Sök
Stäng denna sökruta.

Kränkthetsnormen är en del av problemet

Dagens storm i ett vattenglas är den här bilden. Det är Moderaternas pressekreterare Bodil Sidén som klätt ut sig till fredspristagaren Malala. För att hon beundrar henne. Men så får man INTE göra. Ajabaja. För givetvis blev någon upprörd. Sidén är nämligen inte själv muslim. Alltså fräckheten. Att det är själva poängen med att klä ut sig, att man inte klär ut sig till sig själv utan till någon annan, verkar ha gått dessa personer helt förbi. Att klä ut sig till muslim är rasistiskt. Dessutom körde Sidén "blackface" anser vissa. Blackface är alltså samlingsnamnet för att avbilda svarta som de avbildas i bland annat Pippi och Tintin i Kongo: sterotypa med svarta ansikten, stora läppar, krulligt hår. Och att...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon