och finansminister nästa för Hans-Olof? 😀

 4. Rebecca,det här var det roligaste jag läst på länge. Så pinsamt att sitta och maila efter midnatt som denna Ingrid gör. Kan bara tolkas som att vissa blivit desperata. Forsätt på din inslagna väg.

 5. Haha, skrattar så jag kissar på mig. Samtidigt är det tragiskt att facket generellt degenererat till att bestå av maktkåta människor utan någonsomhelst mål.

  Man har makt, men inget vettigt man vill göra med den.

 6. Detta är en trend av makthavare i Sv. Jag har problem med Länsförs Sörmland ang utbet efter ett rån. Det tog 3 mån och av 10 000SEK värde fick jag 1707 SEK. Fick i mailen att jag skulle vara medgörlig, av skadechefen, finns bild på hemsidan, att jag var hotfull och otrevlig vilket är ärekränkning för övrigt. Man kan skriva att jag beter mig så men inte vad jag är. Hotet var att jag skulle lägga ut mina mail. Mailade VD:n som inte svarade-hon finns också på bild. Tyvärr är detta beteende legio.Jag kan maila över allt om intresse finnes-har inga förs kvar där-efter 30 år som kund o en mille inbetalt…

 7. Du är helt fantastisk Rebecca, det är ett stort nöje att läsa dig och jag fick mig ett riktigt gott skratt här!! Du gör ett jättebra jobb!

 8. Hej på dig !

  Nu jobbar jag inte med livs men jag känner igen mig inom min branch, tyvärr finns det lite för många människor som jobbar med “gorilla” metoder. Med det menar jag att man hotar och ber sig illa åt utan ha stöd för detta i vare sig avtal eller lag…. OBS att det finns många med sunt förnuft också, tack och lov.

  Ett skrämmande exempel är att Lövet tycks tro att denna väg är framkomlig även i politiken…

  Stå på dig men tänk alltid på konsekvenserna…

  Ha det // Stefan

 9. Väldigt intressant och vettig granskning, överlag så håller alla dina granskningar hög kvalité, helt sanslös historia med Livs.Tyvärr sitter det väldigt många verklighetsfrånvarande människor på diverse förtroende poster. Man glömmer dock att titta tillbaka i tiden på det facket gjort bra. Reglerade arbetstider löner pensioner osv.
  Men undertonerna i din granskning tolkar jag ju som att detta inte är nödvändigt då allt redan är frid och fröjd så länge den vanliga arbetaren inte ifrågasätter eller jobbar på.
  Ditt granskande känns väldigt företagsvänligt, sällan några kritiska granskningar om hur tex vanligt folk blivit illa behandlande av sina arbetsgivare tex..Men det är väl heller inte mening med bloggen.

  Tack för intressanta granskningar i vilket fall
  Fredrik Reis

 10. Facket ger jag inte ett ruttet lingon för, därför har jag som det sig bör gått ur.

 11. Ja just det ja, det är ju därför jag inte är med i livs, pga av clownerna i toppen…

 12. Bra kämpat!

  Vilka pajasar som driver Livs. Skrämmande att en sådan organisation kan få härja på det viset och sätta skräck i hederliga företagare som bara vill ha sitt lilla bageri.

 13. Jag har svårt att förstå hur man kan känna sig “hotad” av nationalsocialisterna, som ju verkar har ungefär samma politiska åskådning som fackförbundens ledning.

  De beter sig och använder en retorik som närmast för tankarna till terroristorganisationer. Om de skulle försöka driva företag med samma metoder skulle de snabbt (a) bli av med alla kunder, (b) bli anmälda och (c) gå i konkurs efter stämningar från fackförbunden.

  Men nu driver de ju inga företag och har inga kunder – bara motparter.

 14. Helt underbart skrivit 🙂 dock djälvigt sorgligt . snälla sänd all info till Uppdrag granskning. Dom stackarna behöver all hjälp dom kan få. Kör på…Heja dig…

 15. He, he! Alltså, det går bara att ge dig en bamsekram och säga grattis! 🙂 Men jag måste säga att dessa företrädare från Livs agerar på ett sätt som väcker ett starkt obehag hos mig. Dels för att dessa människor gärna är samstämmiga om att använda en viss typ av retorik när det gäller att tala om sina kritiker. Så räkna med att de och fler kommer att påstå att du har en “hatblogg”. Vett och sans är inte dessa människors starka sida.

 16. Angående den där Twittermissen som H.O.N. gjorde så kan där finnas ytterligare en källa till skadeglädje!
  Kan det vara så att någon “administratör” på Livs letat upp det där och meddelat detta uppåt utan att själv förstå hur Twitter fungerar?
  Att mata sin totalitära chef med en bajsmacka kan aldrig vara bra för politrukkarriären…

 17. Dessa pampar känner ingen medmänsklighet och ser vår tids hjältar småföretagarna som bovar när det egentligen är de själva som skor sig på sina medlemmars bekostnad. Fortsätt med din goda arbete, tar nog och ringer upp och mailar dessa personer och ifrågasätter deras tänk.

 18. Det är faktiskt väldigt vanligt att såna som har en massa makt ( t ex inom facket) eller som sitter och granskar politiker blir skitförbannade när motmakt utövas inom yttrandefrihetens ramar. Eller att granskare blir granskade med samma metoder som dom själva använder. Vansinnigt ironiskt. Tänker på en ordförande för Journalisförbundet (Östen nånting) som för länge sedan blev helt hysterisk när han blev hårdgranskad och röt det klassiska “stäng av den där jävla kameran”. Skojigt.

 19. Livs…
  Man tar sig lite för pannan, själv blev jag för sisådär 18-19 år sedan utesluten ur nämnda förening för att “ha agerat osolidariskt”.
  Vad jag gjorde? Jag polisanmälde den lokala fackklubbens kassör när denne förskingrade pengar, det skulle man visst lösa “internt” (dvs detbskulle sopas under mattan och tystas ned).
  Jag blev utesluten ur facket (nej jag sörjer inte) och kassören som fick sparken från företaget fick via facket hjälp att få en fast anställning på ett annat livsmedelsföretag.
  Så clownbilderna passar faktiskt rätt bra.

 20. Först tycker jag nästan synd om dem, att de inte kan försvara sitt agerande bättre än så här, genom att hänga upp sig på en irrelevant fotopublicering. Sen tänker jag på vilken makt dessa personer utöver över andra människor varje dag.

 21. Herregud vad pinsamma Livs är. Bra att du står på dig, och tack för att du skriver ner det vi tänker. Uppskattar det verkligen.

 22. det blir bara bättre och bättre!!! Fortsätt grilla Livs. Man behöver bara läsa din blogg för att bli glad igen, samtidigt som jag blir irriterad över hur facket bemöter sina motparter. Men i slutändan segrar de goda krafterna.

 23. Tack Rebecka för att du som vanligt levererar underbar läsning. Du gör ett kanonjobb.

 24. Tyvärr är det så här det fungerar. Noll koll, men tror att man sitter i en maktposition på facket. Tiden har sprungit ifrån de fackliga organisationerna!

 25. Dom har ju tyvärr rätt med lagstiftningen kring upphovsrätten. Iaf här i Sverige. Hade det vart i USA hade ni dock fallit under “fair use” lagen. Hade vart intressant om det beprövade i domstol eftersom du tagit screenshot, dvs en bild av en bild. Vet inte vad lagen säger då. Med tanke på andra knepiga datalagringslagar vi har inom EU så skulle jag inte tro att det spelar någon roll dock..

 26. Hej Rebecca,
  På det röda 70 talet sattes min pappas företag i blockad pga att pappa vägrade skriva på kollektivavtalet trots att vi som jobbade inte ville ha med facket att göra. Min pappa bråkade länge med fabriks men han hade hela tiden ett fånigt leende på läpparna. När företaget började få bekymmer av blockaden ringde pappa till Helsingborgs dagblad och berättade att han hade en väldigt viktig och stor nyhet i ärendet, journalisten kom till kontoret och då visade pappa hängavtalet med SAF…har du haft det hela tiden? Ja svarade pappa 🙂 Journalisten åkte till Fabriks och intervjuade pampen som sa att företags snart kommer att knäckas, Journalisten frågade pampen om han kollat i SAF pärmen som låg på hans skrivbord i fall företaget fanns med på listan. Nä det mindre belevade pampen tittade i pärmen insåg han hur bortgjord han var, transporterna kom igång samma dag och Pappa skrattade åt detta i flera år 🙂
  Mvh
  Christer Johansson

 27. Klockrent! Det här visar ännu en gång hur facken tror de står över allt och alla.
  Bra jobbat

 28. Att Livs nu försöker finna vägar att göra livet surt för dig är patetiskt, men visar med all tydlighet att de här människorna inte använder sig av justa metoder. Att på sin hemsida lägga ut bilder åt pressen att använda, och sedan hävda att det inte är tillåtet, är bara dumt. Det hade varit intressant att se hur Livs hade reagerat om SvD eller DN hade “lånat” bilderna, utan att fråga om tillåtelse. De har inget annat att komma med, och då kör de en dum vals.

 29. Dethär är underhållning på riktigt!
  Följer ditt arbete och glädjs över att du förenar humor med allvar på det sätt du gör.
  Keep up the good work!

 30. Har faktiskt aldrig jag träffat en vettig fack-representant, möjligen ett undantag i övr idel halvfigurer. Den märkligaste personen jag sett var när jag jobbade inom industrin ett par år innan jag började plugga. Han var komplett arbetsskygg och stod i princip parkerad vid kaffeautomaten för jämnan. Och bara skitsnack, bög- och blatte-skämt varvat med V-75…..

 31. Åh, Rebecca! Fortsätt sätt dessa människor på plats. Tack för att Du jobbar vidare med det här

 32. Åh, vilken härlig söndagsläsning! Det är alltid lika kul att se hur facket hanterar kritiker.

 33. Beklämmande att se hur illa hela förbundsstyrelsen stavar och uttrycker sig. Hade de företrätt en normal organisation hade de nog inte suttit kvar särskilt länge efter något sådant här.

 34. Du är härlig -fortsätt.

  Ps. när du skriver om mat -dreglar jag. Underbart.

 35. Kämpa på. Livs liskom alla LO-politrucker är ju helt verklighetsfrånvända och inte vana vid kritik, vilket märkt tydligt.

 36. Här verkar du ha trampat på många ömma tår. Jag har inget emot facket i stort men just denna del av LO är bedrövlig. Dom lyckas förstöra och sabotera mer för småföretagare än någon annan. Men de stora problemen tar man inte ens tag i.

  Bra gjort Rebecca.

 37. Skulle vara intressant att veta vad Hans-Olof Nilsson tycker är lögnaktigt och hatiskt, tycker att det brukar vara föredömligt med källor och god ton. Hatbudskapen brukar komma från vänstern, särskilt när man sett vissa bilder av osmakliga budskap på första maj. Men att tillskriva meningsmotståndare påhittade åsikter och verklighetsförvrängning verkar rätt vanligt bland vänsterdebattörer. Hursomhelst så gör du ett utmärkt jobb Rebecca och det är alltid spännande att läsa dina inlägg. Keep it up!

 38. Dessa facknötter bevisar om och om igen att de anser att makten är enkom deras och alla andra skall hålla käft samt stå och buga med mössan i hand när de i sin majestätiska (egotrippade) uppenbarelse viftar med handen.

  Att denna nöt dessutom bevisar att han använder fackets medel till att sko sig själv och sin familj är tydligt, för hur kan annars familjen få hotsamtal samt hotmail bara genom att ha tillgång till jobbets kontaktuppgifter?

  Det roligaste är dock alla dessa nickedockor som spenderar sitt liv på deras FB-sida…

 39. Sedan vad gäller upphovsrätt så borde väl länkar vara OK medan kopior kan vara luddigare att använda . . .eller? Dessutom finns mycket mer information öppet än det du presenterat…..

 40. Vi har ett skriande behov av icke-konflikträdda personer i vårt land. Därför så skönt att du finns och att du gör det du gör. Du inspirerar och stärker!

 41. ASG

  Följde detta och i det skedet var detta mer ett “ord mot ord” ärende än något annat.

  MEN detta inlägg visar ju precis vem som gör vad i detta fall.

  Mitt tips bättre “hålla käften” och få misstankar att du är en i..ot än att “prata ut” och bevisa sakförhållandet.

  Jag är inte med och har aldrig varit med i livs, tack och lov.

 42. Tycker att de som du mailat verkar vara väldigt okunniga om hur samhället och internet fungerar. Sällsynt inkompetenta. Give them hell

 43. @ Rick Falkvinge • 3 maj 2015 11:33:07

  Den domen har Hovrätten i Göteborg använt i samma typ av ärende. Precis som du skriver så är det fritt fram att återpublicera material som redan finns på nätet.

  För övrigt så tackar jag dig Rebecca för att du orkar stå emot de okunniga och vulgära fack-människorna.

 44. Hej Rebecca,
  Jag håller med dig i sak och donerade pengar till insamlingen till Ingeborgs Bageri, men jag tycker det är väldigt onödigt att lägga upp bilder på fackfolkets nunor, telefonnummer och privata facebookprofiler även om de (två förstnämnda) finns tillgängliga på fackets hemsida. Om facket på sin sida under “dagens strejkbrytare” eller liknande la upp bilder på personer de ogillar skulle iaf jag se det som ett förtäckt hot, även om informationen fanns tillgänglig någon annan stans. Ge dem inte chansen att bli någon typ av offer i detta, fokusera på sakfrågan istället.

  MVH
  Calle

 45. Tack för att du bidrar till exponeringen av uppenbart korrupta och ljusskygga individer. Facket är genomruttet och kriminellt.

 46. Det händer rätt sällan, men nu tappade jag hakan och blev mållös. De där fackpamparna är inte bara vanliga tölpar (som jag tidigare haft för mig) utan snarare någotslags kriminella wannabes.

 47. Alltså, snälla! Gud, hur gamla är dom här människorna egentligen? Ett sådant otroligt barnsligt beteende…

 48. Hahaha vilka klockrena inlägg! Ett nöje att läsa och se hur cool lugn du är gentemot maffian! Min man har varit både anställd och företagare och samma person på facket i Malmö sa vid olika ridpunkter att han kunde vinkla sanningen så han vann. Dvs han kunde vi kla sanningen så när man min var arbetstagare så satte han åt företaget och när han var företagare så kunde han svalna av infon från den anställde. Rena maffiametider och därför avskyr jag dessa individer som pesten.

  Räcker med att se vilket oseriöst sätt de skriver på! De borde gå en kurs i retorik och hur man besvarar uppkomna frågor proffesionellt 😉

  Keep cool and keep messing up their heads…

 49. I Love you!
  Underbart härligt att du publicerar det här.
  Nötterna fattar ju inget alls.

 50. Tack för dagens djupaste och ärligaste skratt. Höll på att sätta kaffet i vrångstrupen flera gånger när jag läste igenom alla inläggen i “diskussionen”. Man borde kanske inte skratta, för det här är ju människor som borde ha en mycket högre satt ribba för både prestation och kommunikation. Men, återigen, kanonbra exposé. Fortsätt så! Snälla!

 51. Det kan vara intressant med domen i EU-domstolen om upphovsrättsmonopolet i det här fallet, som gjorde klart att det INTE är ett upphovsrättsbrott att återge sådant material till allmänheten, som redan är publicerat till allmänheten av upphovsrättsinnehavaren.

  Nyckeln var alltså att det inte utgör ett intrång i den exklusiva rätten så länge materialet inte tillgängliggörs för en ny publik. (Djävulen kan, som vanligt, sitta i detaljer. Men det var nyckeln i EU-domstolens bedömning.)

  Men de har väl inte koll på sådant heller…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap