Sök
Stäng denna sökruta.

Fair Trade – en del av LO

Den 15 december kände sig Fairtrade Sverige sig tvugna att kommentera detta blogginlägg. Deras svar har jag länkat till längst ner.  Vad vet du egentligen om Rättvisemärkt, eller Fair Trade, som de kallar sig nu? Ja, att det handlar om en symbol som de märker mat med vet väl nog de flesta. Och några vet säkert att vår nuvarande kulturminister Bah Kuhnke varit generalsekreterare där.  Men vem äger egentligen Fairtrade? Jo, det gör LO. Andra hälften äger Svenska kyrkan.    Och när man tänker på att de alltså tidigare hette Rättvisemärkt samt arbetar för "schyssta arbetsvillkor" i världen blir det rätt logiskt.  Följande artikel kunde man läsa i Politism i våras till exmempel. Ett sponsrat innehåll, det vill säga det...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon