Sök
Stäng denna sökruta.

Busslobbyist i statlig utredning

Maria Wetterstrand, Miljöpartiets före detta språkrör, har frilansat sedan hon slutade med politiken. Men idag blev det klart att hon ska leda en expertgrupp åt Framtidsministern (som ni vet är en av mina favoritministrar i regeringen). Sverige ska bli ett globalt föredöme för grön omställning och hållbar tillväxt inom 12 år. Wetterstrands jobb blir att sammanställa de viktigaste politiska prioriteringar för att Sverige ska vara koldioxidneutralt till 2050. I en artikel i DI blir det ännu tydligare vad hon ska göra. Sverige ska ha en fossiloberoende fordonsflotta 2030. Man kan också läsa att "Wetterstrand är ganska oberoende idag". Enda kruxet med det påståendet är att det inte är sant. För Wetterstrand har nämligen gjort annat än föreläst sedan hon slutade med...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon