Kränkthets-lexikon


Känner du dig vilsen i dagens debatt? Orolig att trampa på alla dessa minor som den identitetspolitiska frontlinjens soldater placerat? När du bara vill göra rätt. Men inte vet hur.

Jag har lösningen för dig.

Kränkthets-lexikon – ditt ljus i åsiktskorridorens mörker.

 • Kulturell appropriering = maskerad.

Eller som vänstern säger – “lajvar”. Maskerad finns inte. Ingenting sker någonsin numera på skämt utan allt är politik. Nu ler du du kanske. Sluta direkt jäkla rasist.

Exempel: Börje Salming klär ut sig till indian i en kalender. Id-vänstern rasar. Salming lajvar förtryckt minoritet = rasist. Moderaten Bodil Sidén klädde ut sig till Malala. Id-vänstern rasar. Sidén lajvar pakistan/muslim = rasist. Ni fattar.

Och har ni trampat på en sådan här mina, kan ni få det här mycket slagkraftiga argumentet från id-vänstern kastat i ansiktet  (källa Politruck…förlåt, Politism. Denna oändliga källa av visdom att ösa ur):

Är du “vit”, definitionen är ju lite flytande, får du alltså från och med nu låta bli att i alla sammanhang utklädnad efterfrågas – kalas i olika former sammanfattar väl samtliga tillfällen – får du alltså INTE klä ut dig till följande:

Indian, Malala, araber, asiater, över huvud taget någon känd person som inte är vit. Det är fortfarande okej att klä ut sig till sexig sjuktsköterska, french maid eller katt. Men du riskerar att beskyllas för att spä på sexism. Är du man och klär ut dig till tjej gör du det på egen risk och får skylla dig själv om du framstår som transofob. Judar är okej att klä ut sig till, Israel är onda. Och det är samma sak.

Om du är icke-vit får du än så länge klä ut dig till vad du vill. Tror jag. Du är ju förtryckt. Och en minoritet kan inte lajva sin förtryckare, det kallas bara maskerad. Så knock yourself out, klä ut dig till vilken vit person du vill. Du är bara skojig. Det är ju m-a-s-k-e-r-a-d. Egentligen är Salming delvis same och kan därför inte beskyllas att lajva minoritet – han ÄR ju minoritet – så Börje har koll. Respekt Börje. Keep walking.

Lösning:
Tacka nej till alla maskerader. Eller gå dit med bara en Venetiansk ansiktsmask. De är fortfarande the safe zone.
 Eller djävulshorn, även kallat “att lajva liberal”.

Nedanstående bild publiceras trots risken att Identitets-polisen knackar på dörren när som helst. Eller Afrosvenskarnas riksförbund. 

 • Normkritik – det nya svarta

Överallt pratas det normkritik och normkritiska projekt står högst upp på prioriteringslistan när exempelvis alla mängder med olika bidrag ska delas ut. Bara hos Vinnova har en stor mängd bidrag delats ut särskilt till just normkritiska projekt.

Vad är då normkritik?

Ja, eftersom en norm är att tillhöra något som anses vanligt och därmed förväntat – exempelvis är 90 % heterosexuella, alltså utgår de flesta från att folk de möter är straighta tills motsatsen är bevisad – är normkritik att “synliggöra de fördelar personer får för att de tillhör majoriteten”. För att tillhöra normen, det förväntade, ger tydligen personer fördelar. Oklart vilka. Man kan väl förmodligen hitta på allt eftersom, en så kallad “gummibandsretorik”.

I grunden bygger normkritiken på den marxistiska maktanalysen där människor förutsätts vara fast i strukturer beroende på kön, klass, sexualitet etc. Och kan liksom aldrig ta sig därifrån. Rätt hopplöst sätt att se på tillvaron kan jag tycka.

Den mest populära normen att vara kritisk emot är “vit heterosexuell man”. Gärna medelålders, då uppnår du bingo i normkritiktävlingen.

Lösning: om du är vit medelålders heterosexuell man skulle en lösning vara att klä ut dig till något annat. Om inte det innebar “appropriering” så tyvärr, den dörren är numera stängd. Istället kan du, för att bidra till att “normerna” försvinner ta på dig lite kajal och låta håret växa. Så att det inte blir så tydligt vilken sexuell läggning du har (nu svor jag i den normkritiska kyrkan, kajal är inte alls gay. Men bättre med kajal än utan, det blir åtminstone en rökridå). Och du slipper alltså kränka folk med din blotta uppenbarelse. Försök också att inte se så medelålders ut, det kan hjälpa.

Kalla inte heller någon för något annat än “hen”. Eller “hörru”. It may look like a guy, sound like a guy…. Men nix.  Normen i samhället är även att vara vuxen så för att inte kränka barnen, kalla dem också hen. Eller hörru.

Vill du lite enkelt bryta normer säg en lördagkväll? Gå baklänges, normen är ju framåt. Ät frukost till middag och sluta hälsa på folk eller titta dem i ögonen. 

 • Rasifierad = du ser ut som en invandrare (inte född i Sverige)

Här fokuseras enbart på utseende. Som en omvänd Fröken Sverige – ser du inte ut som en svensk ÄR du rasifierad vare sig du vill eller inte. Vilket alla adopterade i Sverige regelbundet får känna på. De är liksom tvångsanslutna till id-vänsterns rasifieringsklubb vare sig de vill eller inte, oavsett om deras politiska åskådning inte alls är vänster.

Är du själv rasifieriad?

Grattis, ingenting som händer eller inte händer dig är ditt eget fel.

Det är bara för att du ser “osvensk” ut som du missade bussen, inte fick tjejen/killen/killtjejen, inte fick jobbet du vill ha etc. Det har ingenting med det faktum att du har värdelösa betyg som du inte kom in på universitet. Det är för att antagningsenheten (som aldrig träffat dig, bara kollat på din ansökan) är rasister. Och anledningen till att du fick värdelösa betyg har ingenting med det faktum att du spenderade största delen av din gymnasietid på caféer. Lärarna var rasister. Och böckerna.

Nu är det dessutom fritt fram att använda uttryck som “husneger” och skriva saker som att “alla vita män som är gifta med asiatiska kvinnor är egentligen pedofiler”. Och du tillhör nu den lilla skara som får lägga ut identitetspolitiska minor åt alla andra. Kul va? Du är dessutom en av få som faktiskt får diskutera invandring, kultur, mångkultur etc. I själva verket är du nu en del av åsiktspolisen. Grattis. Igen.

Är du rasifierad men vill inte vara medlem? Är du dessutom inte vänster? (OMG!)

Sorry. Nu är du officiellt Onkel Tom. Eller så kallad “husneger” (ja n-ordet får användas här. Men ingen annanstans.)

Lösningen: kräv att få allt du tycker du ha rätt till. För att du har ett visst utseende. Inte är född här, är född här av utländska föräldrar, är född utomlands men kom hit som bebis. Det spelar ingen roll. Du ser inte ut som Emil i Lönneberga. Punkt. (förresten är Emil rasistisk, det finns inte en enda rasifierad person i dom där skitböckerna. Och Emil kör blackface när han klättrar upp i skorstenen).

Är du inte rasifierad?

Lösning: bara det faktum att du inte rasifierad gör att du är privilegierad. Och vit. Och därmed kollektivt ansvarig för bland annat den amerikanska slavhandeln på 1700-talet (och alla andra skitgrejer den vita rasen uppfunnit, som dansbandsmusik, pölsa, fågeldansen, hockeyfrillan och foppatofflan). Den skulden blir du aldrig av med. Men du kan underlätta genom att kliva åt sidan och ge upp dina privilegier. Vet inte riktigt vad det betyder men jag antar att de menar att du ska ge ditt jobb till valfri rasifierad. Och ditt hem. Och din katt.

Och det spelar ingen roll att din vita rumpa ligger i en tunnel på en pappkartong du kallar ditt hem och fryser för att du faktiskt är hemlös. Du är vit och tillhör ändå de priviligierade. Tough shit. Även om just hemlösa inte har något att ge bort. Men i teorin. Alltså.

Vill du diskutera politik? Glöm det. Eller vänta, du får diskutera “vita” grejer, som ekonomi och arbetsmarknadspolitik. Men ge fan i invandring, integration, flyktingpolitik, jämställdhet, migration. Du är inte rasifierad – talk to the hand. Du fattar ingenting.

 • Diskrimineringsombudsmannen = de kränktas helgon, även kallad Sankt DO

Lösningen på kränkthet är att åberopa Sankt DO. Eller lagen om hets mot folkgrupp. Går inte det, skriv en artikel på Nyheter24 och kalla personen eller företaget rasist.

Är du fortfarande inte nöjd?

Starta en separatistisk sajt. Ordna separatistiska seminarium och möten. Där du väljer ut de som får vara med efter utseende (tänk välja lag till brännboll i skolan). Som jag nämnt tidigare, ordna alltså en omvänd Fröken Sverige-tävling. Utan baddräktsmoment.

.

10 kommentarer till Kränkthets-lexikon

 1. Ja rasismen har blivit fashionabel igen, denna gång är udden riktad mot vita men liksom förra gången är det socialisterna som driver den.

 2. Jättebra text !
  Debatten har helt gått överstyr med skitsnacket om normkritik,intersektionalitet och kulturell appropriering. Den så kallade åsiktskorridoren har blivit så smal att den kan liknas vid ett igentäppt sugrör.
  Sverige har blivit ett land av lättkränkta männniskor som inte tål kritik mot deras åsikter samtidigt som de tycker sig kunna vräka ur sig vilken skit som helst mot de som de definierar som högre stående.
  Det sjuka är att detta har accepterats även bland icke socialister.

 3. Tack!
  En sådan här grundlig sammanställning visar verkligen hur tokigt det är. Skall man skratta eller gråta åt eländet?

 4. Mycket fint skrivet. Jag försöker läsa allt du skriver och hitintills har du inte gjort mig besviken en enda gång.

  Jag tycker du borde kolla lite på Gamer Gate, det är en internetrörelse för att just motarbete den här typen av nonsens. Självklart har ju våra normkritiska vänner på SVT misrepresenterat det hela grovt och fått det till att man hatar kvinnor bara för att man inte är radikalfeminist.

 5. Det allra festligaste är att Salming är same. En intervjuad vänstermänniska menar dock att det inte räknas eftersom han är “vit”.
  Svårt att driva sådan diskussion vidare…

 6. Suverän text. Verkligen på spiken!
  (Annars har jag också förklarat för lite asociala nördar jag känner som t.ex. bara kan jobba på natten när ingen annan är på kontoret, som lever på bara sockerkaksmix och vatten, eller har upplåtit sitt hem åt ett 100-tal katter – att när folk klagar på dem ska de bara säga att de är normkritiska och utmanar majoritetssamhällets normer. Nu kan jag också berätta att de kan få anslag från Vinnova att driva vidare sina normkritiska projekt och låta staten betala för hela deras tillvaro!

 7. Vanvettigt kul text! Det läskiga är att det finns folk som tar det hela på allvar… Urk. Det som bekymrar mig mest är att en del av tankegodset, i mildare form, även tycks ha tagit sig in hos vissa liberaler (inte du alltså!). Jag hoppas verkligen att det är under omprövning…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap