Oärliga politiker gör mig vansinnig


Nu ska alltså partiet som gjort till sin huvuduppgift att säga NEJ sitta i en regering. Med inte ens 7 % av väljarstödet men med en politik som är extrem på många sätt ska de få ägna 4 år att säga nej i regeringsställning. 

Får tacka väljarna för det. Tack. Bra beslutat. 

Och nu ska alltså de bilhatande gröna hipsters som bor i stan och med kliande fingrar att få detaljstyra folks liv få stoppa ännu ett vägbygge – Förbifarten. 

Men det här är ju grejen med politik, man tycker olika. Så det har jag givetvis inga problem med egentligen.

Däremot finns den EN sak som gör mig vansinnig – ohederlighet.

När man spelar fult och dumförklarar väljarna. Och här har vänstern svart bälte. Följande citat hittade jag i morgonens SvD (se bild). Man ska alltså, precis som för trängselskatten, trixa med frågorna. För om man ställer frågan “vill du att Förbifart Stockholm ska byggas?” kommer NEJ-sidan förlora. Detta vet de. Eftersom en majoritet av Stockholmarna inte vill sitta ytterligare 20 år minst 2 h/dag i bilköer utan vill ha den ringled  vi skulle haft för 25 år sedan om inte MP fanns. De vill inte ha avgaser mitt i stan via Essingeleden från tung trafik utan att den åker runt stan istället. De har accepterat trängselskatter för att pengarna skulle stanna i regionen och satsas på infrastruktur, som Förbifarten. 

Men nix. Att ställa en rak fråga går ju inte för sig, för då får vi inte rätt svar. Utan här ska vi trixa. Så vi LÅTSAS att väljarna måste välja med utbyggd T-bana och motorväg. Fiffigt. Det är bara det att förra majoriteten redan klubbat båda investeringarna. De är inte motsats, båda behövs. Båda kan byggas, parallellt. 

Och den här såväl dummie-fieringen av väljarna och som fifflandet gör mig helt vansinnig.

Här sitter folk i ekologisk bomull och ryggsäckar från Fjällräven med rättvisemärkt kaffe i och med åsikter från 1968 och säger till MIG att jag nog är lite dum i huvudet?

Men inget nytt på himlen. För detta är sossarnas hemmaplan. Minns ni folkomröstningen om trängselskatt i Stockholm?

Då bestämde detta hjärngäng att texten alltså INTE skulle vara “Vill du att trängselskatter införs?”. För då kunde man ju få fel svar. Folk kunde svara nej. Utan istället blev det denna byråkratsvenska trix-text som vann deras hjärta: 

“Miljöavgifter/trängselskatt innebär att avgifter tas ut i biltrafiken i syfte att minska köer och förbättra miljön. Intäkterna återförs till Stockholmsregionen för investeringar i kollektivtrafik och vägar.

Räckte det här? Nej. Folk kunde ju ändå rösta nej. Så vad gör de? Jo, de förlägger ALLA innerstans vägbyggen samma vecka – veckan för folkomröstningen. Jag hittar inte på. Så att människor som körde bil i stan skulle bli vansinniga över “trängseln” och rösta JA. 

Det visade sig att folk inte var dumma i huvudet utan kan läsa. Och Stockholm röstade nej. Vad händer då? Vad hände när politikerna fick fel svar i direktdemokratin? De struntade i resultatet! Och införde trängselskatten ändå. 

Så jag vill avsluta med att rikta ett stort TACK.

Tack, till dig som sitter med dåligt miljösamvete för att ni reser till Thailand och har bil. Du som släcker lampan på Earth Hour och tycker MP erbjuder ett frikort för “vi har ju inte två jordklot”. Du la deras valsedel i kuverten och röstade fram nuvarande regering. 

Tack.

För att vi nu i 4 år har politiker som tycker att vi är lite dumma i huvudet. 
 

3 kommentarer till Oärliga politiker gör mig vansinnig

 1. Kommentar nummer två, din text gjorde mig helt upprymd. på ett bra sätt jag håller med.

  Det här med oärliga politiker, tycker ni inte att det faktum att det inte är någon uppföljning på vallöften skadar demokratin något oerhört?

  Jag menar i mångt och mycket att demokratin idag inte fungerar, det är inte ett hållbart statsskick, sen att det inte finns något bättre det är en annan fråga. Hur som helst, styret idag är för kortsiktigt vi ser flera exempel på hur partier lovar det en och det andra för att sen göra totalt tvärt om eller ingenting alls. Det lovas guld och gröna skogar för att få makten i 4 år. Dock när makten väl är kommen så infrias vadå? 10% av alla vallöften? har inga siffror någon får gärna fylla I eftersom jag bara spekulerar.

 2. Jag vill nog minnas att S dessutom gick till val på att trängselskatten INTE skulle införas – och gjorde en kovändning tre veckor efter valet! S är alltid att lita på.

 3. Du är nästan i samma form jag känner varje gång jag hör något från MP eller större delen av miljörörelsen. Exempel mp gick på val under slogan: politiken behöver bli varmare inte klimatet. Med detta ville de stänga av två reaktorer vars elexport motsvarar 10% av Sveriges CO2 utsläpp.

  Eller varför inte miljöpartiets krav på vägskatt för Svenska lastbilar. Hmm vänta nu lite Sverige har antagligen den renaste lastbilsflottan i EU och bra mycket bättre arbetsvillkor än Öststaterna. Så hur hjälper det här miljön och arbetsvillkor?

  Eller deras krav på högre skatt på konstgödsel, vilket i princip innebär att vi behöver öka mängden djur i Sverige med en faktor 3.

  Så välkommen till klubben, snart kommer du börja fundera på om miljöaktivister faktiskt bryr sig om miljön eller om de faktiskt mest vill känna att de gör rätt.

  Och snacket om att vi inte har två jordklot är typiskt teknik pessimism. Nej du har rätt vi har inte två jordklot, vi har mer än så. Vi har ett helt solsystem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap