Search
Close this search box.

Föräldrapenningen och den sociala ingenjörskonsten

Jag blev idag filmad av Aktuellt för ett inslag i kvällens sändning om regeringens utredare Anna Hedborg och hennes slutsatser om den obetalda föräldraledighet som folk tar ut. Hon har undersökt 40 000 barns familjer och kommit fram till att kvinnor tar ut 9,5 månader föräldraledighet men är hemma 13,5 samt att pappor tar ut 2 månader men är hemma 3,5 månader. Detta obetalda uttag av föräldrapenningen är ett problem ur jämställdhetssynpunkt menar hon och borde förbjudas.  Vi tar det igen. Pappor tar alltså ut 1,5 månad mer än de idag kvoterade pappamånaderna och detta betraktas som ett problem?  Men visst, det är förstås en logisk slutsats av den kvoteringsdebatt som förts att om inte kvotering fungerar gå vidare till...

Det här inlägget är låst

För att läsa resten av det behöver du prenumerera via Patreon och betala minst 45 kr (plus moms)per månad. Om du ser detta meddelande trots att du stöttar mig via Patreon så beror det på att du inte är inloggad. Logga in och försök på nytt! Genom att prenumerera stöttar du mitt arbete med att granska makten. Du bidrar till att jag kan nå ännu fler läsare och skapa ännu bättre innehåll. Tack!
To view this content, you must be a member of Rebecca's Patreon at %%currency_sign_front%%1%%currency_sign_behind%% or more
Unlock with Patreon