Search
Close this search box.

Och som lök på laxen – Arlandas trafik hotad av nya miljökrav

Som om det inte räckte med hot om att stänga Bromma flygplats har nya miljökrav, pådrivna av.....trumvirvel......Miljöpartiet, orsakat en process i mark- och miljödomstolen för Arlanda. För ett år sedan meddelande domstolen ett nytt miljötillstånd för Arlanda, som nu överklagat 10 av 36 punkter. Huvudförhandlingen hålls i oktober 2014, det vill säga de har redan hållits. Om Arlanda inte vinner riskerar de att kapaciteten minskar med upp till 40 % i högtrafik. Totalt sett riskerar vi alltså att hälften av Stockholms infrastruktur för flyg försvinner och att vi därigenom placerar oss i det absoluta bottenskiktet i en europeisk jämförelse, detta trots att lustigt nog att Sverige är ett av de länder med störst beroende av flyg pga geografi och exportorienterat...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon