Till 87 %


Till alla er som postat saker om att ni tillhör de 87 % som inte röstat på SD. Till alla som skrikit på SDs möten så att deras företrädare inte hörts. Till dig mamman, som när Jimmie Åkesson intervjuades av P3 på Kulturhuset sa högt till sina barn, så att kanske de åhörare som var där för att de övervägde att rösta på SD hörde: “han tycker inte om andra människor för att hans mamma var dum mot honom när han var liten”. Till dig som kastade bajs på SDs affischer i T-banan. Till alla er tyckare och journalister som skrivit så många spaltmeter om hur avskyvärda SD är så att texterna skulle räcka ända till Ulan Bator om de lades ut på marken i en lång rad. 

Grattis!

Ni är ett skälen varför att 760 000 personer röstat på SD. Ni har bidragit till just det ni sa er kämpa emot.

Ni som fyllda till bredden av självuppfylld godhet satt upp Aftonbladets “Vi gillar olika”-kampanj på er Facebooksida. Fast ni gillar inte olika. Ni gillar den typ av olika som ni tycker är god. Ni som bara är intresserade av att “ta avstånd”. Ni vill egentligen mest av alls visa för andra, och för era vänner, att ni är fina människor.

Jag pratar med er. 

Vi är många som i åratal varnat om risken med att kalla SDs väljare rasister. Jag skrev en artikel i Aftonbladet om just det här för flera år sedan. 2010 röstade 360 000 personer på SD. Vi har knappast så många rasister här. Och skrika rasister till människor som inte hittar lösningarna på just sina problem i de etablerade partierna kommer bara göra att ännu fler röstar på SD nästa val. Synd att ha rätt. 

Vi skulle för länge sedan ha slutat skrika rasist. Faktiskt sluta skrika, punkt. Slutat sända och börja ta emot. För vi har inte lyssnat alls. Vi har inte frågat alla de personer som röstade på SD – varför är ni missnöjda? Vilka problem har ni? Hur borde vi lösa dessa?

Nästan 800 000 personer tycker inte något annat parti har några bra lösningar på samhällets problem som de ser det. Och trots att de kallas rasister, fascister, nazister, trots att folk på Facebook säger att de säger upp kontakten med den som visat sig röstat på SD, trots det sociala pris det kräver, röstar de ändå på SD. Det är röster som innan la sina valsedlar med namnet på något annat parti i de tre vita kuverten bara för några år sedan. 400 000 människor valde så sent som 2010 ett annat parti. Inte för att de är rasister utan för att de tycker att SD erbjuder de bästa lösningarna på de problem de har. Och långt ifrån alla har främst problem med invandring. Men det här vet knappt någon.

För hur ska man kunna veta det när man inte pratar med folk utan är upptagen med att spela trumpet på ett SD-möte eller rita Hitlermustacher på affischer?

I valrörelsen 2006 vägrade alla politiker utom två att ens ta en debatt med SD. Dessa två politiker var Mikael Söderlund, då moderat borgarråd i Stockholm,  och Fredrick Federley, då riksdagskandidat för C. Tidningarna vägrade att publicera annonser från SD. De skulle mötas med tystnad. De fick 2,6 %. Utan vare sig pengar, en professionell organisation eller ens ett litet twitterkonto. Inga annonser, inga debatter, ingen TV-reklam.

Jämför nu med FI som fick 3,1 % med enorm massmedial uppmärksamhet. Med gullande hemma-hos-reportage, mys och kram-artiklar och ett ensidigt hyllande av såväl kulturelit som medieelit. Den rosa revolutionen. Spaltmeter skrevs om dem och de blev intervjuade i radio, inbjudna till debatter och TV. SD fick 2,6 % trots kompakt tystnad. 

Det här säger väldigt mycket om kraften i missnöjet. En kraft alla förbisåg. 

Valet efter togs debatter med dem. Tidningarna tog in annonser. Men Tåget av Godhet inleddes med start av Aftonbladet “Vi gillar olika”-kampanj. Nu skulle det protesteras och skrikas rasist. SD fick 5,6 %, kom in i riksdagen och spöade såväl KD som V. 

Godhetståget rekryterade nu nationellt och en massiv uppslutning inleds. De har inte hört att de är rasister så nu skriker vi ännu högre. Nu ska alla deras möten förstöras och varenda krönikeutrymme fyllas med avsky. En miljon tecken av demonisering, ni-är-rasister-och-jag-avskyr-er, har nog publicerats under de här åren fram till valet. Men jag gissar bara. 

Väljaren knöt handen i fickan, tänkte “din jävla döva elit, nu ska ni få se. Ni kan inte tysta mig. Ni kan dra åt helvete. Nu röstar jag på SD”.  Hat föder hat. 

Kan ni bara sluta?

Jag pratar fortfarande med dig som “gillar olika”. Du har garanterat nyss postat en Facebookstatus att du tillhör de 87 %-en. Efter EU-valet postade du “så här många röstade SD på min gata (= titta, vi är lite extra goda just där jag bor).

Jag pratar med er, 87 %. 

Nu har vi testat att visa avsky. Testat att demonstrera, avslöja rasister i SD, avslöja Jimmie som spelmissbrukare, kallat SD nazister, rassar, nyfascister, bruna. Testat att sätta “Vi gillar olika”-knappar i sociala medier, förstöra affischer, förstöra deras möten. Vi har tagit så mycket avstånd på så många sätt att jag inte ens minns alla. Hur tycker ni det funkade?

Dags att testa något nytt, kanske?  

Egentligen pratar jag inte med 87 % utan med 86,5 %.

För de 0,5 % som jobbar som skribenter och skriver debattartiklar på Aftonbladet, ledare på Dagens Arena och krönikor på Nyheter24 och Nöjesguiden osv, ni har redan fortsatt att inte lyssna.

Ni har fortsatt på inslagen bana att hälla ut samma avsky, tecken för tecken, via era plattformar. Redan innan sista rösten räknats ännu har ni flertalet artiklar publicerade, där analysen att det är borgarnas fel att SD växt. För varje tecken ni publicerar mår ni säkert jättebra och får säkert massor av dunkar i ryggen av era vänner. Men ni har också, ord för ord, övertygad en person till att rösta på just SD i nästa val. Om inget annat för att de är så less på just dig och dina goda polare. 

Så ni kan tuffa vidare på Godhets-tåget. Hej hej. Trevlig resa. 

Vi andra tänker fokusera på att lösa problemen. 

41 kommentarer till Till 87 %

 1. Sluta med ditt gnäll vad SD väljare får stå ut med. Det har vänstern alltid fått göra och inte minst feminister. Då är dem ändå humana. Kram

 2. Hejsan!

  Jag fattar inte heller varför man varje gång man diskuterar politik måste basunera ut sin avsky mot SD eller köra rasist/fascist snacket. Inte för att jag inte tycker det är sant eller oviktigt utan för att det ger SD uppmärksamhet och legitimitet. Håller också med dig om att man inte behöver vara rasist för att man röstar på SD, men man har en jäkligt rutten människosyn!
  Med vänlig hälsning, T

 3. OUCH! En rak höger må jag säga, och tackar för den.

  Av utlandsskäl missade jag mycket före 2010, men runt det valet undrade jag yrvaket vad som flugit i pressen och politikerna. Vad var SD? Eftersom jag råkar vara i en faktasökande bransch så var det just fakta jag sökte och SCB blev första men inte enda instans.

  Det ska inte vara så svårt att gissa vad det blev valet 2014 efter de ögonöppnare jag hittade. Skrikvänstern och de fina partiernas samt väldigt många journalisters beteende var bara en extra bekräftade att det var rätt val. I min värld beter man sig bara på det viset, om man är … dåligt uppfostrad (låg-IQ), om man saknar egna argument och innerst inne vet att den de kastar skit på … har rätt i sak! Av den enkla anledning, att hade de goda argument så hade de använts. Alltså finns de inte. Det finns gränser för hur i hur många år man kan köra med “bara vi ordnar detta så löser det sig”, och man varken ordnar eller löser något, saker förvärras.

  Och så vill jag ge en släng till de artiklar som kommit på sistone som handlar om hur många flyktingar grannländer till oroshärdar tar emot, medan vi skulle gnälla över futtiga 100 000. Det är så intellektuellt ohederligt att … ja för det första så är ambitionen i Sverige att de ska bli svenskar, men bibehålla sin kultur få lägenhet, utbildning och komma i arbete. Och misslyckas med ca 40-50%(SCB). Säg det grannland som kan misslyckas med att ta emot många gånger fler, då ambitionen är endast tältläger med livets nödtorft. Det de behöver är omvärldens stöd.

 4. En mycket bra och objektiv tolkning, jag tror du har så jävla rätt i det mesta du skriver… Jag har själv röstat på M sedan mitt första valdeltagande 1980 fram till september 2014, men nu blir det SD i rent missnöje och med hopp om att kunna bidra med att röra om i den soppan som nu råder i riksdagen. Får man ordning på politiken i M, återvänder jag nog dit en dag..

 5. Bra skrivet. Kan du inte skicka det till Statsministern och Finansministern som fortsätter med sin smutskastning av SD. Det hjälper ju inte. Varför inte ta debatten istället för att inte våga ta ordet invandring i munnen.
  YouGov idag SD 17.7%, en ökning med 6,6% sedan förra mätningen säger ju allt.

 6. Instämmer i mkt! Att det är “Dags att testa något nytt” gäller onekligen hela samhällets sätt att hantera fenomenet SD, men också hur vi vågar formulera värden bortom floskler, och hur vi framförallt nu bör försöka analysera utan det så förekommande höga tonläget.
  Jag skrev några rader om detta, som jag tror du skulle uppskatta:
  //www.hittaframat.se/?p=24

 7. Inger! Du verkar vara så inskränkt och så himla blind och onyanserad. Kanske dags att vakna upp, öppna dina ögon och se verkligheten som den faktiskt ser ut!

 8. Som många vet röstade jag inte på SD. Men allt som tas upp i ovanstående text står jag bakom. Därför blir jag ganska ensam bland mina fb vänner för att jag tar parti just vad gäller dessa groteska övertramp. Jag blir upprörd över den svart-vita syn man kan ha på politik och i detta fallet på ett enda utpekat parti. Därför står jag upp för er trots att det finns saker jag inte gillar. Men jag håller med om en hel del, men inte allt. Jag har i alla fall en nyanserad bild av SD och som sagt, får ta mycket när jag står upp för er i demokratins namn. Min fråga är ständigt hur V kommer undan som ingenting. Socialism är ingen fager ideologi där ingen kan nämna ett enda fungerande socialistiskt land och att det är svårt att upprätthålla demokrati ihop med socialism. Att det står för en total orättvisa. Ändå har dom lyckats kapa det ordet. Helt otroligt när det dessutom inte i ett tidsperspektiv är längesedan dom var kommunister! Alla som spyr galla över er gör det i motvind. Den träffar dom själva i sin dumhet att inte förstå att det finns andra sätt att undvika att få sin egen galla tillbaka rakt i ansiktet.

 9. Jag undrar hur många av er som anser att SD är rasister och som vet vem som startade Rasbiologiska Institutet i Sverige på 1900-talet. Jo , det var Socialdemokraterna tillsammans med dåvarande Högerpartiet. Där vi kan vi snacka om kopplingar till nazismen! Diskuteran gärna det !. Läs även på vad rasism betyder. Inget som SD sysslar med! Bara lägg av med skitsnacket.

 10. Det spelar ingen roll att vissa mediahus stövlat över alla rimliga gränser för att “avslöja” företrädare på SD-listorna. Allt färre bryr sig, eftersom man vet att det kan vara förenat med allvarliga konsekvenser att ställa upp på SD-listorna – och att detta faktum endast kan lämna få villiga som faktiskt gör det. Inte sällan blir det således folk som är något burdusa i sitt sätt; Tack till alla er som vågar göra det, alldeles oavsett det många gånger obildade språkbruket ni förmedlar ert missnöje med. Tack för att ni tar smällen med vandaliserad egendom, arbetsförbud, exkludering från arbetarefack, glåpord, LO’s omskolningsprogram, och allt annat ociviliserat vi sett exempel på.

  Mediahusen kan försöka fortsätta med propagandan om att invandring skulle vara samma sak som massiv bidragsinvandring från tredje världen. Mediahusen kan försöka fortsätta med befängd propaganda som i slutledning gör gällande att folk som röstar SD skulle omvändas och istället älska läget om den massiva bidragsinvandringen utgjordes utav européer.

  Trycket tilltar, och mycket skall nu till om mediahusen någonsin skall lyckas att lägga på locket igen. Vi har alternativa medier att tacka för att den bristande informationen i samhället minskar. Att vid lördagsfikat på stan höra sällskapen jämte tala om alla absurda missförhållanden är på sitt vis ljuvligt; man börjar bli varse den perverst skeva fördelningen i transfereringssystemen där “utrikes födda” aldrig minskar, föråldrade utlänningar i ÄFS-systemet, laga tänderna för en 50-lapp, instegsjobb, bonusar, Bert Karlssons skattemiljoner i asylindustrin, osv.

  Det spelar ingen roll vad ni gör. Den massiva bidragsinvandringen från tredje världen skall väck. Det finns inga avslöjanden om personen som säger det som behöver göras i denna sak, som kan ändra på det. Att “borgerligheten” består av profilföreträdare vilka investerat 110 % av sitt politiska kapital och låter likt en trasig robot med totalt absurda alternativt religiösa “anti SD”-jargonger är den enda anledningen till att inte Alliansen regerar vidare.

  Hur jävla svårt kan det vara att fatta?

 11. Det rimmar så illa att säga “Vi gillar olika” och sen visa sitt hat mot Sverigedemokrater. Hur går det ihop? Kräv inte något av någon annan som du inte kan ställa upp på själv. Om du inte lyssnar på andra så ska du inte bli lyssnad till. Om du inte accepterar olika åsikter så kräv inte att din åsikt ska accepteras. Det sätt på Hur SD blir behandlade på är bortom all demokrati.

 12. Tekla & Eric.

  Ni har eran uppfattning, åsikter & värderingar och jag har min, som jag givetvis står för.

  Jag är inte det minsta politiskt intresserad ärligt talat.
  Reagerar bara Starkt på den rasism & främlingsfientlighet som finns ute i samhället & ute i den stora vida världen åt alla håll & kanter.

  Tycker mycket utav det du skriver Tekla är intresserant & jag delar verkligen din uppfattning & åsikt på några punkter.

  Tror inte & tycker inte att jag kan tillföra så mycket mera i denna diskussion.

  Ni har eran uppfattning, åsikt & idelogi klar för er & jag har min.

  Jag har sagt vad jag innerligt tänker & tycker.
  Jag vet dock vad jag ser ute o vårat samhälle & jag har ganska rena & fräscha ögon & min iakttagelseförmåga är det inget större fel på.
  Inte heller förmågan att kunna dra korrekta slutsatser om saker & ting.

  Ska dock fundera lite på en del utav det ni har skrivit.
  Intressant med nya infallsvinklar & ny kunskap.

  Tack för mig!

  / Magnus

 13. @Magnus, som svar på din inledande fråga så skall vi först och främst reda ut ett par ack så viktiga saker och sedan förhålla oss till verkligheten!

  1. Vi har lagen om religionsfrihet som säger att du har rätten att utöva din trosuppfattning,men detta gäller då bara så länge som ens trosutövning inte inverkar negativt på någon med annan trosuppfattning alternativt på någon som saknar trostillhörighet. Samma lag säger att ALLA har rätt att avstå från negativ religionspåverkan!

  2. Muslimer är ingen etnicitet, det är en religiös grupp, likadant med kristna, de är en religiös sammanslutning av människor således inte en etnicitet.

  3. Iom att muslimer inte är en etniskt folkslag så faller epitet som ” rasist”, “rasism”, “främlingsfientlighet” som ett korthus!

  4. Vi har yttrandefrihet och åsiktsfrihet i Sverige som gäller ALLA, inte bara minoritetsgrupper således har jag min fulla rätt att ifrågasätta, kritisera, avsäga mej… en trosuppfattning som jag inte delar och inte eller vill bekosta delar utav.

  5. Demokrati bygger på majoritetsbeslut

  6 Islamofobi är ett ord som är ihopsatt av islam och fobi,dessa ord är inte kompatibla att sätta ihop till ett ord då fobi är en ogrundad rädsla för något medan islam och dess härjningar runt om i världen med krav på särbehandlingar i religionens namn och därtill hörande sharialagar inte har med demokrati att skaffa.
  Det är ett sundhetstecken att rädas en s.k religion som snarare agerar utifrån en våldsideologi än demokrati. Sharialagarna är INTE demokrati utan förtryck av sitt folk och dessutom djupt kvinnoförnedrande.

  Magnus om man har detta HELT klart för sej så inser vem som helst att frågan du ställer måste omformuleras en smula i annat fall så blir det lätt missförstånd.
  Att det politiskt korrekta etablissemanget medvetet väljer att ställa frågan på det sätt som du gjort är ju för att de hoppas på folks okunskap och får därigenom en hel del, väl indoktrinerade och därmed verklighetsfrånvända individer att falla in i PK ledet utan att tänka själva.

  Jag kan naturligtvis inte svara för alla andra men mitt förenklade svar på din fråga är som följer:

  Jag är för demokrati,dvs ALLAS lika rättigheter men med rättigheter följer skyldigheter. Jag anser att alla människor har ett lika grundvärde,därefter har varje enskild individ olika förutsättningar att bli än mer värdefull beroende på vad denne har för kunskaper och vad denne uträttar av godo. Grundvärdet har alla,men det förpliktigar att bete sej därefter och i samma stund krav på att man skall särbehandlas för sin trosuppfattning så får man räkna med att folk reagerar och säger NEJ TACK med hänvisning till lagen om religionsfrihet!

  Jag har genom årens lopp haft vänner och bekanta som tillhör en trosuppfattning jag själv inte delar, jag har arbetat ihop med dem på arbetsplatser dessutom, jag har haft dem som patienter ( jag har min profession inom vården). och nej, jag “hatar” inte dessa individer, men, jag avskyr deras religion ( islam) med tillhörande odemokratiska sharialagar och säger bestämt nej till att islam skall vara tongivande i ett västerländskt samhälle!

  Så,Magnus, jag är INTE rasist eller främlingsfientlig, jag är inte islamofob då ordet inte har ett existensberättigande utan är ett hittepåord av PK etablissemanget för i syftet att skrämma folket till att inrätta sej i PK ledet.

  Jag tycker mest synd detta PK etablissemang där flertalet gått i det indoktrineringsmaskineri som pågått i Sverige de senaste 40 -45 åren, inte minst på dagis, grundskola och gymnasie och till stor del på högskola dessutom.
  Generation på generation av hjärntvätt,ja då kan det inte bli bättre än dagens skruvade verklighetsfrånvända PK elit med tillhörande media bestående av i stort sett idel ädel tokvänster och övervintrade kommunister inom MP och F!

  Detta med att rannsaka sej, ja varsågod att börja,det kan komma att ta tid då många först måste avprogrammeras och sedan ta in verkligheten därute, det kommer göra ont att inse att man levt i en skyddad verkstad i hela sitt liv,sen börjar arbetet med att “återfödas” på sina egna villkor, förhoppningsvis får man med sej en konsekvensanalytisk förmåga men för att få det måste man ha koll på historien genom tiderna, glöm inte att studera beteendevetenskap för att få insikt i hur saker och ting hänger ihop. Många äro de som jag tillönskar en lycklig resa! 🙂

 14. @Magnus 22:03:05: Några av mina bästa vänner är från Nordafrika. Flera är (moderata) muslimer. Dessutom har jag valt att bo utanför Sverige, på en mycket mer globaliserad plats än vad Stockholm någonsin kommer bli.

  Nu röstar jag inte SD men skulle som sagt snarare rösta på dom än på MP, eller på någon “god” som dig.

  Jag bemötte dina tidigare argument 21:47:12. Det vore spännande att se ett svar. Blir det “hjärta och värdegrund” i så fall, eller blir det vad vi av den gamla skolan skulle kalla “argument”?

 15. Så här skriver Henrik Schyffert på sin facebook-sida:

  “Nu har vi skrikit rasister och vänt dom ryggen i 4 år. Hur gick det? Jo en fördubbling av partiet. SD har fått sätta agendan och så fort de har synts i media har det handlat om enkla och snabba lösningar. Det är LÄTT att fatta SD. Problemet är att äkta politik är krånglig och tråkig. Om vi istället nu tvingar SD att prata om riktig politik… försurningen av Östersjön, rondelltätheten i Bohuslän och omorganisationen av östra Kalmars brandförsvar.. så kommer deras enkla lösningar att hamna i bakgrunden. När de syns i tidningarna kommer det att vara notiser om deras reaktioner på de fackliga avtalsförhandlingarna… inga krigsrubriker och spännande smygfilmande avslöjanden. Där kommer de långsamt att försvinna och drunkna i den tråkiga dyn som är svensk politik. Jag säger inte att vi ska sluta kalla dom för vad de är, rasister och idioter, men som The Clash sa… Give ’em enough rope and they’ll hang themself.

 16. Handen på hjärtat: Vad tycker ni om muslimer, araber, romer ÄRLIGT TALAT?

  Jag har läst så himla många nedsättande Rasistiska kommentarer från Sverigedemokrater, om muslimer, araber & romer.

  Dom flesta människor med lite vett innanför pannbenet, vet vilken ideologi Sverigedemokraterna har & står för innerst inne.

  Sverigedemokraterna försöker tvätta bort den rasiststämpel dom så välbefogat har fått & hymlar och hycklar en jävla massa.

  Säger en sak utåt sett, men menar någonting helt annat i verkligheten.
  Det är ju väldigt ärligt & reko gjort!

  Sverigedemokraterna har INTE människosynen, ideologin & grundvärderingarna att ALLA människor har lika/samma människovärde.

  Det stinker rasism lång väg & det luktar inte gott!!

  Dom allra flesta rasistiska Sverigedemokrater har inte ryggrad & stake att våga Stå för det!
  Det är bara ynkliga Falska Ynkryggar som gör så.

  Är svaret på min inledande fråga, att Ni har Ingenting alls emot muslimer, araber & romer, då behöver ni ju inte Ta åt er för fem öre.
  Då är det ju lugnt.
  Alla Sverigedemokrater är inte rasister.
  Det må så vara.
  Men, väldigt väldigt MÅNGA är det & dom blir martyrer i Sverigedemokraternas egna ögon reflekterar jag.

  Man kanske borde rannsaka sig själv lite, innan man gör sig själv till offer & inte vågar Stå för sina rasistiska åsikter & grundvärdeingar.

  / Magnus

 17. Det är intressant att läsa kommentarerna. Initierat folk och högt i tak – mycket bra.

  Jag tänker spontant på Elwees kommentar som påminner om min upplevelse. Jag tog en titt på Avpixlat och Fria Tider efter Expressens uthängningar förra vintern, för att bilda mig en uppfattning. Snart insåg jag att nyhetsurvalet är hårdvinklat och “rännan” ofta rätt dryg i tonen. Men till skillnad från MSM så skarvade dom inte med fakta. Rapporteringen kring Sandvikenrapporten i våras är ett bra exempel på vad jag menar. Sedan dess dubbelkollar jag ofta med t ex Avpixlat om jag läser något invandringsrelaterat i DN etc. Och det är skrämmande hur mycket MSM förvanskar för att kunna följa “åsiktskorridoren”. Detta gör mig nu inte till Sverigedemokrat. Men stora delar av journalistkåren måste skärpa sig markant om inte SD ska växa mer. Folk är inte så lättlurade som vissa journalister tror.

  Magnus står ju för den andra sidans argument. Jag önskar att jag hade kunnat hålla med men det kan jag inte. Varje gång någon kritiserar SD så haltar ju argumentationen. Så här:

  1. SD har hemska rötter. Visst. Men det gäller ju även V, och tom S med tvångssteriliseringar etc som någon skrev. Man kan inte köra med dubbel standard.

  2. Vissa SD:are uttrycker rasism i smyg. Ja, Expressen har väl avslöjat flera hundra av dom (i strid med pressetiken men till guldspadejuryns förtjusning). Men folk som sympatiserar med andra partier uttrycker sig också plumpt. Många feminister (Fi? Mp? V?) har t ex uttryckt hat mot män på bloggar och Twitter. Varför skulle denna omogna svans diskvalificera själva partiet? Partiprogram, motioner etc borde väl ligga i fokus?
  3. Ta bort skygglapparna var det. Men för en sån som mig som är liberal och inte gillar SD:s vision, vad är det för skygglappar? Dom verkliga hindren för att se klart utgörs snarast av ett par upplagor Expressen, Aftonbladet eller DN Kultur, tätt virade runt huvudet. Och det är en skam att det ska behöva sägas.

 18. Tack för en artikel som på få ord rymmer det mesta av verklighetsbaserad fakta.
  Att påtala att “87% inte röstade på SD” och ha det som tongivande är trams ty det var betydligt fler som inte röstade på Mp, V,Fp, Kd, F! 😉

  Man försöker dra fokus till vad SD är “spunnet ur” och visst inte trevligt med de md nazisympatier som försökte styra och ställa ,men vi lever väl här och nu och skall förhålla oss till vad SD står för idag? I annat fall kan vi ifrågasätta sossarnas rasbiologi så sent som på 50 talet och vi kan undra varför V är med i politiken med tanke på den historia som de är spunna ur,eller? Skrapar man på ytan till F! såväl som Mp så ser man ju snart att F! är inget annat än övervintrade råkommunister- ränderna går aldrig ur, allra minst ur Gudrun Schyman och vad beträffar Mp så är det inte miljön i sig de värnar om alt. är de dåligt pålästa och saknar konsekvensanalytisk förmåga, de har bara miljön som en (illa dold) agenda för att mörka sina kommunistsympatier!

  om det inte blir omval inom denna mandatperiod med tanke på 7 klöverns tillkortakommande i förmåga att ha ett demokratiskt förhållningssätt så kommer likväl SD att bli än större vinnare kommande val 2018. Det trista är väl att behöva våndas i 4 långa år till allt medan Sveriges PK politiker låter Sverigeskeppet gå till botten totalt! Allt för prestigens skull, allt för att få tillhöra “de goda” alt. pga av total indoktrinering så de förstår inte bättre än att sitta i sandlådan med sina färgglada spadar och “hata” SD ! Och sådana skall styra vårt land? Jo, tjena!

 19. Det är alltid trevligt som sällsynt med nyktra inlägg i debatten.
  Du touchar en sanning som “de goda” totalt förbisett.

  Den som öppet stödjer SD:s partipolitik blir socialt utfrusen och stigmatiserad. Utesluten ur facket, uthängd i massmedia och kanske t o m av med sitt jobb.
  Därför är de flesta tysta med sina tankar.

  Ett enigt etablissemang, med “public service” som fanbärare och en i övrigt enig svensk MSM talar kontinuerligt om för dig att SD är hatiska, elaka, rasister, nazister, fascister, främlingsfientliga, islamofober, osv, osv.
  De som okritiskt tar till sig etablissemangets påstående tycker naturligtvis som dem som försett mottagaren med denna information.
  Men, så finns det de som tycker att “det här vill jag veta mer om”. Dessa personer är etablissemangets värsta fiender!
  För när fakta på fakta staplar upp sig … fakta du aldrig tidigare hört eller sett i svensk MSM … så börjar du undra.
  Har SCB, BRÅ, Migrationsverket och andra myndigheter fel, eller är det bara så att folk inte får veta hela sanningen? Är det så att den förtigs av etablissemanget och ersätts med glidningar, vinklingar och ibland rena lögner?

  Det är här du nu måste bestämma dig hur ohederlig du orkar vara mot dig själv. Det finns tre val
  * Du kan strunta i din egna heder och fortsätta rabbla de inlärda flosklerna.
  * Du kan byta sida, men behålla det för dig själv. (Sannolikt vanligast)
  * Du kan öppet gå ut och tala om vad du upptäckt och ta alla “goda” smällar du får.

  Men den som är lagd åt det logiska hållet, den som inser en dumhet när han/hon stöter på den eller den som värnar om det samhälle som givit oss välstånd genom åren väljer förmodligen någon av de två senare punkterna.
  Men det är också ett steg som kostar på. Det är ett steg som ibland kräver år av övervägande, inte minst när “87 % ” pekar finger åt dina upptäckter.

  Man behöver vara trygg med sig själv för att ta steget, men när det är taget så ska det enormt mycket till för att man ska ta ett steg tillbaka.
  Det har stenkastarvänstern inte förstått utan de trampar på i ullstrumporna med sina likaledes vänsterextrema kompisar inom MSM.
  De har inga argument … därför flyger stenar och floskler genom luften medan det blir fler och fler som sitter vid sidan och tittar på och börjar tänka, “det här vill jag veta mer om”.

 20. Det går ju alltid att vinkla saker & ting till sin egen favör & ha en förvrängd & förskönad verklighetsuppfattning.

  Sverigedemokraterna är ju ett parti med väldigt rasistiska rötter.
  Det kan ju t.o.m. en blind se!
  Jag säger inte att ALLA som röstar på Sverigedemokraterna är rasister.
  Men, väldigt väldigt många är det i smyg,
  Och dom har vare sig ryggrad eller stake att Våga stå för sina åsikter & det dom tycker & tänker, utan kommer med en jävla massa ursäkter, förevändningar & Fan och hans moster!
  YNKRYGGAR!!!

  Säger som Fredrik Lindström sa en gång väldigt sarkastiskt:
  – “Svenskarna är LIVRÄDDA att bli kallade för rasister, men dom är inte särskilt måna om invandrarna!”

  Den dolda rasismen är Stor i lilla Sverige.
  Men, man vågar inte visa det öppet & Stå för det, som man gör i andra länder.

  Det hymlas & hycklas en jävla massa.
  TYPISKT SVENSKT!!

  Ta bort skygglapparna & Se verkligheten på ett mera nyanserat & korrekt sätt, så kanske du inte är ute och cyklar lika mycket!

  / Magnus

 21. Om jag i dagsläget skulle doktorera i statsvetenskap vore ämnet helt klart – nämligen “Utfrysningen som misslyckades. Det offentliga Sveriges försök att mobba bort Sverigedemokraterna.”

  För det är intressant inte minst genom sin brist på verklighetsförankring. Någon av alla dessa politiska strateger regeringskansliet är bemannat på borde väl kunna läsa opinionsundersökningar om svenskarnas inställning till flyktingmottagande och konstatera att SD har en stor orealiserad marknad? Eller dra slutsatsen att alla de som ogillar dagens politiker skulle rösta på det parti dagens politiker utpekar som dåligt?

  För det andra är det notabelt hur dåligt förberedda folk var i debatter med Jimmie Åkesson. Partiledare efter partiledare gjorde samma misstag. Samma fixering på flyktingar istället för att ta upp frågor som Jimmie _inte_ kunde köra invandringskortet på.

  För det tredje illustrerar SDs framgångar att dagens riksdagspartier inte längre har några gräsrötter, annat än direkt partiaktiva och förtroendevalda. 1990 hade SAP och M kunnat döda SD genom att deras medlemmar tog debatten kring fikabordet, i omklädningsrummet eller på bussen. Men nu för tiden kan partierna bara kommunicera via massmedier.

 22. Kul läsning, men är du inte rädd att bli kallad SDsvin eller rasistnazist efter detta inlägget. För det var bara fakta och funderingar. Jag vet att stenkastarvänstern hatar självtänk och fakta.

 23. Helt fel. Tack vare den där mamman och alla andra som markerar en tydlig gräns mot gruppegoism och xenofobi så kommer sd få svårt att komma utanför sin bas av white trash och reaktionärer aldrig få någon verklig makt. Och ja, vi gillar olika men inte dem som inte gillar olika.

 24. Mycket väl rutet! Exakt så känner jag också inför alla dessa “goda” människor, som dessutom själva brukar rösta på ännu mer polariserande och aggressiva Fi. Nu röstar jag inte på SD och kommer nog inte göra det heller. Men visst har jag lekt med tanken på att göra det, bara för att ge ett långt finger åt dom surdegsbakande genustomtarna till kultur- och ledarskribenter. Du har helt rätt i att många redan gjort just detta, och ännu fler lär dom bli. Allt medan kultureliten twittrar förskräckt.

 25. Detta är bland det klokaste jag någonsin läst. Jag önskar att din artikel får spridning. Själv har jag och många andra delat den på Facebook.

  Jag önskar att andra människor bemödade sig att läsa. Bemödade sig att sätta sig in. Men tills dom gör det. Så tackar jag dig för denna text. Den har inte bara inspirerat mig. Den har satt ord på vad jag kände. Otroligt! Bookmarked! Tack!

 26. Jag är klassiskt liberal men röstade på SD.

  Min familj är förstörd pågrund utav den misslyckade narkotikapolitiken och den misslyckade invandringspolitiken. En familjemedlem har blivit tvingad av kriminellagäng att begå grova våldsbrott som han nu sitter dömd förr. Vilket är helt rätt. Han har begått förkastliga handlingar som han måste sona. Just det, De som tvingade min lillebror att begå dessa brott. De är invandrare, ute i samhälle, fortsätter begå brott och Polisen vet EXAKT vilka dem är och gör inget åt dem.

  Det får mig dock att ställa frågan varför hände detta? Kan det ha något att göra att det inte finns några jobb. Folk behöver ju pengar och knark är snabba cash pågrund utav den svarta marknaden som skapas pga politiken. Kan det ha något att göra med att det inte finns några bostäder? Kan det ha att göra med att inflationen är högre än vad som påstås? Bostadspriserna stiger ju med 10% varje år…. Allt detta beror på för mycket regleringar från staten. Jag håller faktiskt politiker skyldiga för vad de gör.

  Sen nu, Står hela media och säger att man är rasist för att man röstade på SD. Får jag inte säga ifrån till det EXTREMA lidande denna politik har gett min familj? Hur skulle jag kunna rösta på alliansen när jag vet sanningen?

  Det räcker nu. Kosta vad det kostar vill.

  Jag kommer gärna tillbaka till Alliansen. Men, Det är inte upp till mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Copy link
Powered by Social Snap