Sök
Stäng denna sökruta.

FI bygger propagandaråd

Feministiskt Initiativ får vara med och styra Stockholms kommun till 2018 men fick inga borgarrådsposter. Tack och lov. Däremot lovade de rödgröna FI att få ett kommunalt råd för mänskliga rättigheter, där FI:s frontfigur Sissela Nordling Blanco skulle få bli ordförande. Det ingick i budgeten som togs innan jul men det var på mötet förra veckan som det officiella beslutet skulle fattas. De lyfter alltså särskilt fram migration, hbtq-frågor, våld i nära relationer, nationella minoriteter, funktionshinder, förortsorganisationer, diskriminering, rasism, konst- och kultur, genus och normkritik. Är detta då representativt för just de mänskliga rättigheterna? De officiella, enligt FN? Till och med människor med rätt livlig fantasi kan se att FI gjort en förhållandevis.....hrm, bred tolkning av begreppet "mänskliga rättigheter". Var...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon