Tjuvar


Det blev en spännande kväll. 

Jag kommenterade nämligen en tweet som åkte förbi utan att tänka på det nämnvärt. Jag hade inte ens någon aning om vem han var mer än vänster, givet vad han skrev.

Det visade sig vara den politiska redaktören för fd LO-tidningen, numera Arbetet, Martin Klepke. Och det blev snabbt en kul ordväxling. 
 

Klepke kallar alltså alla privata välfärdsföretag för tjuvar. De STJÄL skatter. I linje med Margot Wallströms retorik på torget i Sundbyberg i valrörelsen alltså, där hon kallade Alliansens politik för “väpnat rån”. 

Det ännu mer anmärkningsvärda tycker jag är både bristen på någon humor och självdistans och att det är JAG som är otrevlig plötsligt. Jag blir så less på att vänstern tror att de kan använda vilken retorik som helst men när man bemöter den på samma nivå blir de förbannade och/eller ledsna i ögat.

Kan man inte leken tåla ska man inte leka alls. Men det här med olika regler för dem och för oss andra går som en röd tråd och jag ska strax förklara vad jag menar. 

Den här diskussionen gjorde mig hur som helst nyfiken på Tidningen Arbetet så jag gick in och kollade lite på deras egen ekonomi. Arbetet ägs av aktiebolaget LO Mediehus där LO är enda ägaren. 
 

De säljer i princip bara till andra “koncernföretag”. 
 

Det roliga börjar redan på första sidorna där de beskriver sin webb. För LO har 1,3 miljoner medlemmar. Tidningen är LOs och vänder sig till visserligen främst till förtroendevalda men har ju en enorm bas av läsare i grunden. 

Deras webb drar 60-80 000 besökare per månad. Min blogg, som jag driver ensam och utan att vara del av ett 1,3-miljonersnätverk, drar…..80 000 unika per månad. Med en peak i just december på 114 000 unika. Månaden då Arbetet skyller på……december. Tja, eller så är ni bara för tråkiga helt enkelt. 
 

Hur bra går då tidningen finansiellt?

Så där, är svaret på frågan. 
 

Ingen vinst i år alltså. Eller förra året, då gjorde man ett ännu sämre resultat på hela 1,2 miljoner kronor. 

En sak som just privata välfärdsföretag gör är att de betalar skatt på sin vinst medan kommunala aktörer, alltså konkurrenterna, inte behöver betala någon skatt utan det eventuella överskott får de behålla eller skicka tillbaka till kommunen direkt om de har otur.. 

Klepke, eller “privata välfärdsföretag stjäl”-mannen tycker alla företag ska betala skatt och bidra. För när andra företag inte betalar skatt på sin vinst är det förkastligt. Tidningen han själv jobbar på jobbar däremot hårt på att undvika att göra vinst överhuvud taget. 

Och ingen vinst – ingen skatt. 

Alltså bidrog, som ni kan se i resultaträkningen ovan, Klepkes egen arbetsinsats till NOLL i bolagsskatt 2013. 

Zero dollares. Det är häftigt att betala skatt – om någon annan gör det.

Det är väl därför Tidningen Arbetet generellt och Klepke i synnerhet hatar vinst – de vet inte hur man gör vinst själva. 
 

Det här gjorde mig ännu mer nyfiken och jag kikade därför på åren innan. 

Och se där, ingen vinst vare sig 2011 eller 2010 heller. Arbetet har alltså inte gjort vinst på 4 år, minst, och därför inte heller bidragit med skatt från sitt aktiebolag på lika länge. 
 

Tittar man längre tillbaka ser det exakt likadant ut. Arbetet går med lite förlust varje år förutom det året då de backade rejält. 

Men här upptäckte jag en sak. 
 

 Vänta lite. Ser det inte lite skumt ut på näst sista raden?

Resultat efter finansnetto 2008 och 2009 är plus. Som ni ser 218 387 kronor 2009 och 904 990 år 2008. Men ändå gör Arbetet ingen vinst i slutändan. Varför då?

Jo, ser ni Not 10. Den kollade jag upp. Och den visar sig tillhöra……koncernbidrag. 
 

Koncernbidrag? Var har jag hört det någonstans? Ah, just det ja. I debatten om…….vinst i välfärden. För det är just en del stora bolags upplägg med koncernbidrag som fått vänstern att koka
 

Så senast LO-tidningen gjorde vinst, alltså 2009 och 2008, minskar de vinsten till strax under noll och slipper fiffigt nog på detta sätt, genom att skicka pengar i koncernbidrag till LO, att betala skatt helt som bolag. 

Det kallas skatteplanering med ett annat ord och en sak en enad vänstern ÄLSKAR att kasta på privata företag så fort de kommer åt. Som tecken på att privata företag är giriga Krösus Sork-typer.

En annan sak värt att notera är att Arbetet samtliga år från 2013 till 2008 verkar ha exakt samma kostnader som intäkter just aktuellt år. För mig som företagare och som läst och analyserat många årsredovisningar förefaller detta vara ganska märkligt. Ett företags intäkter och kostnader fluktuerar mellan år och inom kostnadsslag. Men Arbetet verkar nästan med precision år efter år matcha intäkterna med kostnaderna. 

En slump?

Oavsett vad är det helt uppenbart att Klepke och hans tidning Arbetet har en uppfattning om skattemoral när det gäller sig själva. Och en annan när det gäller resten av samhället. 

En godis till dig, två till mig. En godis till dig, två till mig. En till dig………

/ Rebecca Weidmo Uvell

99 kommentarer till Tjuvar

 1. Nu är ju LO-media ett privatägt bolag så varför förvånas någon över att de gör precis som alla andra?

 2. Ops , detta hade jag missat. Klepke och skattemoral går inte ihop.
  Arbetet ägs då numera av LO Mediehus AB.
  Tidningen anses då vara en skattebefriad periodisk tidskrift , och mervärdesskatten
  på tryck- och distributionskostnaderna får de svenska skattebetalarna stå för ,
  då både tryckeriet de anlitar samt tidningsdistributören återfår all moms för sina
  kostnader från skatteverket . Här är momsen inget nollsummespel för de
  svenska skattebetalarna som då istället får subventionera tidningen Arbetets
  utgivning.

 3. Det är typiskt vänstern.
  Slösa med skattemedel (som de själva inte har tjänat ihop) är ett annat typiskt vänster-beteende.
  Exemplet ovan med vänsterns egna företag som aldrig gör vinst för att de slussar överskott moderbolag rimmar precis med Jonas Sjöstedts eget självsvåldiga beteende då han driver frågan att lägga ner Bromma flygplats men själv gärna använder flygplatsen så ofta han kan.

 4. Mycket bra skrivet! Tur att någon orkar gräva tillräckligt djupt så vi får se allt i dagsljus-istället för i dimma!!

 5. Underbart avslöjande, allt är fantastiskt – bara någon annan betalar skatten !

 6. Socialister förstår inte ekonomi, om de hade förstått så skulle dem inte vara Socialister.

 7. Intressant iofs att vänsterorganisationer skatteplanerra precis som alla andra men sakfrågan gäller ju vinster i välfärden och hur välfärdföretag kan agera. Att ARBETET gör vinst på de frivilliga (nåja) medlemmarnas frivilliga (nåja) prenumenation eller annonser och sedan kvittar bort dem är irrelevant, det är ju inte skattemedel som gör vinsten. Sedan kanske ARBETET erhåller statligt presstöd men det gör en massa andra skatteplanerande tidingar också, så jag anser de är lika goda kålsupare.
  När det kommer till att skatteplanera bort vinster som uppkommit genom inkomster från skattemedel tycker jag, trots mitt blåa blod att det börjar bli etiskt tveksamt.

 8. bra skrivet. Men att kalla koncernbidrag för skatteplanering är lite hårt. Syftet med koncernbidrag är att inte missgynna organisationer som drivs i flera bolag jämfört med andra bolag. Och borde i längden rimligtvis kvittas mot skattemässiga överskott i andra bolag i samma koncern. Därutöver ska vi vara glada över att det finns en gränsdragning mellan den publicistiska sidan och den affärsmässiga. Vet inte om detta går att applicera på exemplet ovan. Däremot är ditt resonemang intressant att föra över på kändis-vänstern där jag kan tänka mig att det finns både det ena och andra att hitta.

 9. Klockrent. Alla privata företag är hos vänstern utsugare. Arbetstid, intresse, engagemang, koka soppa på en spik tunga månader, problemlösare, jobbskapare, skattebetalare…… Allt detta som är nödvändigt för att skapa kvalite räknas inte hos vänstern. Vissas drivkraft verkar vara missunnsamhet o avundsjuka…soligt med denna företagarfientlighet

 10. Du är lysande Rebecca! Fortsätt granska och dra ut trollen i solen – svensk media behöver dig!

 11. Bra skrivet. Rövare och banditer och vem betalar? Vi skattebetalare och egna företagare.

 12. Intressant inlägg. Om jag har förstått det rätt så har tidningen Arbetet betalat tillbaka sin vinst till samma koncern som givit dem pengar för att driva tidning.
  Tänk om de privata vårdföretagen gjorde likadant: betalade tillbaka vinsten till de som initialt givit dem pengar för att driva företaget, det vore väl snyggt och då skulle nog inte upprördheten vara så stor.

 13. Bra att någon granskar vänstersidan, de har uppenbarligen kommit undan med alltför mycket alltför länge.

 14. De får väl förbjuda förluster då om man ska förbjuda vinster.
  De kan ju börja med sig själva. Och var tar alla stålar vägen som börjar med nästan 33mkr och slutar på en förlust? I fickorna på…?

 15. Hej!

  Klepke kanske skapar ett nytt ord för Sveriges socialisters irriation kring vinster – “Klepkomani”

 16. Det jag tycker vara otroligt är att pengarna man betalat för en tjänst/vara fortfarande är, enligt socialisterna, skattebetalarnas pengar.

  Skall man förbjuda all vinst från skattepengar så undrar jag var stat och kommun kommer att inhandla skrivare,förbrukningsmaterial, el, bränsle till sina fordon, etc.

 17. mycket bra att du tar upp detta. En annan mycket intressant fråga är hur mycket presstöd de fått under åren?

 18. Men snälla..
  Visserligen är Du yngre än jag men jag trodde att du insett att för socialister, typ Klepke (namnet ger mig associationer till ett liknande substantiv) anser att alla pengar är skatt och att 100% av våra intjänade medel ska hanteras av de enda som anser sig värdiga att styra Sverige, socialdemokraterna!
  Att man ibland måste ta till lite hycklande för genomförandet får man acceptera, det är ju för en God Sak!.
  Alliansregeringen och dess små skattesänkningar är bara ett litet hack i kurvan mot målet , 100%
  Klepke talar alltså helt efter egen (parti)övertygelse och moral (?)

 19. finns det ev några “gömda” koncernbidrag i tilägg? Köper dom tex tjänster, hyr lokaler , lånar pengar eller liknande från andra LO ägda företag? Inte sällan att det sker i skatteplaneringssyfte…

 20. Bra letat!
  Det är väl som vanligt med vänstern. Det är lätt att skära breda remmar av andras läder.

 21. Men LO sitter väl inte på stora lån – de drar inte av resultatet mot skatteparadis som “välfärdsbolagen” MÖJLIGEN så drar de av vinsten mot olönsamma företag i koncernen – men det är ju inget brott, eller ens omoaliskt – på samma sätt som ett företag kan spara förluster från tidigare år och dra av mot vinster i framtiden.

 22. Kom genom systerson in på dina kommentarer. Jag bor i Italien sedan 40 år och lever i den tron att Sverige är ett hederligt land. Tack vare facebook så får jag en hel del att fundera över. Din artikel är mycket bra och intressant. Ulla Bovin i Rom

 23. kolla gärna Sveriges kommuners (troligen de flesta) egna koncerner. Där förs vinster från lönsamma verksamheter över till olönsamma. Exempelvis marknadsbolag, djurparker m fl. Enbart i syfte att undvika skatt.

 24. Men glömmer du inte en sak. Du pratar om privata företag. Men är det inte privat drivna men med skattemedel finansierade företag du egentligen menar? Det finns ingen som förbjuder ett helt privat finansierat dagis, men om det ska ha del av våra skattepengar är det rimligt att de pengarna går till så bra verksamhet som möjligt, och inte till enorma vinster – som i en del fall skickas utomlands till skatteparadis. Och även om Arbetet har ett mysko upplägg är det lika fel. Det ger inte anledning till att försvara andra fel. Två fel blir inte ett rätt!

 25. Typiskt vänstersnack,, avundsjuka på andra som lyckas klara sig utan bidrag och ibland t.o.m tjäna sig en slant!

 26. Äntligen någon som klär av dom med deras egna argument!
  Fortsätt! Du är min nya hjälte och jag skall rekommendera allt jag kan.

 27. Pinsamt…ja alltså inte du utan vänstertjommen, som av en händelse får sin miljonlön från ett företag som “stjäl” pengar från arbetare och som dessutom “stjäl” pengar från staten genomskatteplanering. Förbannat bra avklätt och rolig läsning.

 28. Lysande journalistarbete, jag kommer att rekommendera dit till alla jag känner.

 29. Bra jobbat !!! Noterat att enl aktiebolagslagen skall ett bolag gå med vinst! Övrigt att notera:privata vårdföretag får inte debitera högre kostnader/avgifter än vad de kommunala verksamheterna gör dvs. det går inte mer skattekronor till dem än de kommunala men de privata måste betala skatt på vinsten=de bidrar alltså mer till det gemensamma än de kommunala!!!

 30. Klockren analys med enastående slutsatser! Tack för en stunds rolig läsning denna lördag 🙂

 31. Härligt att du verkligen går till botten, heja, heja! Nu följer jag dig på twitter också! You go girl!

 32. FANTASTISKT!!
  Bra skrivet. Dessuton vill jag tillägga att när du som privatperson önsköa starta företag så står det klart och tydligt från skattemyndigheten att ett företag måste vara tänkt att gå i vinst. Gälller det bara vissa företag?

 33. Det här är ju så bra så man smäller av. Först en tunnel och sen ett skott i krysset. Mera sådant!

 34. Ja, redan Marx deklarerade att egendom är stöld. För vänstern i Sverige är inte den egna egendomen stöld, bara de andras. Jag har betalat många många miljoner i skatt i mitt 40 åriga arbetsliv, marginalskatten har hela tiden legat över 50% plus arbetsgivar avgifter. Att höra att LO-s egen tidning inte betalat bolagsskatt på minst 6 år bara bekräftar att vi har en vänsternomenklatura i Sverige som pekar finger år de “rika” samtidigt som de berikar sej själva med billiga lägenheter och andra fördelar som inte beskattas. Minns Mona Sahlins och Gudrun Schymans skattesmiteri. 🙁

 35. Leva som man lär. Inte förvånad.
  Alla som är med i facket bidrar till S. Är du inte socialdemokrat så bör du endast vara med i A-kassan. Annars bidrar du till”fel”partikassa.

 36. Om vi nu skall falla tillbaka på principer, så går det inte att undvika vinster i välfärden, såvida folk inte skall börja jobba gratis, eller för naturaförmåner.

  Varje anställning är ett avtal mellan arbetsgivare och arbetstagare, där lönen är betalning för utförda tjänster. Arbetstagarens vinst kan sägas vara det som blir över efter att kostnader för att utföra arbetet + lagstadgade skatter har dragits av.

  Utan denna vinst skulle det vara väldigt svårt att få någon att ställa upp för välfärdsapparaten, åtminstone under regelmässiga former. Skall vi göra något gratis eller till självkostnadspris, behöver det vara stimulerande, utvecklande, eller på annat sätt sin egen belöning. Alla människor förstår och praktiserar detta, om de tänker efter.

  Det anses heller inte det minsta konstigt att arbetstagaren stoppar denna vinst i egen ficka, även om egenföretagare vet att de måste återinvestera en del av vinsten i vidareutbildning och verksamhetsutveckling för att förbli konkurrenskraftiga.

 37. Underbar läsning Rebecca!
  Fortsätt jaga godtycke, maktfullkomlighet och olagligheter i vänsterhavet!
  Tack!

 38. Jag är alltid lika road hur V-falanger bemöter saklighet och fakta. Vad som är förvånansvärt är att retoriken fungerar och “ingen” som skall granska och ifrågasätta denna retorik ställer utvecklande och utredande frågeställningar ?!
  Är vi på väg att befästa en statskontrollerad “mediabevakning “?

 39. Fy fan Rebecca, wrong woman to piss off 🙂 Herligt att du finns, det kunne være skønt at høre ham tage til genmæle, Meeeen så skal han forholde sig til fakta, reelle tal og viden og DET bliver han nok ikke glad for 🙂 Bra jobbat.

 40. Tack, du visar ngt mycket viktigt i detta! Synd att det är så få som förstår sig på allt!
  Fortsätt med ditt arbete guld värt.. 😉

 41. Detta är en medlemstidning. Betalad av medlemsavgifter. Vinst = stöld från fackets medlemmar. Återinvestering i facket = pengar finns för medlemmarna.
  Samma sak borde gälla skattefinansierad inkomst. Inga konstigheter med det. En vän till mig tar en medicin för drygt 200.000:- om året. (Gileya mot MS) Är apoteket han hämtar ut den på privat, går vinsten (skattepengar) till ett företag som plockar vinst. Hade dessa pengar gått tillbaka hade kostnaden för hans medicin sjunkt och staten hade kunnat finansiera fler sjuka utan högre skatt.
  Ingen vinst i välfärd är en bra tanke, så länge den endast gäller skatte finansierad verksamhet. Men även där ser jag fall där det kan ställa till sig. Tanken är god, måste bara tänkas igenom ordentligt. Och så påläst om förslaget är jag inte…

 42. Den förljugenhet som hela det politiska etablissemanget i Sverige omfattas av, blir bara värre ju längre vänsterut man går. När välfärdsföretagen är bortkörda kommer vi att se chockhöjda skatter för att “rädda välfärden”. Stat och kommun är nämligen mycket duktiga på “förluster i välfärden”

 43. Ingen vinst välfärd? Tänk alla utländska aktörer som skrinlagt sina planer och etablera sig och etbjuda 1000-tals folk ett arbete. Varför sådant fokus på skola och sjukvård/äldrevård. Borde inte sossarna sätta åt tandläkare, veterinärer, fotvård, kiropraktiker etc? Inkonsekvent. Trist att det är så fult att tjäna pengar i Sverige. Hälsningar från South Beach Miami.

 44. Tydligt, informativt, väl framställt och riktigt “kul” att läsa. Ideologier är inte sanningsenliga, inte i alla fall. Känns som om makt kan utövas av alla som kommer i en maktposition, tyvärr allt för ofta för egen vinning. Alla plus till dig! Mvh Klas

 45. Det är tamejfan så att man storknar.
  _Alla_ jag känner som jobbar inom omsorgen föredrar att jobba åt privata aktörer. Kanske inte lönen blir lika hög MEN arbetet flyter bättre, längre körtider mellan brukare, mer tid hos brukaren osv. Då har jag diskuterat med både de som jobbar kommunalt och de som jobbar privat.
  Om jag får spå lite i kristallkulan tror jag att följande kommer ske: de försöker jaga ut privata aktörer, lyckas med det och sen fallerar kommunen totalt med sina åtaganden. Botemedlet mot det kommer vara centralisering och mer styrning från staten. Bara att hålla i sig för det kommer bli en hiskelig resa mot avgrunden.

 46. Jag ska anmäla dig till Guldspaden (det heter väl så), priset för grävande journalistik. Mera sånt. Hälsar //Tomas

 47. Oj,
  Förut beskrev du offentlig och privat verksamhet som närande respektive närande.
  Nu försvarar du offentlig verksamhet.
  Så länge den bedrivs i privat regi förståss.

  – Men den är väl lika tärande då? Även om pengarna rinner vidare från offentlig verksamhet vidare till en privat aktör?

 48. Som vanligt slår Rebecca huvudet på spiken. Underbar läsning! Livade upp fredagskvällen!!

 49. Kanonblogg, som så ofta Rebecca.

  Men om du tillåter så skulle jag vilja bortser från dagens ämne – och istället fundera lite kring denna tonalitet och form.

  Det är inte utan att man – jag – häpnar över hur vänsterdebattörerna strör invektiv och plumpheter kring sig. Jag har inget mot skarpa kommentarer eller tuff debatt, men som det heter: ”vulgaritet är den svages imitation av styrka” (Eric Hoffer).

  Har vänstern blivit så hemtam i sin konfrontatoriska retorik att de inte hör hur illa de låter? Att vråla vulgariteter talar bara till de redan frälsta, och vad är vunnet med att ”preach to the quire”?

  I citaten från Twitter här ovan så är det tydligt att Klepke inte förstår hur raljant och pinsam han är när han kastar ur sig ett påstående som “de som stjäl våra skatter…”.
  Utfallet kommer spontant. Ogenomtänkt, nästan instinktivt. På dom med allt du har. Och resultatet blir – skämskudde fram.
  Som vanligt så denna typ av debattörer inte för sitt liv be om ursäkt – rädda för att det skulle tyda på svaghet eller på att man har fel i sak. Så istället eldar de upp sig mer och börjar fara ut i än fler anklagelser. Och sedan kommer lögner och …

  Mönstret går igen. Vi vet även att varken Ulvskog, Andersson, Sjöstedt eller Palm är korkade, för att ta exempel från kända vänsterdebattörer som brukar vara flitiga med liknande vulgariteter.
  De är heller inte otrevliga mot allt och alla. De mobbar inte personer i sin omgivning och inte heller ljuger de i tid och otid, likt psykopater. Men i debatterna så släpper spärrarna och retoriken far iväg och plötsligt så låter det som om de tappat konceptet helt.
  Lögner, läggs till anklagelser och genanta påståenden likt Klepkes ”stjäl våra skattemedel” eller Anderssons ”tomma lador”. Det blir både dumt och ofta bisarrt att det är svårt att följa hur de tänker.

  Min slutsats blir att de inte tänker. Att många som Klemke istället reagerar instinktivt och aggressivt och tillåter sig att fara ut på ett sätt som inte står varken ungvänster eller gamla kmpl(r)are efter.

  Men hur har det blivit så att vi alla tillåter vänstern att hålla denna ton?
  Och varför accepterar vi detta?

  I många andra länder så är det politiska tilltalet istället nästan utstuderat artigt. Man vill visa att man inte är en plump idiot, utan att man vet bättre och framför allt att ens argument och kunskaper står trygga.

  // Erik M

 50. Rebecca, hade vart intressant att få din syn på det jag kommenterade!?
  Hälsningar //John

 51. det kan även vara ett problem att trycka upp vinster till mamman, där kan man ha samlat skulder, även fiktiva skulder man fakturerat från andra bolag, ev från andra länder, mm mm så man på det sättet gömmer vinster från dotterbolagen, men så är ju inte fallet här.
  sen hur det ligger till med intäkterna vet jag inte, men förmodar att dom finansieras av modern, dvs medlemsavgifter.

 52. Om vi någonsin ska kunna sänka skatten för alla i Sverige så måste vi väl se till att den skatt som kommer in till staten stannar här och inte räntesnurras i väg till Cayman? Som entreprenör som inte skatteplanerar känns det ganska kasst att andra företag sysslar med sånt speciellt med skattemedel.

 53. Vad var det M Tatcher sa? “The problem with socialism is that eventually you run out of other peoples money…”

 54. Arvid, nu blev det väl lite tokigt i din logiska tankekedja? Vänstern har inte alls bara kritiserat att koncernbidragen får utomlands. De har kritiserat hela företeelsen att skatteplanera, koncernbidraga, eller något alls som gör att skattemasen urholkas. När de puttar upp vinst till modern LO eller annan i koncernen slipper de betala bolagsskatt på vinsten. Alltså en minskning av statens inkomster. LO planerar med all säkerhet vidare och lägger koncernbidraget i ett annat dotterbolag (eller egen förlustbringande vht) och slipper på så sätt undan skatt. Resultat; skattebasen minskar. Det är alltså principen som vänstern skiter högaktningsfullt i – den som de står på barrikaderna och chikanerar andra bolag för. Det kallas på enkelt och rakt språk dubbelmoral. En regel för mig och en annan för alla andra! Sorry men jag äcklas av hyckleriet.

 55. Personligen håller jag med John. Sen är väl koncernbidrag inga problem generellt – de beskattas ju i moderbolaget istället?

  Problemet är väl om man skickar pengarna utomlands via räntesnurror. Har svårt att se att LO har sådana (något som Academia också försvarat sig med att de inte heller har).

  Sen undrar man ju om du bara fått positiva kommentarer om detta eller om det bara är dessa du släpper igenom…

 56. Hehe, stjäl Klepke varje gång han inte betalar in 100% av sin lön till staten 😉

 57. Det verkar som om det är obekant för, den numera allt mer akademiskt bildade massan, att ny-adeln i Sverige, yrkespolitiker och journalister enbart arbetar för att berika sig själva och sina klaner. Ger varandra jobb och andra “förläningar”, föraktar alla som har en avvikande åsikt och fan ta dig om du “tillhör vanligt folk”.
  Vi måste ta bort skygglapparna och göra upp med detta…
  Småföretagare i Sverige är dom nya statarna !!!
  “Alla vill att yxan skall gå men ingen vill hålla i skaftet.” // Gustav Wasa

 58. He, he. Mycket intressant och snygg duell med början i twittret där han, när det ideologiska pladdret inte funkar går över till personangrepp om du är en oförskämd person och dessutom njuter av att vara det. Allt avslutas med att du tar fram stora FaktaKanonen och sänker honom. Fast det har han väl inte tagit till sig. Bra jobbat som vanligt Rebecca!

 59. Hej Rebecca!
  Du har rätt i mkt, och att många delar inom facket mångt och mycket är hyckleri och nepotism är klart.
  Men just i det här fallet med koncernbidrag så är det väldigt viktigt att först titta på vart intäkterna kommer ifrån, och jag misstänker att större delen kommer just från LO för att driva tidningen, och isf är det inget konstigt att eventuellt överskott isf går tbx till den som finansierar tidningen, dvs medlemsavgifterna.
  //John

 60. Du är bäst Rebecca! “en måste ta reda på hur det faktiskt är” som en väns farmor brukade säga

 61. Rebecca, Jättebra granskningar Du utför. Mycket mera läsvärt än vad etablerad press presterar. Tack.

 62. hade de privat bolagen drivits lika illa som många kommunal hade det inte blivit mycket skatt totalt. Har tänkt mycket på detta och kan inte se något annat än avundsjuka.Man orkar eller vågar inte själv göra något, och missunnar andra att göra det. Idrott eller lotto är det ok att bli rik på men hårt arbete, nix.

 63. När du tar screenshots från mobilen, kan du maska bort batterinivån. Jag blir så nervös och har svårt att ta till mig informationen om nivån är under 25 %. 🙂

 64. Underbart, i ljuset av detta vore det väldigt intressant med en total genomgång av alla LO bolag för att se vilket mer fuffens de håller på med.

 65. Värt att påminna sig om är att varje kommun också har ett koncernbolag för att kunna flytta pengar mellan sina olika bolag och slippa betala skatt på vinster.

 66. Underbar genomgång.
  Klart att inte Klepke tycker att du är rolig. Vilket du bör ta som en ren merit.

 67. Rebecca, du måste vara en häxa av något slag, för annars begriper jag inte hur du hittar allt detta. 🙂
  Lysande, helt enkelt!

 68. Stor humor faktiskt!
  Men som kommentarerna nedan säger, så känns det ganska typiskt för Vänstern att säga (och kräva) en sak för andra, men göra på ett annat sätt själv. Det är bland annat därför jag är borgerlig, för på den sidan så står man ideologiskt för samma sak som man också gör. Det är mer renhårigt. Man kan inte kräva att andra ska späka sig och sen själv gömma sig bakom högstämda tal och hög svansföring.

  Bra jobb! Fortsätt så!

 69. Jättebra undersökning. Den visar socialismens ansikte, det är någon annan som skall betala.

 70. God research. Tack.
  Vänsterns solidariska poser är blott en strategi för att kunna ge sig själv fördelar, mörka sanna kostnader genom att lägga räkningarna på hög.
  Varför snackar nästan ingen att det fattas typ ca 2000 Mdr i offentliga pensioner?
  Alltså pensioner vi lovat men inte fonderat pengar för
  Det är vänster att göra så….
  Tyvärr hänger de borgerliga på!

 71. Kan inte du byta plats med Hanna Stjä(r)ne? Du är mer Public Service än Public Service någonsin blir. Eländet kostar 7 Miljarder och ändå är de knappt styrfart. Hur är de möjligt?

 72. Briljant Rebecca!
  Vänsterflum är tvungna att självspäka sig i hyckleri och självbedrägeri för att försvara sina positioner, beroende på att man är chanslösa i det privata näringslivet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap